FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, MIERCURI, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cristi Munteanu va apăra poarta "cîinilor" în derby: "Îmi dau inima să batem Steaua!"

Cristi Munteanu, Munteanu, Dinamo
Cristi Munteanu, Munteanu, Dinamo

Articol de - Publicat luni, 15 martie 2010 00:00

Este mărturisirea făcută de Cristi Munteanu şefilor şi colegilor, veteranul "cîinilor" urmînd să-i ia locul lui Dolha între buturi

Ema Dolha va fi pedepsit drastic după gafele de la CFR - Dinamo 2-2. În primă fază, pierde locul de titular şi ratează Derby de România, de miercuri. Apoi, la vară, "cîinii" se vor dispensa de serviciile lui. Gazeta a aflat că Dolha era luat în colimator de şefi încă de la meciul cu U Craiova, 2-1, iar erorile de sîmbătă seara i-au pus capac. Contra Stelei, între buturi va fi Cristi Munteanu (35 de ani)!
Vezi rezumatul meciului CFR Cluj - Dinamo 2-2! (video)

Chiar dacă în cărţi mai rămîne şi vărul său, George Curcă, lui "Babicu'"i s-a transmis: "Pregăteşte-te ca lumea că eşti prima soluţie! E vreo problemă? Nu? Atunci vezi ce faci!". Munteanu n-a făcut deplasarea la Cluj din cauza unor dureri la spate, dar ieri s-a antrenat normal, alături de secundul Claudio Bozzini. Evită să vorbească despre meci, dar mărturisirea făcută prietenilor spune totul: "Sînt în stare să-mi dau şi inima ca s-o batem pe Steaua miercuri!".

"Dolha e impecabil la antrenamente, are o viaţă extrasportivă exemplară, a fost doar o întîmplare că a greşit. Eu aş merge pe mîinile lui pe mai departe"
Florin Prunea, manager sportiv Dinamo

"Nu mai vreau să vorbesc despre Dolha la cald, vreau să mă liniştesc, apoi mai vedem!"
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

"Dolha trage prea mult la sală şi nu e în stare să prindă o minge care oricum ieşea în aut de poartă! Lobonţ n-a tras în viaţa lui la sală, dar e gigant, cel mult a ridicat geanta cu bani după victorii"
reacţia şefilor după eroarea de la golul doi

Au vorbit cu Lobonţ!
Şefii se gîndesc deja la ce vor face din vară. Dolha va fi vîndut, Munteanu are 35 de ani, iar Curcă revine la Farul. Aşa că acţionarii, în frunte cu Cristi Borcea, au avut deja primele discuţii cu Bogdan Lobonţ. Portarului împrumutat pînă în iunie la AS Roma i s-a transmis: "Vezi că din vară te aducem înapoi! E greu fără tine. Te aşteaptă banderola, te aşteaptă un nou titlu cu Dinamo!". Borcea a făcut, la un moment dat, şi presiuni la fraţii Ioan şi Victor Becali să-l aducă de acum pe Lobby înapoi! Dar nu s-a putut fiindcă actele sînt clare cu italienii, apoi şi Lobonţ încearcă, pe ultima suta de metri, o rămînere în Serie A. Cu toate acestea, "cîinii" mai trebuie să lămurească problema salariului de 600.000 de euro pe sezon.

"Să nu-l mai vedem în poartă!"
Acţionarii i-au transmis un mesaj sugestiv lui Ţălnar: "Să nu mai joace Dolha! Nu ştiu ce-i faci, ce-i zici, dar să nu-l mai vedem în poartă! Asta pînă la finalul sezonului şi apoi vedem cum rezolvăm situaţia". Tonul imperativ al conducerii a venit ieri ca urmare a crizei de nervi pe care a avut-o Borcea sîmbătă noaptea: "Ambele goluri ale Clujului au fost oferite cadou de către Dolha. Nu mai poate să joace nici la echipa a doua. N-are sînge, face pe el! E ud tot! Ajungea mare de mult dacă era ceva de el, dar face erori copilăreşti". Totodată, atît Borcea şi Dinu, cît şi fraţii Becali sau Neţoiu l-au criticat în mai multe meciuri pe Dolha în acest sezon.

N-a dormit deloc
Plînsete, tristeţe, doar galeria care l-a chemat la salut l-a mai înviorat pe Dolha sîmbătă noaptea la Cluj. Plus încurajările primite de la colegi. "A plîns şi în vestiar, dar cred că ştie că sîntem alături de el", a dezvăluit Andrei Cristea. Noaptea de sîmbătă spre duminică, petrecută la Cluj, a fost una albă pentru portar. Ema n-a dormit aproape deloc, gîndindu-se la ceea ce a făcut. El le spusese colegilor încă din vestiar: "Îmi pare rău că v-am dezamăgit! Sper să îmi răscumpăr greşeala faţă de voi".

"Toţi sîntem alături de Dolha. Să nu uităm că ne-a scos în meciul cu CFR din turul campionatului, dar şi în alte partide importante"
Gabi Boştină, mijlocaş Dinamo

Susţinut de colegi
Deşi pe feţele dinamoviştilor se putea citi clar frustrarea pentru pierderea victoriei la Cluj, toţi jucătorii au ales să-l susţină pe Dolha la finalul partidei. Moţi l-a ridicat de pe teren, unde se prăbuşise, iar ceilalţi că au declarat aproape în cor: "Sîntem alături de el!". Nici un fotbalist nu i-a făcut vreun reproş direct şi chiar i-au transmis antrenorului: "Noi îl susţinem, să ştii că mai avem încredere în el, decizia pe mai departe îţi aparţine!".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
 •  15 Martie 2010, 15:12

eu as avea incredere in george curca. atunci cand a intrat cu rapidul a aratat ca are valoare. dupa aceea l-au scos din poarta nu pt ca a gresit ci pt ca si-a revenit dolha, ceea ce nu prea a fost corect din partea antrenorilor

 •  15 Martie 2010, 12:55

ha ha ha.. auzi.. munteanu in poarta cu steaua.. pai ar fi culmea.. vineri noapte era in galati in discoteca in divino.. se trate de accidentare? :)) mare portar.. la cat de beat era si la cum tragea din trabucul ala sigur va apara bine!! :))

blu25
blu25  •  15 Martie 2010, 11:40

SI FARA PORTAR II BATEM PE PROSTII AIA DIN GHENCEA

Vezi toate comentariile (15)
Comentează