FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - PAOK

FCSB - PAOK 1-1 » Toți joacă pentru Coman! Florinel a fost din nou MVP pentru FCSB, care a remizat cu PAOK în cel mai tare amical al verii

FCSB - PAOK Salonic // foto: Ionuț Iordache +44   FOTO
FCSB - PAOK Salonic // foto: Ionuț Iordache

Articol de , , - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 21:25 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 21:37

FCSB a remizat cu PAOK Salonic în al doilea amical al cantonamentului din Țările de Jos, scor 1-1. Golul lui Florinel Coman a adus-o în avantaj pe vicecampioana României, în timp ce grecii au egalat în a doua parte grație unei erori individuale a nou-venitului Siyabonga Ngezana.

  • Gazeta Sporturilor a fost prezentă la meciul amical dintre FCSB și PAOK. Dan Udrea (redactor-șef adjunct), Remus Răureanu (reporter special) și Ionuț Iordache (fotoreporter) au transmis toate informațiile de la fața locului.

Perioada de pregătire a FCSB-ului e aproape de sfârșit, vin meciurile oficiale și presezonul confirmă câteva impresii pe care roș-albaștrii le lăsaseră și în play-off-ul stagiunii precedente.

Cea mai importantă concluzie: forma foarte bună a lui Coman nu a fost doar o pasă trecătoare, el chiar este mai inspirat, mai serios, mai bun decât a fost în anii trecuți în care nu a putut juca în mod constant din cauza accidentărilor.

Cum va arăta FCSB cu FCU Craiova fără două nume grele: „roș-albaștrii” au testat formula improvizată cu PAOK
FCSB
Cum va arăta FCSB cu FCU Craiova fără două nume grele: „roș-albaștrii” au testat formula improvizată cu PAOK

Cronică după FCSB - PAOK: Jucați toți pentru Coman!

Florinel a jucat excelent în primul amical, cu Anderlecht, e remarcabil în antrenamente și a fost cel mai bun și în partida cu PAOK, una în care el a înscris primul gol în minutul 24, într-o fază pe care a făcut-o să fie periculoasă. Coman a primit balonul în partea stângă, i-a întors pe adversarii care nu-i știau mișcarea favorită prin care el caută un spațiu pentru șutul cu piciorul drept și a plasat mingea în colțul lung.

Coman a mai avut, în afara golului, și alte acțiuni prin care i-a derutat pe greci, incapabili să-l blocheze eficient și curat.

Faza din care a marcat Florinel a reprezentat o raritate în prima parte a jocului, una pe care formația lui Răzvan Lucescu a controlat-o fără mari probleme. PAOK a pasat mai mult, a avut ocazii mai multe și a arătat ca o trupă solidă, greu de stăpânit.

Reprize contrastante în FCSB - PAOK

Ca și în meciul cu Anderlecht, pe care roș-albaștrii l-au pierdut cu 2-5, ei au avut parte de o desfășurare cu totul diferită în jumătatea a doua.

Pintilii a schimbat mulți jucători pe parcurs, a schimbat și Lucescu, iar Salonicul nu a mai controlat jocul la fel de hotărât, românii au păstrat un echilibru și au căutat să conserve avantajul pe care-l aveau, ca să bifeze primul succes din vara aceasta.

Alb-negrii nu au mai fost capabili să preseze, însă ei au beneficiat de un cadou neașteptat. Ngezana, trimis pe teren în locul lui Dawa, a alunecat și și-a lăsat adversarul singur cu Coman. Gordeziani a înscris cu un șut în colțul lung, o execuție pe care Vlad n-a avut șanse s-o oprească.

Meciul a fost unul alcătuit din bucăți diferite, nu a existat un scenariu omogen, așa cum se întâmplă adesea în amicale. Câteva calități ale FCSB-ului pot fi păstrate, totuși, fără probleme și în partidele oficiale care vor urma. Cea mai importantă: talentul lui Coman. 

Dacă toată echipa îl va ajuta suficient pe Florinel, iar Becali le va permite tuturor să se lase conduși de către cel mai bun fotbalist din vestiar, nu de către cel mai bun antrenor dintr-un palat, roș-albaștrii arată ca favoriți înaintea campionatului care va urma.

FINAL » FCSB - PAOK 1-1

  • Au marcat: Fl. Coman '24 / Gordeziani '71
  • Ora 21:23 - Final de meci, 1-1 între FCSB și PAOK. 
  • min. 79: încă o ocazie a lui Edjouma, care șutează pe lângă poartă din afara careului.
  • min. 77: încă o schimbare la FCSB. A intrat Gogescu în locul lui Adrian Șut, care i-a predat banderola de căpitan lui Siyabonga Ngezana.
  • min. 76: FCSB răspunde prin Edjouma, al cărui șut de la marginea careului este respins de portar în corner.
  • min. 75: ocazie mare a grecilor, după o degajare greșită a lui Adrian Șut. Șutul a trecut puțin pe lângă bară.
  • min. 71: GOL PAOK, după o gafă a debutantului Siyabonga Ngezana. Încercând să respingă balonul, stoperul sud-african a alunecat în fața lui Gordeziani, care a intrat cu mingea în careu și l-a „executat” pe Andrei Vlad.  
FCSB - PAOK 1-1 » Toți joacă pentru Coman! Florinel a fost din nou MVP pentru FCSB, care a remizat cu PAOK în cel mai tare amical al verii
Greșeala debutantului Ngezana de la gol
  • min. 67: încă 3 schimbări la vicecampioana României. Au intrat Panțîru, Valentin Crețu și Radaslavescu, au ieșit Radunovic, Ovidiu Popescu și Darius Olaru.
  • min. 60: multiple schimbări la FCSB. Au intrat Edjouma, Cordea, Compagno, Valentin Gheorghe și Ngezana, au ieșit Djokovic, Miculescu, Coman, Băluță și Dawa.
  • min. 55: început de repriză echilibrat, cu posesie împărțită.
  • Ora 20:36 - A început a doua repriză. Nicio schimbare la pauză în formația roș-albastră.
  • Ora 20:20 - Pauză în amicalul dintre FCSB și PAOK. Grecii au prezentat-o pe FCSB drept „Steaua București”. 
FCSB - PAOK 1-1 » Toți joacă pentru Coman! Florinel a fost din nou MVP pentru FCSB, care a remizat cu PAOK în cel mai tare amical al verii
Captură de pe transmisiunea video a partidei, oferită de PAOK
  • min. 41: ocazie mare FCSB! La capătul unei incursiuni în banda stângă, Florinel Coman l-a servit pe Miculescu la 16 metri. David a încercat o execuție plasată, spre vinclu, dar a șutat puțin pe lângă poartă!
  • min. 40: la stadion a început să plouă foarte tare. Florinel Coman execută o lovitură liberă, dar trimite peste poartă.
  • min. 38: ocazie PAOK. Găsit în careul advers, Narey șutează lovește mingea defectuos și prinde doar plasa laterală.
  • min. 34: Denis Haruț a intrat prin alunecare în propriul careu și a doborât un adversar, dar „centralul” a considerat că nu se impune acordarea unei lovituri de de pedeapsă, spre nemulțumirea grecilor.
  • min. 31: PAOK e în control în aceste momente, pasează în jumătatea adversă, dar nu a amenințat periculos poarta lui Andrei Vlad.
+40 FOTO
  • min. 24: GOL FCSB. Reușită superbă a lui Florinel Coman, care a pornit de la 40 de metri de poartă, a depășit doi adversari și a șutat la colțul lung, bară-gol. 
  • min. 20: acțiune frumoasă a lui Florinel Coman, care a făcut slalom printre fundașii adverși. Până la urmă, mingea a sărit la Miculescu, aflat în ofsaid, iar jocul a fost oprit. 
  • min. 16: Olaru a recuperat în apropierea careului advers, a pasat pentru culoar pentru Miculescu, iar David a introdus mingea în poartă. Golul a fost însă anulat pe motiv de ofsaid.
  • min. 11: încă o ocazie pentru PAOK. Schwab se conectează cu mingea la capătul unui corner, dar trimite puțin peste poartă.
  • min. 9: prima ocazie le aparține grecilor, mingea expediată dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri de poartă trece puțin pe lângă bară. 
  • min. 7: PAOK domină începutul de meci, are mingea, dar nu și-a creat nicio ocazie de gol. 
  • Ora 19:34 - A început meciul! PAOK transmite partida, însă numai în Grecia și în Cipru. 

Echipa de start FCSB (4-3-3): A. Vlad - Ov. Popescu, Dawa, Haruț, Radunovic - Șut, Djokovic, Olaru (cpt.) - Al. Băluță, Miculescu, Coman
Rezerve: Al. Maxim, R. Udrea - V. Crețu, Panțîru, Ngezana, Edjouma, V. Gheorghe, Gogescu, Radaslavescu, Comapgno, Cordea
Antrenor: Elias Charalambous

Echipa de start PAOK: Z. Zivkovic - Sastre, Panagiotou, Michailidis, Rafa Soares, Schwab, Tsingaras, Taison, Murg, Narey, Brandon
Antrenor: Răzvan Lucescu

Informații de la echipa GSP prezentă la meci: 

  • Accesul la meci s-a făcut pe bază de bilet. Prețul unui tichet de acces pentru adulți este 7 euro, în vreme ce un bilet pentru copii costă 3 euro.
  • A fost primul meci la PAOK pentru Nicolae Constantin, cooptat în staff-ul tehnic ca „secund” al lui Răzvan Lucescu.
  • Ora 19:25 - PAOK are mai mulți susținători la meci decât FCSB. În total, la meci asistă cam 300 de oameni. 
  • Ora 19:15 - La porțile terenului s-a format o coadă de câteva zeci de persoane. 
+40 FOTO
  • Ora 18:55 - Jucătorii lui FCSB au ieșit la încălzire.
  • Ora 18:40 - Cu aproximativ o oră înainte de startul meciului de pregătire, suporterii români au obținut autografe de la jucătorii FCSB-ului și s-au fotografiat alături de favoriți. 

    Cordea, Valentin Gheorghe și Valentin Crețu au semnat mingi și postere, Mihai Stoica s-a fotografiat cu doi tineri fani. Suporterii prezenți la meci sunt români stabiliți în Olanda și în țări apropiate precum Germania și Belgia.
+40 FOTO

FCSB a început stagiul de pregătire din Olanda cu o înfrângere categorică, scor 2-5, în fața lui Anderlecht.

FCSB trebuie să își intre repede în ritm. Urmează derby-ul cu Dinamo, pe 22 iulie, apoi „dubla” cu ȚSKA Sofia, din turul secund preliminar la Conference League (turul pe 27, în Bulgaria, și returul pe 3 martie).

Bursa transferurilor la FCSB: 

  • Antrenor: Elias Charalambous (confirmat)
  • Veniri: Siyabonga Ngezana (Kaizer Chiefs), Alexandru Băluță (Academia Pușkaș), Damjan Djokovic (Al Raed)
  • Reveniri: Valentin Gheorghe (Ümraniyespor), Ovidiu Perianu (Chindia), Alexandru Musi (Poli Iași), Ovidiu Horșia (U Cluj)
  • Plecări: Iulian Cristea (Rapid), Răzvan Oaidă (Rapid), Sorin Șerban (Poli Iași), Ovidiu Perianu (U Cluj), Billel Omrani (liber), Joonas Tamm (liber), Boban Nikolov (liber), Deian Sorescu (Rakow), Mario Geantă (CS Tunari), Alexandru Musi (Petrolul), Ovidiu Horșia (liber)

VIDEO: Ploaia nu a oprit antrenamentul celor de la FCSB

Vezi și alte știri din cantonamentul lui FCSB: 

Furtună în cantonamentul FCSB » Copaci smulși din pământ, acoperișuri distruse, mașini luate pe sus de apă
FCSB
Furtună în cantonamentul FCSB » Copaci smulși din pământ, acoperișuri distruse, mașini luate pe sus de apă
Concurs inedit la antrenamentul FCSB: Cine are cel mai bun șut și cine lovește cel mai bine mingea?
fcsb
Concurs inedit la antrenamentul FCSB: Cine are cel mai bun șut și cine lovește cel mai bine mingea?

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (19)
brera30
brera30  •  06 Iulie 2023, 09:25
Postat de paolo16 pe 06 Iulie 2023, 05:53

Ciudat cum sar *** toți gumarii care ii văd locul lui Mihăilă în pericol...Calmati-va, fraților, mai băgați un praz-doi, ca e loc pentru toată lumea care merita pe lista selecționerului.

Tu ai băut prea mult ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paolo16
paolo16  •  06 Iulie 2023, 05:53

Ciudat cum sar *** toți gumarii care ii văd locul lui Mihăilă în pericol...Calmati-va, fraților, mai băgați un praz-doi, ca e loc pentru toată lumea care merita pe lista selecționerului.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

brera30
brera30  •  05 Iulie 2023, 23:09
Postat de observator_federal pe 05 Iulie 2023, 22:15

E clar, Florinel Coman titolar la Națională! (Chiar așa, ce i-o fi venit lui Edward să-l bage pe stânga pe Mihăilă??)

Și când la înlocuit pe Firicel Coman in partida cu Macedonia de Nord, a dat gol și atunci. Și de gol!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează