FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Octavian Popescu, salariu incredibil la FCSB » Becali vrea 50 de milioane de euro pe el, dar e mai prost plătit decât un jucător din „C”

Octavian Popescu
Octavian Popescu

Articol de , , - Publicat joi, 05 mai 2022 08:03 / Actualizat joi, 05 mai 2022 10:08

Octavian Popescu (19 ani) e lăudat și este evaluat la zeci de milioane de euro, dar se află printre fotbaliștii cel mai slab plătiți de la FCSB. Un salariu mai mare are Toma Niga, portarul de la „satelitul” din Liga 3.

Salariul lui Octavian Popescu nu a evoluat direct proporțional cu complimentele pe care le-a primit tânărul internațional ori cu suma de transfer umflată pe care Becali o repetă de câteva luni încoace. 

Gigi e convins c-o să încaseze zeci de milioane de euro în schimbul mijlocașului în vârstă de 19 ani, cel mai recent a pomenit un preț de 50 de milioane de euro, dar Popescu e printre jucătorii cel mai slab plătiți de la FCSB.

Sursa principală: Theodora » Suma cu care fiica lui Gigi Becali a împrumutat FCSB
FCSB
Sursa principală: Theodora » Suma cu care fiica lui Gigi Becali a împrumutat FCSB

Toma Niga, portarul-fantomă de la FCSB

El încasează 4.000 de euro lunar, un salariu mic în comparație cu nivelul obișnuit din campionat, nu numai dacă-l raportăm la veniturile pe care le înregistrează fotbaliștii de la FCSB ori rivalii lui Octavian din lupta pentru titlu, cei de la CFR Cluj și de la Universitatea Craiova. 

Sursele povestesc că în clubul lui Becali există o situație uimitoare, de-a dreptul! Toma Marinică Niga câștigă mai mulți bani decât primește Popescu! Niga are 24 de ani și e portarul echipei a doua, aflată în „C”.

Goalkeeperul a fost achiziționat de roș-albaștri în 2017, de la Foresta Suceava. Atunci părea să fie un portar talentat, cu un viitor important, însă nu a atins în niciun moment potențialul pe care i-l estimau conducătorii de la FCSB. 

Toma Niga câștigă mai mult decât Octavian Popescu

Niga a apucat să evolueze în doar două partide din Liga 1. Pe ambele le-a bifat când se afla la Hermannstadt, unde-l împrumutaseră roș-albaștrii. El nu s-a impus nici la Sibiu, nici la Clinceni, unde a mai fost împrumutat. A revenit la FCSB, unde nu mai este nici măcar al treilea portar din lot! 

Titularul a devenit Târnovanu, un goalkeeper de numai 21 de ani.  Rezerva e Andrei Vlad, „Messi al portarilor" ajuns pe bancă din cauza gafelor cu care a prejudiciat obiectivele echipei în anii recenți, iar al treilea e Cătălin Straton. 

Toma Niga nici măcar nu mai e luat în calcule pentru prima echipă, dar continuă să încaseze salariul de 5.000 de euro lunar, unul mai mare decât al lui Octavian Popescu, chiar dacă pe mijlocașul-minune îl văd destui specialiști ca pe un fotbalist esențial pentru viitorul echipei naționale.

9 goluria marcat Octavian Popescu în 33 de partide disputate în sezonul acesta din Liga 1. În total, a adunat 13 goluri în 65 de prezențe în campionat

40 de minutea prins Popescu în amicalele naționalei cu Grecia, 0-1, și cu Israel, 2-2. El a evoluat în ambele partide, fără să fi fost titular în vreuna. Becali l-a criticat pe Edi Iordănescu după jocurile acelea: „Nu ai cum să nu-l folosești de la început pe Tavi Popescu! El e un geniu, e Messi, îți poate câștiga meciurile!”

Becali i-a dat bonus o mașină lui Octavian Popescu

Fiindcă nu i-a mărit salariul până la nivelul la care se află fotbaliștii importanți din lot, Becali a căutat să-l mulțumească pe Octavian Popescu printr-un alt gest: i-a făcut cadou o mașină.

Octavian Popescu, salariu incredibil la FCSB » Becali vrea 50 de milioane de euro pe el, dar e mai prost plătit decât un jucător din „C”
Toma Niga

 Mijlocașul a primit un autoturism Mercedes CLA în valoare de 30.000 de euro. Gigi a evitat să-i cumpere jucătorului o mașină extrem de scumpă, convins fiind că un asemenea dar i-ar fi afectat concentrarea și randamentul. Când Moruțan își achiziționase un autoturism cu mult mai scump de atât, Gigi l-a certat pe Olimpiu: „Nu mai joacă nimic de când și-a cumpărat mașină de «pește»! De așa ceva avea nevoie el?!”.  

Florin Tănase e numărul 1 la FCSB

Octavian Popescu e departe de liderul financiar al vestiarului. Căpitanul Florin Tănase câștigă 30.000 de euro lunar la FCSB, cel mai mare salariu din lot. El a ajuns să aibă venitul acesta după ce a ratat câteva ocazii de a pleca într-un alt campionat. 

Niciun club nu a fost dispus să achite 5 milioane de euro ca să-l cumpere, apoi Becali a scăzut suma din clauza de reziliere până la 3 milioane de euro. Tot nu a apărut vreo formație interesată să-l achiziționeze pe Tănase. 

Mijlocașul ofensiv va împlini 28 de ani în decembrie și-i va fi tot mai greu să prindă un transfer important. Ca să-l mențină motivat, Gigi i-a mărit salariul până la nivelul maxim din lot. 

Nici nu se compară cu cei de la CFR!

Popescu nici măcar nu se apropie de veniturile pe care le au adversarii de la CFR. Campioana din ultimii patru ani plătește cele mai mari salarii din campionat, de departe! 

Sigurjonsson și Chipciu primesc câte 40.000 de euro lunar, cu tot cu bonusurile pe care le au garantate în contracte, indiferent de randament sau de rezultatele echipei. Aceeași sumă o încasa Alibec, de care vișiniii au reușit să scape, l-au cedat la Atromitos, în Grecia. CFR a oferit salarii imense în ultimii patru ani. 

Planul era ca acționarii să-și recupereze investițiile în momentul în care echipa ar fi ajuns măcar o dată în grupele Champions League. Vișiniii nu au atins o asemenea performanță și societatea a ajuns să datoreze deja 26 de milioane de euro. E suma înregistrată ca datorie la finalul anului 2021. Dacă CFR nu câștigă iar titlul și nu prinde nici acum grupele Ligii Campionilor, datoria din finalul acestui an va fi și mai mare. 

3 milioane de euroe cota lui Octavian Popescu pe transfermarkt

25.000 de eurovalorează Toma Niga conform transfermarkt

VIDEO Cum se pregătește FCSB pentru meciul cu Universitatea Craiova

Citește mai multe știri din Liga 1:

MM Stoica, un nou mesaj virulent despre prezența FCSB în Ghencea: „Poate cineva va răspunde penal!”

Ce a remarcat Duckadam la portarul de la FCSB: „N-avea voie să facă așa ceva!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (14)
adriann_
adriann_  •  05 Mai 2022, 15:06

Oare Tavi nedumeritu' chiar a semnat pe 4000 salariu lunar si clauza de reziliere de 100 de milioane? :)) In cazul asta nu e de miare ca nici n-a incercat sa dea bacul :))

dinamo100
dinamo100  •  05 Mai 2022, 12:31

Este urat si umilitor cum GSP face tot felul de comparatii de salarii. In primul rand ma intreb daca sunt veridice, iar in al doilea rand daca GSP isi pune problema cum aceste dezvaluiri ii afecteaza pe cei in cauza. In alta ordine de idei, oricat ar fi inflatia de mare si GG de smecher, niciun fotbalist din campionatul nostru nu poate fi vandut pentru o suma peste 20 mil euro. De ce? Pentru ca nivelul campionatului nostru este extrem de scazut, iar evolutiile lui Tavi Popescu sau oricare altul se raporteaza doar la acest nivel scazut. In plus, fotbalistii romani au deja o faima de jucatori care nu fac fata afara.

legio.sud
legio.sud  •  05 Mai 2022, 11:52
Postat de elgabri pe 05 Mai 2022, 10:25

Popescu Plonjon e la jumatate de pret ;))

Adică GG îl oferă la juma (50 mil) el face suta dar na GG este mărinimos distracție nu gluma , dar cea mai tare este cota / transfermarkt. 3 mil. ?!? Bai ăștia au combinații și acolo … nasol pai Markovic ar trebui sa valoreze min. 4 mil. dar dacă nu ai combinații cu vopsitorii asta este …

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close