FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV „E un mare dezavantaj” » Gloria lui Dinamo, cu cărțile pe față despre evitarea retrogradării și următorul obstacol: „Par lucruri minore, dar contează”

„Câinii” n-au câștigat până acum de la startul play-out-ului / Sursă foto: Facebook@ FC Dinamo +24   FOTO
„Câinii” n-au câștigat până acum de la startul play-out-ului / Sursă foto: Facebook@ FC Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 05 aprilie 2024 19:59 / Actualizat vineri, 05 aprilie 2024 20:15

Costel Orac, 65 de ani, fostul mare fotbalist al lui Dinamo, a vorbit deschis, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, despre șansele „câinilor” de a evita retrogradarea în Liga 2. Chiar dacă roș-albii ocupă în acest moment un loc „fierbinte”, gloria dinamovistă e încrezătoare că următoarele etape pot aduce revirimentul.

Originar chiar din Galați, orașul unde Dinamo dispută luni un meci esențial pentru evadarea din subsol, Costel Orac a analizat jocul echipei din primele două etape ale play-out-ului. La fel ca alte voci apropiate de club, și fostul atacant a observat cu îngrijorare cum roș-albii au cedat inițiativa pe finalul partidei cu Petrolul.

Dinamo a început să gâfâie, retrogradarea bate iar în ușă » 5 mari probleme pentru „câini” într-un play-out început groaznic
DINAMO
Dinamo a început să gâfâie, retrogradarea bate iar în ușă » 5 mari probleme pentru „câini” într-un play-out început groaznic

Costel Orac crede în salvare, dar nu-i mulțumit de ce a văzut cu Petrolul: „Au jucat foarte defensiv, nu s-a sfârșit bine”

Greșeală de arbitraj, sigur, dar una favorizată și de greșeala jucătorului respectiv (n.r. - Amzăr) și în general a echipei. În ultima jumătate de oră a partidei, echipa a jucat foarte defensiv, n-a mai pus probleme pe atac și le-a permis celor de la Petrolul să îndrăznească mai mult. Din păcate, nu s-a sfârșit bine.

Dar trebuie să ținem cont și de faptul că au fost doi-trei jucători care au venit după accidentări și n-au participat la antrenamente, n-au fost 100%, mă refer la Politic, la Gnahore.

Nu în ultimul rând, a contat foarte mult și că tribunele au fost populate doar cu copii, iar suporterii obișnuiți n-au fost alături de echipă. Acesta este un mare dezavantaj, ținând cont de situația în care se află echipa”, a spus Orac, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Costel Orac, impresionat de viitoarea adversară a lui Dinamo, Oțelul: „Au o potență fizică foarte bună”

Fostul fotbalist al „câinilor” e convins că pe Dinamo o așteaptă o deplasare extrem de solicitantă la Galați:

„Vine meciul de la Galați, cu toții am văzut, încă de la începutul campionatului, că Oțelul nu a avut fluctuații atât de mari, dovadă că au avut rezultate. Au arătat că au o potență fizică foarte bună, mă refer în special la meciul de Cupă.

Ar putea conta, poate, faptul că au jucat și prelungiri (n.r. în Bănie, cu Universitatea). Dar, la cât de bine am văzut că sunt pregătiți fizic, nu cred că va fi o problemă pentru ei meciul de luni.

Poate Oțelul arată mai bine fizic decât Dinamo, dar dacă stăm și ne uităm în urmă și analizăm... Sunt 5-6 jucători care au venit fără să aibă pregătire în spate și s-au adaptat din mers (n.r. - în echipa lui Kopic). Probabil că la început au avut de unde să facă față fizic, au evoluat destul de bine și au obținut și rezultate, dar când a început să intervină și la ei o oarecare oboseală, plus conjunctura cu accidentările, cu suporterii... Se adună! Par lucruri minore, dar contează”.

Dinamo - Petrolul, etapa a doua, play-out Superliga (foto: Cristi Preda/GSP)
Dinamo - Petrolul, etapa a doua, play-out Superliga (foto: Cristi Preda/GSP)
Dinamo - Petrolul, etapa a doua, play-out Superliga (foto: Cristi Preda/GSP)
Dinamo - Petrolul, etapa a doua, play-out Superliga (foto: Cristi Preda/GSP)
Dinamo - Petrolul, etapa a doua, play-out Superliga (foto: Cristi Preda/GSP)
+20 FOTO

Scapă Dinamo? „Dacă ne uităm la puncte, diferența nu-i mare. «Barajul» ar fi un colac de salvare”

„Sunteți optimist sau mai degrabă pesimist că Dinamo va reuși să evite retrogradarea directă?”. Orac a răspuns cu tact la întrebarea adresată de reporterul GSP:

„Lăsând meciurile cu Hermannstadt și Petrolul, chiar dacă și acolo prima repriză a fost una bună, sunt optimist, sigur. E nevoie ca toată lumea să fie în plenitudinea forțelor, mai sunt foarte puține etape, iar rezultatele trebuie să fie pe măsură pentru a evita retrogradarea sau pentru a ajunge la «baraj».

Eu zic că «barajul» ar fi un colac de salvare, la ce am văzut eu în Liga 2. Nu prea le văd capabile să pună probleme vreunei echipe din Liga 1”.

„E un mare dezavantaj” » Gloria lui Dinamo, cu cărțile pe față despre evitarea retrogradării și următorul obstacol: „Par lucruri minore, dar contează”
Costel Orac Foto: GSP

Întrebat care sunt contracandidatele pe care Dinamo ar putea să le bage sub linie, Orac a argumentat:

„Dacă ne uităm la puncte, diferența nu-i mare. Dinamo are 16, iar celelalte au 17. La Craiova lui Mititelu e deranj, văd că stau numai în scandaluri. Chiar dacă au un lot foarte bun, rezultatele nu apar.

Văd că și Iașiul a schimbat antrenorul, deci situația nu-i prea roz nici acolo. Cam toate se scaldă în aceeași apă...

Dacă Dinamo reușește să facă un rezultat pozitiv la Galați, fiindcă ar fi bun și un meci nul... Apoi va fi care pe care în următoarele două meciuri (n.r. cu Poli Iași și FCU). Și-ar putea rezolva situația din clasament”, a mai spus legenda clubului din Ștefan cel Mare, pentru Gazetă.

Match Quiz FCSB - Universitatea Craiova

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Universitatea Craiova și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Declarațiile lui Zeljko Kopic, după remiza lui Dinamo cu Petrolul

Citește și alte știri despre Dinamo:

Cristi Borcea dezvăluie cum a reușit să-l „fure” pe Dănciulescu de la Steaua: „Pe el l-am luat cel mai greu. A fost o ambiție”

Dinamo se bazează pe al 12-lea jucător la Galați! Anunț oficial

Dinamo a început să gâfâie, retrogradarea bate iar în ușă » 5 mari probleme pentru „câini” într-un play-out început groaznic

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
istet10
istet10  •  08 Aprilie 2024, 22:32
Postat de chaplin pe 08 Aprilie 2024, 11:42

Un *** gigist tolerat aberant si scârbos de redacția gsp.ro!

Se apropie negura B-ului!

chaplin
chaplin  •  08 Aprilie 2024, 11:42
Postat de istet10 pe 07 Aprilie 2024, 22:34

Dispari in negura B-ului!

Un *** gigist tolerat aberant si scârbos de redacția gsp.ro!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  07 Aprilie 2024, 22:34
Postat de chaplin pe 07 Aprilie 2024, 15:55

Cand banati ***?

Dispari in negura B-ului!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează