FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, LUNI, 5 DECEMBRIE, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

Cornel Dinu: "Avem atacanţi de colecţie care fac diferenţa!" » "Săgeată" şi Danciu-gol peste toată Steaua

Marius Niculae are contract cu Dinamo pînă în ianuarie 2013. FOTO Alex Nicodim
Marius Niculae are contract cu Dinamo pînă în ianuarie 2013. FOTO Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat joi, 01 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2011 22:19

Dinamo are un atu important în faţa rivalilor: Dănciulescu şi Niculae au marcat în acest sezon mai mult decît toată echipa Stelei la un loc

Mai sînt doar cinci zile pînă la Derby de România, iar dinamoviştii şi steliştii se întrec în comparaţii care să-i avantajeze. Dinamo e în avantaj în clasament, lider la 11 puncte de rivali, iar "cîinii" îşi pun toate speranţele în cuplul de atacanţi. Ionel Dănciulescu şi Marius Niculae au marcat împreună în acest sezon 20 de goluri, cu unu mai mult decît a marcat Steaua în acest campionat!

Cornel Dinu, omul cu cele mai multe derby-uri Dinamo - Steaua în palmares, 32, explică de ce ofensiva roş-albilor este superioară celei a rivalilor. "Golurile marcate de Dănciulescu şi Niculae nu reprezintă o performanţă întîmplătoare. Există o tradiţie a atacanţilor dinamovişti care funcţionează de ani de zile. În anii '60 existau Frăţilă şi Ene, care marcau 70 la sută din golurile echipei, apoi au fost Dumitrache şi Dudu Georgescu sau Cămătaru şi Mateuţ. Avem şi acum atacanţi de colecţie care fac diferenţa în meciurile importante. Să nu uităm cum Marius Niculae a adus victoria cu CFR Cluj după un moment de inspiraţie sau ultima execuţie a lui Dănciulescu de la Mioveni. Una de superclasă, preluare, piruetă şi un voleu de o acurateţe incontestabilă", a explicat Mister.

Dinu a explicat şi de ce ofensiva roş-albaştrilor nu trebuie neglijată, deşi nu pare în formă: "Florin Costea sau Rusescu sînt cei care pot fi periculoşi printr-o execuţie surprinzătoare, la fel şi Cristi Tănase, dar el are destule momente cînd dispare din joc. Nu există vreun motiv de lejeritate într-un asemenea meci, cu Steaua, indiferent de poziţia în clasament a celor două formaţii".

202 goluri a marcat Ionel Dănciulescu în Liga 1, fiind pe locul al doilea în clasamentul all-time al golgeterilor, după Dudu Georgescu (252)

5 goluri a marcat Rusescu în cele 13 partide jucate în acest sezon în Liga 1 pentru Steaua, fiind golgeterul echipei

200.000 de euro pe an cîştigă Tatu la Steaua. El a marcat două goluri în 12 meciuri, cît Moţi. Niculae, golgeterul campionatului cu 12 reuşite, are 180.000 de euro anual

INBOX
JUCĂTORII au primit o veste bună din partea lui Liviu Ciobotariu. Antrenorul i-a anunţat că azi, de Ziua Naţională a României, vor avea liber începînd cu ora 16:00, după antrenamentul de dimineaţă.
IERI, dinamoviştii s-au strîns la Orange Shop, în Mall Băneasa, pentru o sesiune de autografe înaintea Derby-ului de România. Moţi, Luchin, Kone, Liviu Ganea şi Diabate s-au pozat şi au împărţit semnături fanilor.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (17)
simohayha
simohayha  •  04 Decembrie 2011, 13:32
Postat de vidanjoru pe 01 Decembrie 2011, 18:06

esti distrus rau ma copilasule..cum sa fie brandan peste CEL MAI BUN JUCATOR DIN LIGA 1(judecand dupa cifre) ma tampitule!

Mai tataie, lasa copiii in pace si fa bine de-ti trateaza diabetul ca altfel dai in paranoia. Ia vezi matalutza ce spune presa de specialitate, una impartiala, credibila! ://www.transfermarkt.ro/ro/pablo-brandan/profil/spieler_51711.html ://www.transfermarkt.ro/ro/catalin-munteanu/profil/spieler_16615.html Cand vrei sa te impui in fata tinerilor renunta la shprit si la vorbele urate!

mihai_ferdinand
mihai_ferdinand  •  03 Decembrie 2011, 07:48
Postat de calinescu_ pe 01 Decembrie 2011, 08:51

COMPARATIE: PORTAR : BALGRADEAN EGAL CU TATARUSANU ; FUNDAS DREAPTA:LUCHIN MAI BUN DECIT MARTINOVICI; FUNDAS CENTRAL DR: MOTI MAI BUN CA GALAMAZ ; FUNDAS CENTRAL ST: GERALDO MAI BUN DECIT DR GRIGORE; FUNDAS ST; LATOVLEVICI EGAL CU DIABATE ; MIJLOC DR : RUS EGAL CU PREPELITA ; MIJLOC CENTRAL : KONE MULT MAI BUN DECIT BOURCEANU; MIJLOCAS CENTRAL II : BRANDAN MAI BUN DECIT CATALIN MUNTEANU : MIJLOCAS ST : TANASE MAI BUN DECIT ALEXE ; VIRF: M NICULAIE MULT MAI BUN CA RUSESCU; VIRF II :DANCIU MAI BUN DECIT COSTEA ; TOTAL : STEAUA - DINAMO = 6.5 - 4.5 ; DUPA VALOARE VA FI DIFERENTA DE CEL PUTIN 2 GOLURI ;

Esti stelist deghizat? Dinamo are 10 mere, steaua are 5 mere, rezulta ca steaua are mai multe. Esti caraghios tinere!

euseiud2000
euseiud2000  •  03 Decembrie 2011, 02:39

danciulescu a facut ceea ce face un fotbalist mare! a mers sa isi incheie cariera la o echipa mica...niculae=0 cred ca portughezii l-au dat de bun la dinamo :) succes!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează