FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, LUNI, 5 DECEMBRIE, 20:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

Dinamovistul cu cele mai multe derby-uri face radiografia meciului de luni: "Mi-e frică mai mult de arbitraj decît de Steaua!"

32 de partide Dinamo - Steaua a jucat Cornel Dinu în carieră, toate ca integralist
32 de partide Dinamo - Steaua a jucat Cornel Dinu în carieră, toate ca integralist

Articol de GSP - Publicat marti, 29 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2011 21:59

Cornel Dinu reclamă erorile arbitrilor din acest week-end şi se teme de aceştia la Derby de România, Dinamo - Steaua


- Domnule Dinu, vă surprinde că Dinamo e pe primul loc acum cu aceiaşi jucători din sezonul trecut?
- Nu şi îţi spun şi de ce! Ştiu ce înseamnă actul de conducere ce presupune competenţă şi linişte, care dau siguranţă. La aceste lucruri au contribuit staff-ul administrativ prin felul în care au reuşit să unească vestiarul şi cel tehnic, cu mijloace de antrenament care au pus în valoare calităţile jucătorilor şi le-au estompat limitele.

- Cît de mult a contat că Dinamo nu a făcut multe transferuri la începutul sezonului?
- În vestiarele britanice se spune că nimeni nu este mai puternic decît echipa. Felul în care respectă această idee o echipă e foarte important în exprimarea ei în totalitate, nu individual. E şi acel proverb englezesc: "O armată de lei cu un cerb în frunte nu este mai valoroasă decît o armată de cerbi cu un leu în frunte!". (rîde) Nu vorbim aici de jigăritul şi subjugatul leu românesc!

"E greu ca arbitru într-o societate în care domină goana după bani!"

- Sînteţi mulţumit de soluţiile ce vin de pe banca de rezervă?
- Forţa colectivă a compensat lipsurile. Dinamo are acoperire în atac şi în defensivă, mici probleme fiind în zona mijlocaşilor centrali, unde se caută îmbunătăţiri.

- Urmează derby-ul cu Steaua, poate fi decisivă această partidă în lupta pentru titlu?
- Lupta la titlu este deschisă din toate punctele de vedere. Mi-e teamă însă de jocurile de culise. Contează foarte mult şi mijloacele într-o civilizaţie a răului pe care o suportăm şi nu vreau să dau decît un exemplu. Dacă Deaconu a fost numit la ultimele două partide ale Braşovului din campionat, după ce s-a întîmplat la meciul Stelei mă aştept ca el să fie numit şi luni, cu Dinamo. Observ cu consternare că favoriţii oculţi sînt în continuare ajutaţi!

- Erori precum cele din ultima etapă de la Steaua şi CFR vi se par umane sau intenţionate?
- Viciul de promovare al unor arbitri este mai vechi decît perioada Avram, chiar mai vechi decît cea a lui Huzu. Am rezerve în privinţa unor arbitri tineri de 37-38 de ani că au şi calităţile necesare de a fi inatacabili într-o societate în care domină goana după bani fără nici un scrupul şi în care moralitatea gîndului şi a faptei este deja ţinută în arhive. Nu mă aşteptam ca la experienţa lui Deaconu acesta să întrebe tuşierul dacă a fost sau nu penalty, iar la faza cu Beto arbitrul să nu vadă ce s-a întîmplat de fapt. Astea nu sînt greşeli umane, ci premeditări sută la sută. Trebuie luate măsuri drastice, reparatorii şi necruţătoare. Mă îndoiesc că se va întîmpla asta, dar îmi pun speranţele în încercarea echidistantă a lui Crăciunescu de a rezolva problemele.

"Tănase dispare din joc, fraţii Costea nu sînt profesionişti!"

- Să vorbim şi despre fotbal. Cum vedeţi derby-ul Dinamo - Steaua?
- Orice rezultat e posibil, Steaua nu trebuie subestimată chiar dacă are aceste frămîntări ce provin din interiorul clubului. Nu se poate să schimbi 12 antrenori în trei ani şi să joci cu aceeaşi echipă în doar două meciuri!

- Vă e teamă de fraţii Costea sau de Tănase?
- Florin Costea a avut o perioadă cînd promitea, dar, din păcate, după accidentare nu şi-a mai revenit şi există voci din interiorul Stelei ce spun că el şi fratele său sînt mai puţin sociabili şi profesionişti în ordinea colectivului. Tănase are calităţi, dar şi momente destule de dispariţie din joc. Nu cred că este un jucător de bandă, ci mai degrabă un inter stînga. Nu e folosit pe poziţia cea mai eficientă.

- Cu ce ar putea surprinde Steaua?
- Forţa colectivă a lui Dinamo este mai puternică, chiar dacă echipa mai are de lucrat la dinamica jocului, dar nu trebuie subestimate adversarul şi norocul proverbial al Stelei. Jucători precum Florin Costea şi Rusescu pot inventa ceva, la fel Bourceanu sau Brandan, dar acest meci se va decide prin ambiţie, atitudine şi concentrare.

"Indiferent de situaţia în clasament, s-a dovedit că un derby Dinamo - Steaua e decis de echipa care dă dovadă de spirit de sacrificiu, de luptă şi determinare. Sper să fim noi aceia!"
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

32 de partide Dinamo - Steaua a jucat Cornel Dinu în carieră, toate ca integralist

Toţi împotriva Stelei
Liviu Ciobotariu a scăpat de ce îi era frică înaintea partidei cu Mioveni. Kone, Grigore şi Luchin, care erau la un singur cartonaş galben de suspendare, au scăpat de avertisment cu Mioveni (1-0) şi vor fi prezenţi în Derby de România. Ciobi va avea la dispoziţie tot lotul contra rivalilor din Ghencea, contra roş-albaştrilor urmînd să revină şi Elis Bakaj, recuperat după o accidentare la genunchi.

4.000 de bilete vîndute
Suporterii dinamovişti încep să aglomereze casele de bilete din Ştefan cel Mare pentru un tichet împotriva Stelei. Pînă aseară se vînduseră 4.000 de tichete, pe lîngă cele 676 destinate steliştilor în cele două sectoare ale peluzei I. Casele vor fi deschise zilnic, între orele 10:00 şi 18:00, iar preţurile variază între 20 de lei şi 150 de lei. Copiii pînă la 14 ani, însoţiţi de părinţi, au acces gratuit în stadion.

Inbox:
- Dinamoviştii au primit liberi ieri, iar de azi vor reveni la antrenamente în cantonamentul de la Săftica. "Cîinii" nu se antrenează în Ştefan cel Mare pentru a proteja gazonul înaintea derby-ului cu Steaua.
- Srgian Luchin este singurul dinamovist dintre titulari care nu a prins un Derby de România: "Încep să intru şi eu în febra pregătirilor, abia aştept această partidă cu o încărcătură aparte!".
- Liviu Ciobotariu: "Am cîştigat un meci foarte important la Mioveni, o victorie care ne menţine un moral bun înainte de Steaua. Acum ne gîndim doar la rivali şi sper să avem parte de un stadion plin pentru a ne împinge spre victorie".

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (37)
saviola2_8
saviola2_8  •  29 Noiembrie 2011, 23:41
Postat de redsef2005 pe 29 Noiembrie 2011, 18:41

Daca Iordanescu ar avea cate un leu pentru fiecare data cand l-a deposedat Dinu, ar fi cel mai bogat om din lume, la mare distanta de al doilea! Cate meciuri Dinamo - Steaua ai vazut tu in anii '70 si inceputul anilor '80, mai putoiule!??

iordanescu e unu din cei mai tehnici jucatori pe care i`a avut romania, nu ca dinu ar fi fost slab ca fundas dar puiu era cam de neoprit .Oricum un jucator de atac se evidentieaza intotdeauna mai mult decat un fundas.Hai sa nu`i comparam ambii au fost mari si punct.

velti80
velti80  •  29 Noiembrie 2011, 22:12
Postat de panconecaca2 pe 29 Noiembrie 2011, 11:51

Fosila ti-e frica ca n-o sa va ajute suficient ca pe vremurile in care erai in plina glorie???? Stai linistit mortaciune ati ramas favoritii arbitrilor si-acum

Mister ramane Mister, un om cu foarte multa experienta fotbalistica si de viata. Dragi sustinatori ai stielutei, nu mai comentati aiurea la adresa unei glorii a fotbalului romanesc doar pt. k sunteti pastoriti de un CIOBAN...

ionut.07
ionut.07  •  29 Noiembrie 2011, 18:57
Postat de panconecaca2 pe 29 Noiembrie 2011, 11:51

Fosila ti-e frica ca n-o sa va ajute suficient ca pe vremurile in care erai in plina glorie???? Stai linistit mortaciune ati ramas favoritii arbitrilor si-acum

Ba, tu chiar nu ai ce face? Vrei sa arati cat esti de prost? Pai nici daca o sa te mai nasti de 2 ori n-o sa fii si tu ca "fosila" asta. Asta unu la mana.Si doi la mana.Cu ce ne favorizeaza pe noi arbitri, ma oitia ticnita. Am pierdut 6 pct pe mana arbitrilor iar voi ati castigat 6(Otelul si Brasov).Mai bine taci daca nu stii.Uita-te la clasamente pe cand era Avram sa vezi cat de "favorizati" eram. Cat despre cei care posteaza meciurile cu victoriile Stelei...pai numai din 2007 incoace daca trimitem noi, n-am mai avea spatiu, pe langa cele din perioada "succeselor ceausiste", cand va bateam cu tot arbitraju' favorit voua.Noi n-am jignit niciun fost juc al stele

Vezi toate comentariile (37)
Comentează