FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Olaru e cel mai valoros din Superligă, dar are un mare minus: până și Dawa e peste!

Darius Olaru, FCSB // foto: Imago Images
Darius Olaru, FCSB // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 17 februarie 2023 09:50 / Actualizat vineri, 17 februarie 2023 10:07

FCSB. Într-un moment în care e cel mai lăudat fotbalist din campionat, Darius Olaru (24 de ani) e „trădat” de eficiența extrem de slabă pentru un mijlocaș ofensiv: el are un singur gol în sezonul acesta, în timp ce Malcom Edjouma, fotbalist pe un post similar, a înscris de șase ori.

Presa din Scoția a scris tot mai des despre interesul lui Glasgow Rangers pentru achiziționarea lui Darius Olaru. La București, mijlocașul în vârstă de 24 de ani e lăudat din ce în ce mai mult. 

Ce nu s-a văzut la TV » Moment de nervozitate cu șefii Clujului în prim-plan: gestul dintre Nelu Varga și Balaj, imediat după Lazio - CFR
Lazio - CFR Cluj 1-0
Ce nu s-a văzut la TV » Moment de nervozitate cu șefii Clujului în prim-plan: gestul dintre Nelu Varga și Balaj, imediat după Lazio - CFR

Marius Șumudică, despre Darius Olaru: „Singurul din România care se poate impune la o echipă bună din Vest”

Nu numai din club vin complimentele, chiar și rivali tradiționali sunt impresionați de progresul și de prestațiile pe care le înregistrează fotbalistul pe care FCSB l-a adus de la Mediaș.

Marius Șumudică l-a descris recent pe Darius Olaru ca pe un mijlocaș aproape perfect: „E singurul jucător din campionatul nostru care are șanse mari să se impună într-o echipă bună din Vest. E puternic, are picioare tari și aleargă enorm”.

Becali este în asentimentul lăudătorilor, el a crescut încontinuu prețul lui Olaru, a povestit că a refuzat o ofertă de trei milioane de euro pentru vânzarea fotbalistului. Propunerea venise din țările arabe. Rangers ar trebui să plătească mai mult ca să-l ia.

Problema lui Darius Olaru: și fundașii înscriu mai mult!

„Pețitorii” și ceilalți care sunt impresionați de jocul lui Darius ignoră datele exacte ale evoluțiilor sale: în sezonul acesta a apărut în 23 de partide din campionat și a marcat un singur gol! Raportul e unul extrem de slab pentru un mijlocaș ofensiv.

Olaru e folosit de obicei ca inter în sistemul 4-3-3, adică el e unul dintre cei doi mijlocași cu sarcini mai mult ofensive decât defensive. Închizătorul din linia aceea de trei e Șut.

Edjouma, celălalt inter, a marcat șase goluri în sezonul acesta, chiar dacă nici francezul nu era vreun golgheter feroce până în stagiunea aceasta. Până și Dawa, un fundaș central, e mai periculos pentru portari decât este Olaru. 

Camerunezul a înscris trei goluri în campionat. Problemele lui sunt în defensivă, unde gafează des. În atac se descurcă mai bine.

7 goluria marcat cel mai mult Olaru într-un singur sezon, în ediția 2020-2021. În campionatul următor a înscris de șase ori, acum nu mai e capabil să mai puncteze. Paradoxal, prestațiile sale sunt lăudate cel mai mult în momentul de față

Mihai Stoica l-a lăudat des pe Darius pentru efortul imens de care e capabil. Basarab Panduru are dubii legate de utilitatea acestui stil de joc. Fostul internațional a comentat la Orange Sport și a insistat că e posibil ca Olaru să alerge prea mult, de fapt, și eficiența lui să fie scăzută tocmai din motivul acesta, pentru că își irosește energia, uneori inutil.

5,3 milioane de euroe cota lui Olaru pe transfermarkt

VIDEO » Dialog aprins, în contradictoriu, între Ștucan și Dragomir: „Plângea Napoleon și nu plânge Darius Olaru?”

Mai multe știri din Liga 1: 

FCSB, sabotată de FRF?! Suspiciuni în studioul GSP: „Federația e deranjată! Ar suna ca dracu' să câștige titlul echipa fără antrenor și cu un patron care conduce despotic sportiv!”

Ajung oltenii la TAS? De ce planul anunțat de FCU Craiova e improbabil + Șansele să avem un „circ” ca pe vremea lui Mircea Sandu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
fotbalminim00
fotbalminim00  •  17 Februarie 2023, 17:40

Bine ar fii sa plece ''afara''avem nevoie pentru nationala daca face fata ,la noi se vede nivelul cand dam de echipe puternice,in campionatul nostru e greu sa progresezi,nu ai antrenori,nu ai pregatire fizica cu exceptia a 2-3 echipe,si conditii precare

brentford
brentford  •  17 Februarie 2023, 11:03

Complimente de la rivali traditionali,Marius Sumudica :))) Si v-am mai spus ca presa din Scotia a citat presa din Romania (care presa?) vis-a-vis de aceasta gogomanie. "fresh reports emerged in Romania on Monday that the Scottish Premiership side are keeping tabs on the 24-year-old" / "And according to Romanian outlet Pro Sport" / "to complete a transfer, according to ProSport". Deci toate articolele din presa scotiana sunt "according to ProSport" :)))))

baddog26
baddog26  •  17 Februarie 2023, 11:01

O prostie ,păstrând proporțiile,știți cate goluri are Kevin de Bruyne in Premier League in acest sezon?Doar 4,iar belgianul este top player.Iar pase de gol, are 12 dar nu toate sunt pase care sa lase jucătorul cu poarta goală,se consideră pasă de gol și dacă cel care marchează șutează de la 25-30 de m.Important este ce face jucătorul in timpul meciurilor.La FCSB,spre exemplu,Șut nu are cifre deloc wow dar este decisiv pentru mijlocul celor de acolo, acoperă cam toată zona din fața apărării și aleargă constant peste 11-12 km pe meci.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează