FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FCU CRAIOVA

FOTO CSA Steaua, război și cu Mititelu! Postarea controversată a lui FCU Craiova i-a enervat pe „militari”: „STOP furtului! Luăm măsuri legale”

Înaintea duelului direct cu FCSB, cei de la FCU Craiova au postat o fotografie în care contestă deciziile luate de instanțele de judecată în cazurile Universității Craiova și Stelei.
Înaintea duelului direct cu FCSB, cei de la FCU Craiova au postat o fotografie în care contestă deciziile luate de instanțele de judecată în cazurile Universității Craiova și Stelei.

Articol de - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 14:34 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 18:48

Înaintea duelului direct cu FCSB, cei de la FCU Craiova au postat o fotografie în care contestă deciziile luate de instanțele de judecată în cazurile Universității Craiova și Stelei. CSA a reacționat imediat și amenință cu tribunalul.

  • FCSB - FCU Craiova, din runda cu numărul 16 a Superligii, se joacă duminică, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1.

Două lupte pentru identitate au marcat în ultimul deceniu fotbalul românesc. Prima este cea dusă la Craiova, între clubul lui Adrian Mititelu, FCU, și clubul patronat de Mihai Rotaru, CSU, care a primit din partea clubului de drept public, condus de Pavel Badea, dreptul de a folosi numele și marca Universității Craiova. 

Imagini fabuloase cu Adrian Mititelu Jr., în Ghencea, la un Steaua - Universitatea Craiova » Avea doar 13 ani, iar transformarea e uluitoare
FCSB - FCU Craiova
Imagini fabuloase cu Adrian Mititelu Jr., în Ghencea, la un Steaua - Universitatea Craiova » Avea doar 13 ani, iar transformarea e uluitoare

Recent, CS Universitatea Craiova a câștigat, definitiv, în instanță, și palmaresul Craiovei Maxima, de la înființare, 1948, până în 1991, când secția de fotbal s-a desprins de clubul mamă.  

A doua este cea dintre FCSB, clubul patronat de George Becali, și CSA Steaua București. Trupa din Ghencea a câștigat definitiv, în instanță, numele și marca „Steaua”. Cele două se judecă în continuare pentru palmares. 

Recent, Curtea de Apel București a decis că „militarii” dețin palmaresul din perioada 1947-1998, iar FCSB din 2003 până în prezent. Perioada dintre 1998 și 2003 îi revine AFC Steaua București, condusă de Viorel Păunescu, echipă dizolvată între timp. 

FCU Craiova, postare controversată în ziua meciului cu FCSB

Pe pagina de Facebook a clubului oltean a fost postată o fotografie în care este ilustrată o sală de judecată. Pe locul judecătorului este așezată Themis, zeița dreptății în mitologia greacă. 

CSA Steaua, război și cu Mititelu! Postarea controversată a lui FCU Craiova i-a enervat pe „militari”: „STOP furtului! Luăm măsuri legale”
Foto: Facebook @ FCU Craiova

Ea este legată la ochi, iar cele două talere ale balanței sunt pline de bani. 

Pe partea stângă a peretelui din spatele locului unde stă judecătorul se află sigla actuală a lui FCU Craiova, iar în fața acesteia, pe un scaun, stă Ilie Balaci, fostul mare fotbalist al Universității Craiova, decedat în octombrie 2018. 

Pe partea dreaptă a peretelui este ilustrată vechea siglă, folosită de FCSB până în decembrie 2014, și care acum este purtată pe piept de echipa de fotbal din cadrul CSA Steaua București. De partea roș-albaștrilor este Daniel Prodan, fost mare fundaș al Stelei, care a murit în noiembrie 2016. 

În fața legendarilor fotbaliști se află doi jucători care se vor înfrunta duminică seară: atacantul Aurelian Chițu, din partea lui FCU Craiova, și Florinel Coman, extrema stângă a vicecampioanei. Cei doi sunt îmbrăcați în robe de judecători și se uită unul la celălalt.

„Indiferent de numele purtat de cele două echipe de-a lungul anilor, diseară, de la ora 21, ne așteaptă partida cu numărul 106 împotriva FCSB” este mesajul atașat de FCU Craiova postării. 

CSA Steaua, reacție acidă: „STOP furtului de identitate!”

CSA Steaua a reacționat prin intermediul unui comunicat la postarea oltenilor:

STOP furtului de identitate! În urma postării publicate pe contul oficial de facebook al celor de „FCUCraiovaoficial”, cu privire la partida dintre SC Fotbal FCSB SA și FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA, în care este utilizată, fără acordul nostru, emblema Clubului Sportiv al Armatei Steaua, dorim să facem următoarele precizări: 

1. Am raportat contul oficial al echipei oltene, deoarece informațiile postate sunt în contradicție cu realitatea; 

2. În zilele următoare se vor lua toate măsurile legale împotriva clubului FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA; 

3. Suntem la curent cu problemele de identitate ale echipei mai sus menționate, dar nu putem tolera acțiuni menite să inducă în eroare lumea fotbalului și să aducă prejudicii clubului nostru. Reamintim opiniei publice că există o hotărâre definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție din decembrie 2014, care a stabilit definitiv și irevocabil că STEAUA BUCUREȘTI nu a cedat niciodată patrimoniul său (marca, numele sau palmaresul) către o altă entitate juridică. Mai mult, trebuie să adăugăm că emblema postată pe contul de facebook al echipei din Craiova este înregistrată de către Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA” la OSIM cu numărul 130904 din 23.12.2013. 

În final, facem un apel către mass media sportivă din România să dea dovadă de imparțialitate, dar mai ales să țină cont de deciziile justiției.

Oficialii FCU Craiova se apără, susținând că în postările anterioare, cum ar fi cea referitoare la avancronica meciului cu FCSB au folosit sigla corectă.

VIDEO. Yassine Bahassa, declarații înaintea partidei FCSB - FCU Craiova

Citește și: 

Gigi Becali, implicat într-un accident! A intrat cu Rolls Royce-ul în șanț: „Nemernicul nici nu a oprit!”

Străinul care a avut o singură problemă în România. A urcat cu Oțelul din Liga 3 în prima divizie și amenință adversarele: „Nu suntem turiști!”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (23)
george.br
george.br  •  12 Noiembrie 2023, 22:05
Postat de GionVaiani pe 12 Noiembrie 2023, 21:53

"Fara fuziune" Isi ridica singuri mingea la fileu ajicii sau ei centreaza ei dau cu capul . Nimeni de la Universitatea Craiova, de la Rotaru la ultimul suporter nu a ridicat problema. Este incredibil cate plosnite au prin presa si la tv care le croiesc diferite scenarii...

Este incredibil (logic insa) cate ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

GionVaiani
GionVaiani  •  12 Noiembrie 2023, 21:53

"Fara fuziune" Isi ridica singuri mingea la fileu ajicii sau ei centreaza ei dau cu capul . Nimeni de la Universitatea Craiova, de la Rotaru la ultimul suporter nu a ridicat problema. Este incredibil cate plosnite au prin presa si la tv care le croiesc diferite scenarii...

liviuemil
liviuemil  •  12 Noiembrie 2023, 20:37

*** cu dreptatea voastra in Romania !!!!! Singura Steaua e aia din liga I.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează