FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

„Procesul” lui Rednic » Dinamo justifică mazilirea antrenorului prin 5 capete de acuzare

Mircea Rednic, ex-antrenor Dinamo // foto: Imago Images
Mircea Rednic, ex-antrenor Dinamo // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 27 decembrie 2021 19:27 / Actualizat luni, 27 decembrie 2021 20:21

Mircea Rednic (59 de ani) și-a încheiat al 5-lea mandat la Dinamo, fiind mazilit de administratorul special Iuliu Mureșan. Au fost cauze multiple ce au condus la acest deznodământ, care a scindat suflarea dinamovistă, din nou, și-a contribuit la plecări în masă din rândul membrilor programului socios DDB.

Oficialii clubului au evitat să scoată „artileria grea” și să explice fanilor detaliile ce au dus la demiterea antrenorului. Totuși, sursele din cadrul grupării și reprezentanții lui Dinamo au precizat pentru GSP care au fost capetele de acuzare la adresa tehnicianului ce-a adus ultimul titlu în Ștefan cel Mare.

Becali din Ștefan cel Mare
EDITORIAL
Becali din Ștefan cel Mare

Cele 5 motive care au dus la demiterea lui Mircea Rednic de la Dinamo 

1. Lipsa rezultatelor. Rednic nu a reușit să redreseze echipa, a obținut doar 6 puncte în 12 meciuri, și roș-albii au fost eliminați din Cupa României.

2. Dezbinarea din cadrul lotului. „S-a ajuns la concluzia că nu mai poate conviețui cu fotbaliștii, i-a criticat și disperat pe majoritatea, inclusiv pe cei pentru care el a insistat. Conducerea a strâns date concrete și când a tras linie s-a observat că nu mai putea interacționa cu jucătorii, că nu se mai bucura de încrederea grupului. 

În ciuda notificărilor repetate, oficialii s-au speriat când au văzut că Rednic voia să dea afară 19 jucători”, au explicat reprezentanții grupării.

3. Situație conflictuală. „S-a certat cu toți jucătorii, iar Iliev a plecat fiindcă nu mai rezista psihic. Plamen a acuzat că tocmai antrenorul i-a spus să iasă pe centrări, pentru ca apoi să-i reproșeze public detaliul. Plus cu Sorescu, Torje, Matei, Filip și ceilalți. Pe Rici Grigore l-a făcut praf, dar a zis că n-are nevoie de el, să plece liber.

Dar Dinamo în insolvență nu poate renunța liber la oricine, fiindcă administratorul poate fi acuzat de fărădelegi și-și riscă libertatea. Pe Sorescu nici măcar nu l-a trimis la echipa a doua, a zis să se ducă acasă. Însă Deian este un activ vandabil, ce facem, îi scădem prețul după cheremul oricui?! 

La un moment dat, Rednic a arătat că-și dă cu stângul în dreptul și nu mai credea absolut nimeni că poate s-o scoată la capăt cu Dinamo”.

8.000 de euroera salariul lunar al lui Rednic în ultimul mandat la Dinamo

4. Disponibilizări în masă, nejustificate. „Antrenorul a primit un dosar de notificări. Foarte multe din partea administratorilor, judiciari și speciali. I s-a transmis clar că Dinamo este un club în insolvență și oamenii puși la administrarea lui Dinamo nu sunt acolo să devalizeze clubului sau să riște pușcăria, prin anumite decizii, ci să restabilească situația. Pentru orice reziliere, trebuie o motivare legală. 

Situația a devenit clară când i-a oferit lui Iuliu Mureșan o listă cu 19 jucători ce i-ar fi dorit plecați, doar că acesta nici nu i-a mai trimis-o administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu. «Nu are rost să i-o trimit, pentru că nu vor pleca niciodată atâția», a reacționat Mureșan. Rednic a fost înștiințat că trebuie să trimită referate pentru orice nemulțumire, doar că nu a făcut-o niciodată”, au mărturisit surse apropiate clubului.

5. Lipsa încrederii: „Înaintea ultimelor trei etape, la ședință, a promis 5 puncte în aceste meciuri, a reușit doar 3 cu Chindia, pierzând cu Mioveni și cu Farul”. I s-a transmis clar lui Rednic că are ultima șansă: „E vorba de Dinamo, nu de persoane. Oricare dintre cei din club dacă nu-și dovedește utilitatea, timpul nu are răbdare, își face bagajele și pleacă!”

75.000 euroa fost suplimentarea bugetului pentru ultima parte a sezonului

VIDEO » Mircea Lucescu: „Nu știu dacă Dinamo se salvează”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Varianta „Sorescu la FCSB” a picat definitiv: „Cheltuială nejustificată”

Noi acuzaţii la adresa boardului DDB » Un fost căpitan dezvăluie: „Nu toți au decis în avantajul lui Dinamo!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (27)
4935028033229191
Corneliu Naiden  •  28 Decembrie 2021, 16:27

Pentru situatia in care s-a ajuns in acest sezon principalii vinovati sunt jucatorii! S-au pierdut multe puncte din cauza unor greseli individuale cum rar vezi si la liga a-IV-a! Ce ne spune acest lucru? ne spune ca jucatorii respectivi n-au VALOARE, punct. Daca nu ar fi ramas la Dinamo, erau prin liga a-II-a sau retrasi din fotbal. Rednic a avut destula rabdare, le-a oferit destula intelegere si destule sanse, dar pana cand? Pana a intervenit muresan si l-a dat afara ca sa-si salveze scaunul, dar nu e stie pana cand!!!

sdoru
sdoru  •  28 Decembrie 2021, 12:35

Când ești fotbalist nu te poate toca antrenorul!!!!Amzar nu este fundaș la fizicul lui!!!grecul este peste filip și peste radu!Nica a fost semnat de Mureșan! Nica nu poate schimba ritmul de alergare!!!Nu știu când si-a dat acordul rednic pt Iliev și ivanovski,ăsta doi erau semnați deja!espinosa și carp sunt 2 fotbaliști buni de liga 1 dar din păcate total nepregătiți fizic!!!Diferența este ca Mureșan a transferat în perioada de transferuri și Rednic nu!!!!păcat aveam speranțe cu Rednic!!! Cu Mureșan este praf.......vor fi 18 echipe oricum.

therealreddog33
therealreddog33  •  28 Decembrie 2021, 11:44
Postat de sdoru pe 28 Decembrie 2021, 07:02

Eu nu doresc sa te conving!!! Deci Mureșan a adus pe iliev, nica, pinto, popa, Matei, tira, ivanovski, torje, pe filip nu îl punem ca era deja.... CA REZERVE lui esanu, ehmman, giafer, crețu, moldoveanu, neicutescu.. etc... SA ÎNȚELEG CA Mureșan a adus rezerve pe salarii între 5000 și 8000 de euro pe luna la titulari cu salarii între 1000 și 3000 euro!!!??? Ps. EU DORESC CA SA NU SE MAI DACĂ NICI UN TRANSFER SA VEDEM DACĂ REDNIC A FOST DE VINA SAU LOTUL!!! plus ca Rednic a pierdut puncte din cauza jucătorilor care l-au lucrat!!!! NU ÎȚI TREBUIE ADVERSAR CÂND ÎL AI PE ILIEV PORTAR!!!

Salariul nu e neapărat cel care dictează, dacă ești titular sau nu. Alea nu sunt salarii uriașe, pentru noi da, ca nu avem bani. Nu le poți comparara cu salariile puștilor, ei vin de la echipa a doua, au automat salarii foarte mici, nu sunt de liga I. Apoi: Nica a venit adus de Bonetti, a jucat doar un meci(zic eu bine, cu o singura greșeală în min 90). Apoi l-a tocat Rednic. Iliev și Ivanoski sunt aduși cu acordul lui Rednic, nu au rupt gura târgului. Torje chiar joaca. Filip nu a fost niciodată fotbalist, l-a adus Badea total aiurea (ii avem pe Radu și Amzar mai buni). C. Matei nu a uitat fotbalul, l-a tocat Rednic pana și-a băgat picioarele. R. Popa nu e mai rău decât ai noștri, nici mai bun, are salariu mediu. Carp a jucat ok pana acum. Greșeală mare cu Pinto - nu știu de ce l-au luat pe banii aia. Cam asta ar fi radiografia. Dar cum cu cei mulți aduși de Rednic, toți pe posturi absolut acoperite? De ce sa joace Kanagiournis in fata lui Amzar? Espinosa? Atacanții care nu știu unde e poarta? Se pare ca nu e asa simplu sa le rezilieze contractele, ca el asa se lauda... Sau se lauda Luana? Repet, am mare respect pentru Mircea ca jucător, l-am prins jucând. Dar ce a făcut în ultimele luni nu are cu nimic de a face cu antrenoratul.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează