FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV » Cămătaru s-a întîlnit cu cel ce i-a egalat recordul: "Danciu îl va depăşi pe Dudu Georgescu!”

Imagine dintr-un meci U Craiova - Dinamo, disputat în 1983
Imagine dintr-un meci U Craiova - Dinamo, disputat în 1983

Articol de - Publicat marti, 27 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 27 septembrie 2011 13:21

În vizită de lucru la Săftica! Fosta glorie a fotbalului românesc, Rodion Cămătaru, 53 de ani, a fost în această dimineaţă la baza de pregătire a roş-albilor şi s-a revăzut cu Ionel Dănciulescu, 34 de ani.

O întîlnire deosebită, întrucît actualul atacant tocmai l-a egalat pe Cami în topul puncherilor all-time al Ligii 1, fiecare avînd cîte 198 de goluri în prima divizie. Ocupă locul 2 în acest clasament, primul fiind Dudu Georgescu (252 de goluri). Cămătaru s-a conversat şi cu ceilalţi dinamovişti, felicitîndu-i pentru parcursul din campionat şi urîndu-le să cîştige titlul în Liga 1. În urmă cu cîteva minute, a oferit un interviu pentru gsp.ro.

- Domnule Cămătaru, ce simţiţi cînd vedeţi că v-a egalat Dănciulescu în clasamentul golgeterilor all-time în Liga 1?
- Nu am regrete pentru că viaţa e atît de scurtă şi nu e timp de tristeţe. Sînt foarte bucuros că Dănciulescu a marcat 198 de goluri, am fost la Săftica şi l-am felicitat pentru că merită cu prisoţinţă toate aplauzele. E un băiat modest, care îşi vede de treabă şi marchează goluri. Sînt mîndru de el, mai ales că e oltean de-al meu.

- Unde credeţi că se va opri?
- Chiar i-am spus că eu am încredere că îl poate depăşi şi pe Dudu Georgescu. Mai sînt 54 de goluri pînă acolo, dar mai e mult de jucat în acest sezon şi la cum se pregăteşte, Dănciulescu mai joacă lejer trei ani.

- Credeţi că mai poate ajunge vreun fotbalist în acest top?
- E greu pentru că acum se pleacă de la vîrste fragede în Europa. Ca să ajungi în topul marcatorilor îţi trebuie o carieră de vreo 20 de ani în Liga 1. Şi eu, dacă nu aş fi jucat în străinătate între 30 şi 35 de ani, probabil că l-aş fi ajuns pe Dudu. Dar aşa a fost viaţa şi nu-mi pare rău de nimic.


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
guryta
guryta  •  27 Septembrie 2011, 14:10

oaie proasta.(steaua1986) ce sa ceri de la o oaie? cine fura doar de furat se teme.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  27 Septembrie 2011, 13:59

De ce nu a fost intrebat si ce pateau cei care nu il lasau sa dea gramada aia de goluri? Cum dintr-o data erau ba opriti in trafic sau chemati de urgenta la militie, ba scoase de la dosar cum ca a trecut pe rosu cand era la gradinita, ba ca a uitat cand era in clasa a II-a poezia cu "tovarasul"... etc.. Sau putea sa fie intrebat cum era cu prelungitul meciurilor pana in minutul 110 doar ca sa isi faca norma de goluri...etc... Sau ar putea sa fie intrebat daca este mandru ca din cauza lui a fost schimbat sistemul pentru "gheata de aur", etc.... E greu cu reporteri din astia pupincuristi.....care vin cu intrebarile pe hartie date de Badea...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează