FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo protestează împotriva arbitrajelor! Comunicat acid semnat de Andrei Nicolescu: „Destul! Arbitrați-ne corect!”

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2023 15:55 / Actualizat marti, 05 decembrie 2023 16:43

După discursul dur al lui Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului, Dinamo a emis azi un comunicat în care critică arbitrajele din Superligă.

Într-un mesaj postat pe contul de Facebook, semnat de Andrei Nicolescu și adresa CCA și lui Kyros Vassaras, clubul din „Ștefan cel Mare” dezvăluie că în 9 noiembrie a depus un memoriu împotriva arbitrajelor, dar nu a primit niciun răspuns.

În plus, Dinamo a reproșat și arbitrajul lui Radu Petrescu din meciul cu Sepsi (1-2), reclamând două penalty-uri. Despre ambele faze, Marius Avram și Constantin Zotta au spus că au fost judecate greșit de central.

Dinamo, echipă de o repriză » „Alb-roșiii” erau în play-off cu punctele din jumătăți de meciuri
Dinamo
Dinamo, echipă de o repriză » „Alb-roșiii” erau în play-off cu punctele din jumătăți de meciuri

Dinamo, comunicat către CCA și Vassaras

Printre altele, Dinamo afirmă:: „Domnule Vassaras, onorată Comisie Centrală, stimați arbitri români, destul! Încă jucăm slab. 

Înscriem revoltător de rar. Vom juca mai bine. Vom înscrie mai des. Inclusiv din penalty, atunci când vom primi regulamentar acest drept. Nu cerem ajutorul nimănui. Doar să fim lăsați să ne apărăm șansele, să ne câștigăm meciurile cu propriile forțe și cu un arbitraj corect!

Domnule Vassaras, onorată Comisie Centrală, stimați arbitri români, arbitrați-ne corect! Domnule Vassaras, ce credeți că se întâmplă în lumea civilizată, europeană, normală la cap, când un Președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor primește un memoriu de la o echipă? Probabil nu aveți idee. Vă ajutăm noi: răspunde”.

Comunicatul integral a lui Dinamo, semnat de Andrei Nicolescu:

Către Comisia Centrală a Arbitrilor, Domnului Kyros Vassaras, Președinte al CCA DESTUL!

În data de 09.11.2023, am depus la CCA un memoriu în care semnalam o serie de erori de arbitraj, comise împotriva echipei noastre. Cu acel prilej, v-am supus atenției exemple concrete, însoțite de materiale video, și v-am solicitat să faceți demersurile necesare, în exercitarea funcției pe care o dețineți, pentru ca Dinamo, la fel ca orice altă echipă din fotbalul românesc, să beneficieze de un ARBITRAJ CORECT, COMPETENT SI RESPONSABIL.

Au trecut aproape 30 de zile de la memoriul menționat. Nu am primit niciun răspuns. Erorile împotriva echipei noastre, confirmate de specialiști care nu pot fi bănuiți de subiectivism sau simpatii dinamoviste, au continuat într-un ritm inacceptabil.

Cel mai recent exemplu: în partida desfășurată, în data de 4 decembrie 2023, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi OSK, au existat DOUĂ FAZE, într-un interval de doar 20 de minute, în care fotbaliști ai echipei noastre au fost faultați în careul echipei adverse.

Concret: 

• În minutul 21, Branislav Ninaj, jucătorul echipei Sepsi OSK, l-a lovit cu cotul în cap pe jucătorul lui Dinamo, Razvan Patriche; 
• în minutul 41, același Branislav Ninaj îl lovește cu umărul în figură pe jucătorul lui Dinamo, Lamine Ghezali.

Ținând seama că, în ambele cazuri, se putea acorda lovitură de pedeapsă, cele două faze menționate făceau obiectul verificării VAR. Așadar, chiar și în situația în care domnului Radu Petrescu, “centralul” partidei, i-ar fi “scăpat” cele două incidente, colegii domniei sale din cabina VAR puteau face necesarele și regulamentarele intervenții.

Cu toate acestea, cele două momente au fost ignorate! Partida s-a terminat cu scorul de 2-1 în favoarea echipei SEPSI OSK. Așadar, în opinia noastră – susținută, repet, de imagini video și de analize de specialitate, realizate de arbitri – ne confruntăm cu un caz evident de viciere de rezultat. Din păcate, doar unul dintr-o serie absolut inacceptabilă de cazuri similare.

Domnule Vassaras, onorată Comisie Centrală, stimați arbitri români, DESTUL! 

În momentul în care am preluat conducerea acestei echipe, am decis să nu comentăm arbitrajele. Luni de zile, etapă de etapă, observam erorile de arbitraj, dar am preferat să ne referim doar la neajunsurile echipei noastre. Am ales să comunicăm despre ce am greșit noi și despre ce ar trebui să facem mai bine. Așa am crezut, și credem în continuare, că este decent, civilizat, profesionist.

Însă “tăcerea” noastră pare să fi fost considerată slăbiciune. 

Cunoaștem bine “obiceiul pământului”: nu merge echipa, găsiți vinovați în altă parte. Noi am refuzat acest obicei. Însă, într-o lume obișnuită cu impostori, cu strigăte, cu plânsete, cu vechi complicități, cu ieșiri agresive în public, urmate de împăcări obscure în privat, abordarea noastră s-a dovedit, iată, inadecvată. “Dacă nu jignești, nu exiști!”, acesta pare să fie motto-ul universului în care “ăștia noi de la Dinamo” pot fi ignorați la infinit.

Greșit, stimați domni! Dinamo nu poate fi ignorată. Înțelegem că mai sunt unii, încă tineri și nederanjați de studiul istoriei fotbalului românesc (nederanjați, de altfel, de niciun alt studiu), care cred că Dinamo este o echipă mică. Lipsa totală de informație și de înțelegere este păcatul lor, nu al nostru.

Dinamo a fost, este și va rămâne un reper incontestabil al fotbalului românesc. Al sportului românesc. Al României. Dinamo este un simbol identitar al Capitalei și al societății românești. Cine nu înțelege această axiomă, confundă ziua cu noaptea și adevărul cu minciuna. În ultimii ani, Dinamo a traversat cea mai grea perioada din istorie, nu din vina actualei echipei de conducere. În prezent, suntem foarte aproape să ieșim din insolvență. Toate salariile sunt plătite la zi. Construim un lot, o echipa administrativă, facem, firesc, necesarele ajustări. Mai și greșim. Învățăm din greșeli. Reconstrucția adevărată durează. Este grea! Cu momente de cumpănă!

Încă jucăm slab. Înscriem revoltător de rar. Vom juca mai bine. Vom înscrie mai des. Inclusiv din penalty, atunci când vom primi regulamentar acest drept. Nu cerem ajutorul nimănui. Doar să fim lăsați să ne apărăm șansele, să ne câștigăm meciurile cu propriile forțe și cu un ARBITRAJ CORECT. La meciul de ieri, la faza din minutul 21, am auzit un comentariu TV de un subiectivism monumental: “Patriche a intrat cu capul în antebrațul lui Ninaj!” Așa se descrie, mai nou, o lovitură cu cotul?! Sunt arbitrii din camera VAR influențați de comentariile live?! Exclus, teoretic. Dar, practic?

Domnule Vassaras, onorată Comisie Centrală, stimați arbitri români, va asigurăm că ne vom apăra drepturile riguros, transparent și vehement. La fiecare meci și la fiecare fază! Noi, “ăștia noi de la Dinamo”, care, se pare, nu suntem conectați la rețelele de influență, avem alte mijloace: sunt conectați la decență, la lege, la regulamente, la bun simț. Și le vom folosi pe toate. Nu vom fi victimele de serviciu ale incompetenței sau ale jocurilor de culise.

Domnule Vassaras, onorată Comisie Centrală, stimați arbitri români, ARBITRATI-NE CORECT! Domnule Vassaras, ce credeți că se întâmplă în lumea civilizată, europeană, normală la cap, când un Președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor primește un memoriu de la o echipă? Probabil nu aveți idee. Vă ajutăm noi: RĂSPUNDE!

Cu stimă și cu încredere că, în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat până acum, DINAMO VA FI ARBITRATĂ CORECT.

- comunicat Dinamo

VIDEO Claudiu Niculescu: „Aș fi mers în continuare pe mâna lui Burcă. Cred că avea puterea să redreseze echipa"

Citește și:

A refuzat Dinamo pentru a rămâne la o echipă care nu poate promova: „Am un proiect interesant aici”

Tensiuni la Sfântu Gheorghe » Fanii lui Dinamo nu au fost lăsați să iasă din stadion: „Jandarmii au replicat cu gaze lacrimogene”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
creeperno534
creeperno534  •  05 Decembrie 2023, 22:43

*** toti incompetentii de arbitrii care isi bat joc de Dinamo!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  05 Decembrie 2023, 19:57
Postat de redbuldog pe 05 Decembrie 2023, 18:13

Okay domn Andrei..!E adevarat ca suntem mai mereu dezavantajati de arbitraje,si asta nu de ieri ci de cativa ani buni,de cand clubul traieste si moare periculos,insuficenta financiara a patronatului,e reflectata si-n conturile ,,secrete"ale CCA,oameni din arbitrajul romanesc avand lehamite sa mai ,,fluereze" cu ,,burtile goale" pe Dinamo...!Dar asta e numai una din problemele,NEesentiale ale evolutiei in ansamblu,a acestui club debusolat,demoralizat,depersonificat,cu largi valente de amatorism si Non-profesionalism,toate acestea induse de managementul dezastruos cu care doriti sa ne confruntati ,,pana la moarte si dincolo de ea..",dar a venit ceasul sa intelegeti ca-i o idee REA...!Asadar domnilor,nu mai aruncati cu ,,avione de hartie din fundul clasei(clasamentului..)"aveti de maine o mica(mare..) discutie cu antrenorul(doar de voi asumat!?) si decideti ce TRANSFERURI urgente se impun(nu propun..) acum,cu un buget adecvat sa ,,proiectati" o lista cu 20-30 fotbalisti,din care antrenorul sa-si aleaga 4 sau 5 sau 7,ca sa poata incet repune echipa pe un trend ascendent si astfel poate sa prindem un ,,ultim tren,mai intrziat..!"pentru locurile de baraj!

Corect spus.

Tipi
Tipi  •  05 Decembrie 2023, 18:42

Un filmuleț scurt cu "versurile" suporterilor nu ați ataşat? Vedeți penalty unde nu există, dar sunteți surzi şi orbi când ceva nu vă convine. Orice contact în careu nu se sancționează, dar la noi atacanții când ajung în careu caută contactul şi penaltyul în loc de gol. Şi conducătorii în loc să facă educație în rândul lor, vin şi se fac de râs cu aşa declarații. Aşa club, aşa conducători, aşa suporteri.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează