FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA DEZAFILIATĂ

Cu Ştiinţa, mayaşii au dat chix » APOCALIPSA alb-albastră a început cu un an înaintea estimărilor

Acum un an începea calvarul craiovenilor
Acum un an începea calvarul craiovenilor

Articol de GSP - Publicat joi, 12 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 12 ianuarie 2012 15:17

Apocalipsa s-a grăbit şi a lovit Craiova în 2011, nu în 2012, cum au prezis unii. Pe 12 ianuarie 2011 începea turnarea tragediei Universităţii Craiova.

În urmă cu fix 12 luni, în Bănie se tăia panglica marelui scandal care a generat pînă la urmă dispariţia din fotbal a grupării oltene: Adrian Mititelu îl înştiinţa pe Victor Piţurcă că l-a suspendat din funcţia de manager general al alb-albaştrilor. Imediat, actualul selecţioner jura răzbunare după ce fusese umilit în public, fiind blocat la intrarea în cantonamentul juveţilor de bodyguarzii lui Mititelu.

În vara lui 2010 patronul Craiovei l-ar fi refuzat chiar şi pe Mourinho pentru a-l instala pe Piţi, întrucît acesta venea cu bani în club şi le conferea lui Mititelu şi restului oltenilor o anume siguranţă a rezultatelor, dar s-a ajuns la o despărţire brutală între cei doi în prima lună a lui 2011, cînd banii din club erau pe terminate. Ştiinţa ieşise între timp din Cupă şi nici în campionat nu prea confirmase. Piţurcă începuse să ceară tot mai des: "Dă, Adriene, bani!". Iar pînă la urmă Mititelu şi-a zis: "De ce să-l mai ţin eu pe ăsta cu 600.000 salariu?!".

Iată celelalte etape care au dus la dispariţia Universităţii Craiova:
- 18.01.2011: Fundaşii Valerică Găman (21 de ani) şi Ştefan Bărboianu (23 de ani) au fugit din cantonamentul echipei. Plecarea celor doi fotbalişti a avut legătură cu demiterea lui Victor Piţurcă. Găman a avut un prim conflict cu patronul Adrian Mititelu atunci cînd i s-a refuzat accesul lui Piţurcă la reunire. Pe lîngă alte repercusiuni, gestul celor doi "dezertori" avea să dea lovitura de graţie vestiarului şi-aşa răvăşit al Craiovei. Orice urmă de unitate a dispărut, jucătorii şi-au pierdut încrederea în ei şi s-au împărţit de atunci în tabere, fiecare căutînd să-şi urmărească doar interesul propriu cu gîndul la restanţele financiare pe care le aveau de recuperat.

- 19.01.2011: Piţurcă dă în judecată clubul oltean. "Mi s-a îngrădit dreptul la muncă!", a motivat Piţi, solicitînd despăgubiri de 12 milioane de euro.

- 11.03.2011: Tehnicianul obţine cîştig de cauză parţial în urma proceselor de la Comisiile FRF: Mititelu a fost obligat să plătească 7 din cele 12 milioane pe care le solicita Piţurcă. Oltenii decid să facă recurs la Comisia de Recurs a FRF, dar atacă şi în civil hotărîrea, măsură care avea ulterior să le aducă lovitura letală din partea federalilor.

- 21.05.2011: Măcinată de scandaluri şi mari probleme financiare, Universitatea bifează oficial a doua retrogradare din istorie. Federalii anunţă că oricum alb-albaştrii n-ar fi primit licenţa de Liga 1, însă acordă drept de joc echipei pentru liga secundă.

- 20.07.2011: Cartonaş roşu pentru Craiova: Comitetul Executiv al FRF hotărăşte să dezafilieze provizoriu Universitatea pentru că ar fi încălcat grav statutul Federaţiei cînd a decis să cheme în instanţele civile pe FRF în cazul Piţurcă. Decizia a rămas în picioare chiar dacă între timp juveţii au reuşit să demonstreze că motivul excluderii invocat de federali e inexistent şi chiar dacă la respectiva şedinţă a CEx au fost descoperite mai multe nereguli.

Mîine, pe 13 ianuarie, alb-albaştrii se vor înfăţişa la un nou termen de judecată cu Piţurcă.

40 de fotbalişti a pierdut gratis Universitatea în urma dezafilierii. Adrian Mititelu solicită despăgubiri de 250 de milioane de euro!

Citește și:

10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nationala
10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
Superliga
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”
Superliga
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”

Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii

Cine transmite la TV meciul de adio al Generației de Aur » Ploaie de staruri mondiale pe Arena Națională


Comentarii (31)
fan_u.craiova
fan_u.craiova  •  13 Ianuarie 2012, 00:07

toti sunteti fustrati...toti suferiti....dar nimeni nu iese in strada....toti muriti de foame toti va plangeti de bani dar umpleti hipermarketurile si stati acasa in fata tv....suntem un neam de lasi nu ne luptam pentru ceea ce ne dorim pentru ceea ce iubim....daca ne-am strange un numar foarte mare de suporteri de la toate echipele,pentru ca orice echipa ar putea fii in locul universitatii...il urasc pe mititelu urasc mafia din fruntea fotbalului romanesc....mi-as dorii ca fotbalul romanesc sa iese din mocirla in care a intrat imi doresc iar sa cant pana ajung la spital cu dureri de gat in templul,,ion oblemenco"imi este dor de tine U.CRAIOVA...MEREU IN INIMA MEA...trebuie sa renasti.

alex_777
alex_777  •  12 Ianuarie 2012, 23:45

Ce chix ce rusine de fotbal avem, pai mai ieri tipau ziarele ca mitica si nasu la parnaie si acum ???, jurnalisti de 2 bani si dreptatea unde este ???? Craiova v-a renaste atunci cand va trebui pacat de ce s-a intamplat interesele ereau mult prea mari si mititelu a fost depasit de situatie dar spuneti-mi unde joaca cei 11 titulari ai Craiovei ??? Mai ganditi-va ce echipa a fost, insa cu ajutorul arbitrilor au ajuns unde au ajuns si bine'nteles si a marelui conducator care tb sa recunosc a pus muuult suflet si bani in acea echipa dar......

pralea_patarlagele
pralea_patarlagele  •  12 Ianuarie 2012, 21:29

mafia din fotbalul romanesc a facut ca foarte multi oamenii sa le fie scarba se se mai uite la meciurile din romania fac pareu k la meciurile dintro etapa din romania nu se mai uita la toate meciurile 100000 mi telespectatori dovada se vede si nr redus de suporterii care au loc in tribunele din stadioanele romanesti asa mafioti conduc fotbalul asa echipa nationala avem o echipa de cacat

Vezi toate comentariile (31)
Comentează