FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Este considerat omul cu assist-urile la Dinamo: „Asta trebuie să le corectăm” » Cum se prezintă fanilor

Christian Ilic, 27 de ani, a explicat suporterilor cum se vede situația de acum a lui Dinamo din interior.
Christian Ilic, 27 de ani, a explicat suporterilor cum se vede situația de acum a lui Dinamo din interior.

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 17:40 / Actualizat duminica, 15 octombrie 2023 18:29

Christian Ilic, 27 de ani, a explicat suporterilor cum se vede situația de acum a lui Dinamo din interior. Croatul a mărturisit că nu a sesizat un decalaj mare între formația de pe penultimul loc și celelalte formații, detaliind unde s-a greșit. Mijlocașul a povestit cum este el ca fotbalist și ce-i place să facă

Christian Ilic, 27 de ani, a fost adus să fie unul dintre fotbaliștii responsabili cu assist-ul în echipa lui Ovidiu Burcă. A reușit două pase decisive, una în Cupa României, apoi în ultima etapă a Ligii 1 cu CFR Cluj (1-1), la reușita lui Hakim Abdallah. Croatul este considerat în echipă drept unul dintre cei capabili să ridice nivelul de calitate și de eficacitate al jocului ”câinilor”.

Încă un „pariu” câștigat de Ovidiu Burcă la Dinamo: „Nu este o surpriză, știm unde dă cel mai bun randament”
DINAMO
Încă un „pariu” câștigat de Ovidiu Burcă la Dinamo: „Nu este o surpriză, știm unde dă cel mai bun randament”

Christian Ilic se declară impresionat de România și se prezintă fanilor dinamoviști

Croatul născut în Austria, sosit în vară în alb și roșu după ce sezonul trecut a evoluat în Cipru la Doxa, a mărturisit că s-a acomodat deja la Dinamo și în România.

”În primul rând, sunt foarte fericit să fiu aici. Sunt un tip calm, foarte ”în mine”, un băiat liniștit, dar, bineînțeles, când trebuie să fiu zgomotos și pe teren, pot fi și eu la fel.

Despre România, în acest moment, nu pot vorbi decât lucruri pozitive, despre cultură, despre oameni, despre mâncare.

Dinamo este un club mare, cu mult succes în istorie. Oamenii m-au convins într-un mod pozitiv, mi-au vorbit despre proiect, ce vor să facă, ce vor să realizeze. Sună foarte pozitiv, vreau să fac pași importanți în România și să fiu o parte importantă din club”, a declarat Christian în interviul acordat pentru rețelele de socializare ale clubului Dinamo.

Christian Ilic, autoportret și optimism: „Păstrez totul simplu și acționez rapid. Le-am oferit prea multe șanse simple adversarilor”

În continuare, fotbalistul s-a prezentat fanilor, în detaliu. Și a oferit optimism, având în vedere că Dinamo este penultima în Liga 1.

„Cred că am încercat să fiu cât se poate de calm pe teren, să mă focusez pe lucrurile mele. Dacă jucăm într-o atmosferă cum a fost cu Rapid, nici măcar nu le iau în considerare, pentru a le aduce în alt mod. O altă calitate a mea este să încerc să păstrez totul cât mai simplu posibil.

Să acționez rapid, aceasta este forța mea cea mare. Și, bineînțeles, atacul spațiului, simțind când este timpul să merg în spațiul respectiv, să mă uit înainte de a ajunge mingea la mine ca să știu ce am de făcut apoi. Fotbalul este tot mai mult un joc al minții.

Sincer să fiu, pe teren, nu am resimțit o diferență foarte mare între echipe. Chiar dacă n-am câștigat. Cred că le-am oferit șanse simple de a marca, au fost greșelile noastre. Dacă vom corecta micile erori, va fi bine. Personal, nu văd o diferență mare între Dinamo și celelalte, nu suntem departe. Sunt o echipă nouă, oameni noi, o altă ligă, dar am arătat că jocul nostru poate lucra bine. Nu suntem atât de departe de ele!”, a precizat Christian Ilic.

6meciuri a adunat Ilic în tricoul ”câinilor”, având două pase decisive

Mister încearcă să joace alt stil de fotbal în fotbal, e singurul din România, mai mult cu mingea, mai multă posesia, mai mult control. Cred că acest stil se potrivește la Dinamo, putem să facem să fie perfect. Dacă ne uităm la marile cluburi, vedem că tot la fel încearcă. Acum se pune accent pe posesie și pe poziționare. Gândim mai mult la atac decât la apărare
- Christian Ilic, mijlocaș Dinamo

Citește și alte știri:

Andrei Nicolescu caută un profil de conducător cu trecut dinamovist: „Va veni acel moment”. Pe cine ar vrea „câinii”

EXCLUSIV Răzvan Zăvăleanu, așa cum nu-l știai: „Am un band rock, cânt la chitară armonie. Exclus să calc pe urmele lui Johnny Depp” + Cum se numește trupa oficialului dinamovist

Citește și:

A împărțit vestiarul cu Simona Halep și Sorana Cîrstea și dezvăluie: „Era o tensiune între ele. Atmosferă grea, ulterior am aflat”
Tenis
A împărțit vestiarul cu Simona Halep și Sorana Cîrstea și dezvăluie: „Era o tensiune între ele. Atmosferă grea, ulterior am aflat”
Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Campionate
Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională
Superliga
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (2)
creeperno534
creeperno534  •  15 Octombrie 2023, 22:31

Trebuie mai multa omogenizare!

Ussb
Ussb  •  15 Octombrie 2023, 19:38

Mai e mult pana departe!!! Momentan are doar un assist, cealalta a fost o centrare pe care a reintors-o patriche si asa s-a marcat, cu voluntari. Hai sa nu ne pripim in titluri si declaratii...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează