FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gratis în ianuarie » FCSB, la un pas să transfere revelația Ligii 1 + Gigi Becali vrea și un atacant

Sunt șanse mari ca FCSB să-l aducă pe Ronaldo Deaconu (23 de ani), mijlocașul de la Gaz Metan
Sunt șanse mari ca FCSB să-l aducă pe Ronaldo Deaconu (23 de ani), mijlocașul de la Gaz Metan

Articol de , , - Publicat luni, 21 decembrie 2020 08:07 / Actualizat luni, 21 decembrie 2020 09:12

Sunt șanse mari ca FCSB să-l aducă pe Ronaldo Deaconu (23 de ani), mijlocașul de la Gaz Metan, intrat într-un conflict grav cu antrenorul Jorge Costa. Fotbalistul speră să plece liber de la Mediaș, unde era căpitan și a ajuns să nu mai prindă lotul.

FCSB îl dorește pe Ronaldo Deaconu, de la Gaz Metan, și are șanse mari să-l obțină gratis pe mijlocaș în următoarea campanie de transferări. Deaconu a ajuns în conflict cu clubul la care se află. Era căpitan și acum nici măcar nu mai prinde lotul pentru meciurile oficiale!

FCSB, favorită să-l transfere pe Ronaldo Deaconu

Ce s-a petrecut? Antrenorul Jorge Costa i-a reproșat lui Deaconu că nu se implica suficient: „În calitate de căpitan, tu trebuie să fii mai dur, mai impunător!". Jucătorul a luat în serios indicația și în timpul unui exercițiu i-a reproșat unui coleg, Idrissa Sambu, că nu trata corect antrenamentul. Sambu, un atacant portughez crescut la Porto, s-a enervat, l-a înjurat pe român și a sărit la bătaie.

Gratis în ianuarie » FCSB, la un pas să transfere revelația Ligii 1 + Gigi Becali vrea și un atacant

Ronaldo Deaconu (al doilea din stânga), sărbătorind un gol împotriva lui FCSB

Costa i-a scos din lot pe amândoi. Idrissa nu a pierdut foarte mult, pentru că el era, oricum, rezervă. Nu a evoluat din start în nicio partidă de când a semnat cu Gaz Metan. Deaconu e victima importantă din această dispută. El înregistrase prestații excelente până să fie dat deoparte, a adunat 13 meciuri și 5 goluri în ediția curentă din Liga 1. A jucat în prima repriză cu Astra, într-o înfrângere cu 0-3, apoi a dispărut din echipă, nu a mai fost convocat pentru partida cu Viitorul, una pe care medieșenii au câștigat-o cu 1-0.

Ronaldo Deaconu vrea la FCSB

Surse din echipă povestesc că antrenorul portughez i-a mai reproșat lui Deaconu și că el, căpitan fiind, nu și-a obligat coechipierii să poarte sistemele GPS în antrenamente. „Deși Costa spusese că era facultativă folosirea aparaturii!", pretind persoane din lot.

Tehnicianul nu a fost interesat de explicațiile lui Deaconu și a renunțat la el pe loc. Mijlocașul se află pe lista FCSB-ului pentru mercato din iarna aceasta și speră să fie lăsat să plece de la Gaz Metan, din moment ce conflictul cu Jorge Costa l-a transformat într-un jucător inutil la Mediaș.

18 lunimai durează contractul lui Deaconu cu Gaz Metan. Jucătorul nu vrea să mai continue sub comanda lui Jorge Costa și nici antrenorul nu e încântat să mai lucreze cu el

375.000 de euroa plătit FCSB pentru prima achiziție din iarna aceasta, Risto Radunovici, fundașul stânga muntenegrean de la Astra

FCSB. Gigi Becali îl consideră închizător

Deaconu a evoluat ca mijlocaș ofensiv în toate echipele din care a făcut parte, fie în spatele unui vârf, fie în lateral. Becali l-ar vrea pentru postul din fața fundașilor, în sistemul 4-3-3 în care joacă FCSB. Ovidiu Popescu și Gabriel Simion sunt jucătorii pe care i-au folosit roș-albaștrii în poziția aceea în partidele disputate recent. 

Ronaldo ar aduce un plus pentru atac, fiind un fotbalist mai tehnic, mai bun pentru faza de construcție. Deaconu e și un specialist al fazelor fixe, lovituri libere și cornere, e printre cei mai buni executanți din campionat.

FCSB - Sepsi OSK, liveTEXT de la 20:30 » Roș-albaștrii vor să încheie anul pe primul loc! Echipe probabile + cote

Și Cardoso e în dizgrație

Becali îl mai vrea și pe Dumitru Cardoso, tot de la Gaz Metan. Nici italianul cu origine română nu a evoluat în partida cu Viitorul. Jorge Costa s-a supărat și pe el, din cauza unei declarații. „Eu am evoluat la un nivel mai bun. O să am o discuție cu conducerea, să vedem cum aș putea să plec în următoarea perioadă de transferuri", spusese atacantul în vârstă de 29 de ani. 

Antrenorului nu i-a plăcut că jucătorul lui se gândea la plecare și nu l-a convocat pentru etapa aceasta. Cardoso poate fi vârf sau atacant retras și a marcat 7 goluri în 12 partide din sezonul acesta, e cel mai important om de la Gaz Metan. El a crescut la Empoli și a înregistrat punctul maxim din cariera sa în 2011, când l-a achiziționat Napoli, pentru care a bifat 9 meciuri, niciunul ca titular. La FCSB ar fi util pentru că echipa are nevoie de un atacant. Sergiu Buș a dezamăgit atunci când a jucat, iar în etapele disputate recent a lipsit din cauza unei accidentări și antrenorul Toni Petrea a trebuit să-l utilizeze ca vârf pe Florin Tănase, deși nici căpitanul nu e încântat să joace rolul acesta, preferă să fie mijlocaș.

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de FCSB - Sepsi

Citește mai multe știri despre FCSB:

Toni Petrea, despre meciul cu Sepsi și strategia pentru pregătirea de iarnă

După Lampard, FCSB are un alt jucător de legendă în echipă: „E Steven Gerrard! Și la 12 noaptea e în formă”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
kensan.gmm
kensan.gmm  •  21 Decembrie 2020, 14:43

Doamne . mai puteti cu articole de genul?

zapadaeneagra
zapadaeneagra  •  21 Decembrie 2020, 14:38
Postat de Calin Pintea pe 21 Decembrie 2020, 12:29

Cei trei craitoi de la ramurit si udrit continua sa se faca de ras cu speculatii, barfe, inventii penibile. Becali nu mai vorbeste si nataraii nu stiu cum sa faca sa il tot bage in fata si atunci inventeaza, mint, improvizeaza ca au intrat ei in gandurile lui Jiji si au extras de acolo strategiile pentru iarna: cine vine, cine pleaca, de cine e multumit, de cine nu! Ridicolii fabuleaza cu disperare pe langa Jiji, il baga mereu in fata, ca altfel ei nu stiu sa faca presa, sunt zero ca ziaristi sportivi si toata existenta lor trista in profesie se datoreaza invocarii obsesive a lui Jiji! Ce sa caute deaconu la Steaua? La cati mijlocasi are Steaua, asta mai lipsea o rezerva de la Gaz Metan. Cei trei scribi netoti nu au deloc simtul ridicolului si insista sa se faca de bascalie incercand sa foloseasca notorietatea Stelei pentru a avea accesari la ineptiile lor tesute in jurul lui Jiji!

Viorel prostel, e vorba de clona fcsb nu de Steaua.

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  21 Decembrie 2020, 12:35

Cei 3 "gazetari" au inventat încă o MINCIUNĂ! Probabil pentru a-i crește prețul jucătorului!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează