FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

EXCLUSIV Deținătorul drepturilor TV, scrisoare de AMENINȚARE pentru cluburile din Liga 1! Dată limită impusă pentru restart + daune uriașe dacă play-out-ul e anulat

Deținătorul drepturilor TV pune presiune ca sezonul din Liga 1 să fie reluat cât mai repede
Deținătorul drepturilor TV pune presiune ca sezonul din Liga 1 să fie reluat cât mai repede

Articol de - Publicat luni, 18 mai 2020 21:59

EAD.RO INTERACTIVE, deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1, a trimis o scrisoare oficială către LPF. Cluburile din Liga sunt amenințate că vor rămâne fără bani dacă nu încheie sezonul!

Deținătorul drepturilor cere disputarea tuturor meciurilor rămase de jucat din Liga 1 și impune 5 iunie drept dată limită pentru restartul sezonului. În caz contrar, cluburile și LPF sunt forțate să:

  • returneze o parte din totalul sumelor plătite cu titlu de avans aferente sezonului competițional 2019/2020, suma supusă restituirii de către LPF, cu titlu estimativ și fără excluderea posibilității revizuirii de către EAD.RO, constând în cel puțin EUR 10.000.000 plus TVA, la care se vor adăuga oricare și toate penalitățile la care ar fi îndreptățită;
  • plătească daune-interese într-un cuantum necesar pentru acoperirea integrală a prejudiciilor create EAD.RO și partenerilor săi comerciali de nefinalizarea competiției și nedisputarea restului de meciuri din sezonul competițional 2019/2020, mai ales în contextul în care meciurile cu cea mai mare importanță din punct de vedere comercial (play-off) urmau să se desfășoare în perioada ulterioară suspendării;
  • renegocieze Contractul de Cesiune de Drepturi Media, în vederea reajustării drepturilor și obligațiilor contractuale acolo-prevăzute și în special a valorii acestuia.

Nu acceptă anularea play-off-ului

Propunerea lui Ciprian Paraschiv, președintele celor de la Politehnica Iași, de a anula play-out-ul i-a înfuriat pe deținătorii drepturilor TV, care amenință că își vor lua banii înapoi dacă Liga 1 nu se va încheia pe teren. Poli Iași, Viitorul, Hermannstadt, Poli Iași, Clinceni, Chindia și Voluntari au fost somate să renunțe la demers, altfel TOATE cluburile vor suferi consecințele financiare

„În măsura în care competiția Liga 1 nu este reluată ori va fi reluată doar cu organizarea meciurilor din play-off, iar nu și a celor din play-out, din cauza refuzului cluburilor din play-out de a disputa meciurile rămase, EAD.RO nu va ezita să țină LPF și cluburile în cauză răspunzătoare în solidar în vederea reparării prejudiciului creat prin nedisputarea sezonului competițional 2019/2020 in condițiile contractuale”
EAD.RO

Bazându-se pe precedentele create la Liga 2 și Liga 3, echipele din elită aflate în cursa pentru menţinerea în Liga 1 vor ca nimeni să nu mai retrogradeze în acest an. Echipele care au fost de acord cu propunerea au fost Viitorul, Hermannstadt, Poli Iași, Clinceni, Chindia și Voluntari.

6 formațiidin play-out au solicitat LPF îngheţarea grupei a doua valorice, după ideea lui Paraschiv

„Acțiunea lui Ciprian Paraschiv e îndreptată împotriva colegilor de play-out. Sunt niște aberații de nedescris. E vorba de frica de retrogradare. Vrea să tragă azi linie pentru că îi e frică să nu ajungă în Liga 2. Sub nicio formă nu vom accepta”
Justin Ștefan, secretar general LPF

12 iunie, data aleasă de echipele din Liga 1

Cluburile din Liga 1 vor să reia campionatul pe 12 iunie, întrucât au nevoie de o perioadă de pregătire fizică. Gică Popescu, președintele Viitorului, a fost cel mai vehement în legătură cu acest subiect: „Toată lumea vrea să joace și să se reia campionatul, dar eu am spus două lucruri esențiale. Primul: să reîncepem după cel puțin 4 săptămâni de pregătire. Tot ce facem acum, ca pregătire, va trebui să fie suficient până la finalul campionatului următor”.

De asemenea, șeful MTS, Ionuș Stroe, a lăsat să se înțeleagă că Liga 1 ar ar urma să se reia pe 12 iunie: „Până la data de 1 iunie, sau chiar 25 mai, o să știm dacă putem relua competițiile. Nu fac referire doar la Liga 1, ci la toate competițiile care ne vor solicita acest lucru. Vom putea avansa un calendar”.

„Depindem de lucruri pe care le cunoaștem mai puțin. Am făcut referire la o lună de pregătiri și o lună de competiții, hai s-o gândim în felul ăsta. Există niște solicitări de la UEFA și o sincronizare la nivel european. Pe data de 20 iulie ar trebui să finalizăm competițiile pentru a ne trimite reprezentantele în cupele europene”, a mai spus Ionuț Stroe, în carul unei conferințe de presă.

Astfel, dacă MTS va da undă verde meciurilor din Liga 1 după o lună de pregătire, sezonul s-ar putea relua pe 12 iunie cu etapa a treia din play-off și play-out.

Dezamăgiți de LPF

EAD.RO se declară dezamăgită de reacția LPF, care îi asigurase că „a elaborat un Protocol de reluare a pregătirii centralizate de tip cantonament care a fost comunicat atât autorităților, spre avizare, cât și cluburilor membre, spre implementare”. Cluburile au revenit la antrenamente de vineri, însă nu toate sunt dispuse să semneze pentru reluarea Ligii 1.

FRF și LPF nu au reușit încă să răspundă la dilemele cluburilor, cea mai importantă întrebare fără răspuns fiind: „Ce se întâmplă dacă apare un caz de coronavirus după reluarea campionatului?”.

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

Citește mai multe știri de Liga 1:

Calul troian din Liga 1 » Ciprian Paraschiv, suspectat de LPF că acționează în interesul lui Burleanu

Regii handicapurilor » Topul echipelor din Liga 1 cu cel mai mare procentaj al meciurilor câștigate la cel puțin 3 goluri diferență

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
powerdinamo
powerdinamo  •  19 Mai 2020, 11:28

Mai, dar nemtii s-au pregatit 4 sptamani ca sa reia campionatul??sau ei sunt de pe alta planeta si au ceva in plus fata de noi, de exemplu???ai sa fim seriosi,bai Gica Popescu analizeaza mai profund lucrurile ,nu te mai da asa mare,ca sa nu spun mai multe.

adi2008
adi2008  •  19 Mai 2020, 11:12

Situatia se putea rezolva mult mai usor daca teeleviziunile plateau direct ligii drepturile. Cand apar capusile, apar si problemele.

1177177172317584
Christian Ciuca  •  19 Mai 2020, 10:46
Postat de cristi05 pe 19 Mai 2020, 10:21

si daca incepe si se opreste dupa 2, 3 etape din cauza de imbolnaviri ce mai face marea firma EAD RO (ca aici e clar forta majora) ?

cum ce face?... plateste daune si isi asuma responsibilitatea penala, forteaza jucatorii sa joace in conditiile astea, ii obliga practic sa isi riste sanatatea sau chiar viata, deci trebuie sa fie in masura sa plateasca daunele atit celor infectati, jucatori staff spectatori prezenti la meci, cit si salariile tuturor echipelor care au fost fortate sa joace totusi desi riscul e maxim, daca ei sint siguri ca nu se va-mbolnavi nimeni foarte bine, nu vor pierde nimic, daca insa dupa primele meciuri vor fi cazuri de corona si federatia va stopa competitia atunci vor trebui sa plateasca salariile tuturor jucatorilor antrenorilor personalului afectat la bunul-mers al cluburilor, totul de la a la z. Franta de ce-a oprit totu, de ce in Italia Spania Franta si zeci de alte campionate nu se reia nicio competitie?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează