FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Candidatul-surpriză susținut de UEFAntasticii Stelei e sigur: ”L-aș bate lejer pe Burleanu în finala alegerilor FRF”

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2017 09:00

Candidat la șefia Federației, Victoraș Iacob, 37 ani, spune că actualul președinte se temea să nu-i ia locul încă din 2014-2015, când fusese cooptat în staff-ul lui Burleanu. Fostul atacant evită să dea detalii despre proiectele sale, pentru că ”vine Federația ca să și le însușească”. 

- Victoraș, ce te-a îndemnat să intri în cursa pentru șefia FRF?
- Vreau să ajut fotbalul românesc, pentru că se confruntă cu multe dificultăți. Nu-mi propun să vin însă în fruntea Federației și să dau totul peste cap de la o zi la alta. Și-așa e un tumult general! Voi veni treptat cu ideile legate de schimbare.

- Care ar fi primele trei decizii pe care le-ai lua în postura de președinte?
- Nu vreau să intru acum în detalii, fiindcă există riscul ca proiectele mele să fie preluate din mers de actuala administrație și să și le însușească în favoarea ei. Pot spune doar că am discutat cu foarte mulți membri afiliați, iar oamenii sunt încrezători vizavi de candidatura mea. Am evitat să intru însă deocamdată în multe amănunte, tocmai din același motiv: lucrurile pot ajunge din gură-n gură la oamenii din FRF și să spună apoi că planul X sau Y le aparține!

"Voi fi susținut de UEFAntastici"

- Ți-ai stabilit un staff cu care vei lucra inclusiv în campanie?
- Am contactat mai multe persoane, inclusiv din generația mea. Toți au fost sceptici la început, iar prima întrebare era dacă am vreo șansă să câștig alegerile. Au început însă să înțeleagă anumite mesaje pe care le-am expus, fără să mă hazardez în cuvinte mari, și sunt convins că voi avea o susținere foarte mare din partea UEFAntasticilor! Nu ascund că-mi doresc să port o discuție și cu cei din Generația de Aur.

- Dică, de exemplu, te va susține public?
- Nu am vorbit, dar nu cred că ar avea ceva reținere în a mă susține public. A traversat o perioadă cu meciuri foarte importante, n-am dorit să-i perturb programul de la Steaua, dar voi încerca să am o discuție serioasă și cu el când se mai liniștesc apele.

"Lui Burleanu îi era frică de mine"

- La începutul mandatului lui Burleanu, ai lucrat timp de un an în Federație pe zona de responsabilitate socială. De ce ai plecat?

- Nu-mi stă în caracter să povestesc lucruri negative, dar am fost limitat în atribuțiuni. Și, când am văzut că perpetuează această stare, am decis să urmez alt drum, fiindcă nu-mi doream să stagnez sau să regresez. Am luat-o însă doar ca pe o experiență utilă pentru a merge mai departe.

- Cum ți se pare Burleanu de acum față de cel din 2014?
- Mai puțin entuziast! Mă interesează însă mai puțin să mă raportez la Burleanu. Vreau să mă focusez pe ce am eu de făcut. Oricum, am sesizat că are o frică față de mine, dar n-am înțeles de ce! Eu așa am simțit, iar din semnalele pe care le-am primit ar fi fost vorba încă de atunci de temerea că aș putea să-i iau locul de președinte. Adevărul e că, într-o finală la alegeri, l-aș bate lejer la voturi!

"Buget? Câteva zeci de mii de euro"

- Ai început deja să umbli prin țară, pe la cluburi?
- E prea devreme. Oricum, am altă idee să-mi promovez campania și proiectele, nu să iau la pas fiecare județ. Nu mă întrebați însă despre ce e vorba, pentru că nu voi spune nici acest detaliu din motivul enunțat și mai devreme: nu vreau să-mi fure Federația tot ce prinde din zbor! Eu am avut însă de-a lungul vremii multe dialoguri cu membrii afiliați, așa că nu mai e neapărat nevoie să merg acum prin toată țara.

- Să spunem că ajungi președinte! Îl păstrezi pe Contra selecționer sau rupi contractul?
- E prematură o asemenea discuție. El are un angajament și a condus primele meciuri în care a dovedit că a știut să dea un imbold proaspăt echipei naționale.

- Ce buget de campanie pui la bătaie?
- N-am o estimare exactă acum, dar probabil câteva zeci de mii de euro. Sunt persoane potente din punct de vedere financiar dispuse să-mi susțină campania, care va fi una complet transparentă, inclusiv la capitolul financiar.

"Nu voi sta cu mâinile în sân dacă voi fi atacat"

- Scuze, dar introduci permanent în discuție temerea ca Federația să nu cunoască sau să preia din ideile tale de campanie. Ai motive să suspectezi un asemenea pericol?
- Păi, regăsesc la ei cam 80 la sută din ce am prezentat eu prietenilor sau apropiaților! Nu pot însă proba acum și nu vreau să iasă iar discuții cum au fost acelea despre Simona Halep după intervenția mea de la Digi. Vă voi da însă în curând nu unul, ci zece exemple despre cum Federația a preluat din ideile mele!

- Iei în calcul o posibilă alianță la alegeri cu vreunul dintre ceilalți candidați?
- Nu se pune problema. Fiecare vrea să ajute fotbalul românesc printr-un proiect propriu. Dar putem avea discuții și relații de respect între noi pe întreaga durată a campaniei. Și cine spune că Iacob pleacă cu șanse zero la victorie se înșală!

- Te aștepți și la episoade mai încinse în cursa pentru șefia FRF?
- Nu caut polemicile ori scandalurile, dar e cert că nu voi sta cu mâinile în sân dacă vor apărea atacuri sau minciuni la adresa mea. Sunt sigur că vor exista discuții contradictorii, dar nu le voi alimenta. Repet, voi căuta să-mi canalizez energiile doar către mesajele pe care doresc să le transmit către electori.

- Într-o asemenea campanie pot apărea pe traseu dezvăluiri, imagini compromițătoare, legături amoroase, circuite financiare dubioase. Ești liniștit din aceste puncte de vedere?
- Dorm foarte liniștit! Și nici nu aș fi dispus să lucrez cu astfel de arme pentru a elimina vreun contracandidat!

"Mircea Sandu putea ajuta în continuare"

- Crezi că Burleanu a comis o eroare când l-a îndepărtat complet pe fostul președinte Mircea Sandu?
- Mircea Sandu putea ajuta în continuare. Avea un cuvânt de spus pe plan internațional. Nu m-ar deranja să am o discuție inclusiv cu Mircea Sandu, pentru că sunt o persoană deschisă. Orice sfat e util, mai ales dacă vine de la persoane cu experiență în domeniu. Și spun asta cu toată responsabilitatea!

- Centrele de Excelență sunt un succes sau un eșec?
- E un proiect care nu se ridică la nivelul așteptărilor. FRF ar trebui să facă o evaluare onestă și așa vor vedea de la ce au pornit și unde au ajuns. Nu cred că Federația are exact noțiunea a ceea ce înseamnă cu adevărat un Centru de Excelență, noțiuni arhicunoscute însă pentru cineva care vine din fenomen.

"Sunt liniștit financiar"

- Ce mașină conduci?
- Nu am, momentan. Dar ultima a fost un Audi TT.

- Un Mercedes sau Ford ar suna însă mai bine?
- Înțeleg că faceți trimitere la flota de mașini a FRF! Nu sunt însă genul care să epateze pe zona auto. N-aș avea nicio problemă să vin la birou chiar cu taxiul.

- Depășește un milion de euro averea ta actuală?
- N-am o avere foarte mare, dar sunt liniștit financiar. Am un apartament în București și o casă la Vâlcea. Nu derulez niciun fel de afaceri.

- Nu ți-a plăcut?
- Nici nu prea am avut timp și nici n-am simțit nevoia să mă lansez în afaceri. Asta nu înseamnă că nu poți fi competent pe segment managerial. Am avut perioade fluctuante în cariera de fotbalist și am încercat să-mi păstrez un echilibru la capitolul finanțe personale. Am ezitat să fac investiții pentru a nu risca să pierd banii munciți. 

"Cursuri de football business la Barcelona"

La capitolul studii, fostul atacant al Stelei susține că "am luat bac-ul în București, am terminat facultatea de turism la «Dimitrie Cantemir» și am făcut două cursuri de football business la Barcelona, la Institutul «Johann Cruyff». E vorba despre un modul efectuat în perioada în care lucram la FRF și altul ulterior. Ambele au fost pe cheltuiala mea, n-am primit niciun ban din partea Federației".

"Conexiuni cu serviciile secrete la FRF? Nu mi-am pus niciodată această întrebare! Și ce beneficiu sau utilitate ți-ar aduce legăturile cu serviciile?!"

"N-am cerut până acum niciunui membru afiliat să-mi ofere garanții că mă va vota la alegeri. Las ca fiecare să discearnă ce are de făcut, dar sunt foarte optimist"

"Nu aș veni cu schimbări majore la comisia de arbitri. Oricum, e un sector sensibil! Desigur, ar fi și alte persoane capabile să conducă CCA, dar Vassaras mi se pare o persoană competentă din câte îl cunosc"

2 e numărul trofeelor cucerite de Iacob ca jucător: titlul și Supercupa României, ambele cu Steaua în 2006

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
zarqa
zarqa  •  04 Decembrie 2017, 19:31

Măi Victoraș, ***, de frică, Burleanu, de când a auzit că vii tu cu dosar ptr alegeri de șef al FRF !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1953214641565905
Adrian Ferencz  •  03 Decembrie 2017, 17:14

oricine ar putea sa l bata in alegeri pe Burleanu.....problema e ca oricine se pune cu el......cu o zi inainte de alegeri va merge la puscarie....vezi cazul lui GICA POPESCU

samertx
samertx  •  03 Decembrie 2017, 15:50
Postat de balauru48 pe 03 Decembrie 2017, 15:45

Un papagal!

Dacă te iuți atent, în fundal, o să-i vezi și maeștri păpușari. :))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează