FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Discursul fără menajamente al unui fotbalist important trecut prin Liga 1: „Ce cauți în campionat? De asta suntem la nivelul la care suntem!”

Eric a jucat în România pentru Gaz Metan, Pandurii, Viitorul Constanța și FC Voluntari / Sursă foto: Imago Images
Eric a jucat în România pentru Gaz Metan, Pandurii, Viitorul Constanța și FC Voluntari / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2022 11:57 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 12:15

Eric de Oliveira (36 de ani), fotbalist care a scris istorie în fotbalul românesc, devenind cel mai bun străin din istoria Ligii 1, spune că e dezamăgit de mentalitatea echipelor din fotbalul nostru. 

Eric a jucat în România pentru Gaz Metan, Pandurii, Viitorul Constanța și FC Voluntari. Dacă în plan personal a avut realizări remarcabile, brazilianul e dezamăgit că echipele sale nu și-au propus niciodată obiective cu adevărat îndrăznețe. Eric a cucerit o Cupă și o Supercupă în România, ambele alături de Viitorul.

Eric de Oliveira: „Ce cauți în campionat, dacă nu ai ambiție?”

„În momentul în care am ajuns în Europa League, cred că niciodată nu s-a dorit să ajungem mai sus. Eu am tot spus: fotbalul românesc e foarte ciudat. Înainte să înceapă sezonul, nu vezi pe nimeni care să zică: «Noi ne batem la campionat, vrem să ne calificăm în Champions League». Toată lumea spune: «Facem echipă să nu retrogradăm, nu suntem o echipă de play-off».

Ce cauți în campionat, dacă nu ai ambiție? Cred că așa s-a întâmplat și la noi (n.r. -la Gaz Metan). De asta suntem la nivelul unde suntem”, a declarat Eric, la GSP Live. 

Eric, apel disperat pentru salvarea formaţiei Gaz Metan

Gaz Metan este în pragul falimentului. Plină de datorii și cu aproape toți jucătorii importanți plecați de la club, echipa este condamnată la retrogradare. Eric de Oliveira, fost jucător la medieșeni, a făcut recent un apel către toți susținătorii echipei pentru a încerca să salveze echipa de la colaps.

Brazilianul care a făcut istorie în tricoul Mediașului a postat un mesaj pe pagina sa de facebook în care invită toți locuitorii orașului să i se alăture în încercarea de a o salva pe Gaz de la dispariție: 

Discursul fără menajamente al unui fotbalist important trecut prin Liga 1: „Ce cauți în campionat? De asta suntem la nivelul la care suntem!”
Eric de Oliveira nu a uitat-o pe Gaz Metan / Foto: Imago

„Gaz Metan Mediaș a pus Mediașul pe harta fotbalului românesc! Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, cineva vă rog să ne ajute! Hai să ieșim în oraș, hai să facem ceva. Vă rog, nu lăsați să murim fără o șansă de a lupta.

Propunerea mea este simplă! Adunăm maximum de suporteri pe care îi avem! Hai să fie plin stadionul, plus jucătorii ce au rămas, plus angajații, plus toate grupele de copii și juniorii, plus noi, cei care am jucat la echipă și să facem o conferință de presă!”, a fost mesajul lui Eric.

Citește și alte știri de actualitate:

Dilemă majoră: de ce se sufocă Ianis Stoica? Marea speranță a lui Becali, repetent la antrenamente?!

Adi Mutu a găsit un stângaci letal în Liga 1: „Este extraordinar!”

EXCLUSIV Se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  06 Martie 2022, 16:01

mare fotbalist, mare om!!! Respect Eric!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează