FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

FCU Craiova, gafe de zeci de mii de euro » Ce sumă trebuie să achite Mititelu, după ce a pierdut încă un proces

sursa foto: editie.ro
sursa foto: editie.ro

Articol de , , - Publicat sambata, 19 martie 2022 07:41 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 08:13

U Craiova 1948 a pierdut procesul cu Pedro Machado, un portughez pe care l-a dat afară după numai două meciuri. Oltenii trebuie să-i achite jucătorului 50.000 de euro. Astă-vară, clubul a completat greșit lista cu lotul, apoi a trebuit să renunțe la câțiva fotbaliști pe care îi plătește acum degeaba.

O greșeală comisă în completarea lotului pentru campionat costă mai mult de 150.000 de euro. Ca să-și întărească echipa după ce promovase din liga a doua, FCU Craiova 1948 a achiziționat în vară mulți fotbaliști străini.

A început competiția, apoi oltenii și Liga Profesionistă de Fotbal au realizat că lista craiovenilor nu respecta regulamentul, nu conținea suficienți jucători formați la nivel național.

Clubul a modificat lotul și a renunțat la câțiva străini al căror randament nu fusese mulțumitor. Întâi i-a scos de pe listă, după care le-a și reziliat contractele. Fotbaliștii au deschis imediat procese la FIFA și le câștigă.

Pace între Adrian Mititelu și Răzvan Burleanu » Ce interese sunt la mijloc
FCU CRAIOVA
Pace între Adrian Mititelu și Răzvan Burleanu » Ce interese sunt la mijloc

Pedro Machado, un fundaș central portughez, a primit recent un verdict favorabil și trebuie să-i fie transmiși 50.000 de euro.

Curg pierderile

Stoperul a evoluat pentru Craiova lui Mititelu doar în două partide la începutul sezonului, apoi a fost pus pe liber. După ce oltenii l-au dat afară, el a mers în liga a treia portugheză, la Torreense. Înainte să câștige Machado au mai învins în instanțe portarul Armin Gremsl și atacantul Hugo Vieira. Ei doi și Machado primesc împreună 150.000 de euro.

Mai există un proces cu fundașul dreapta Mamadou Bagayoko și e posibil va ivorianul să capete și el 50.000 de euro. Jucătorii care au câștigat procesele au primit salariile restante și despăgubiri pentru că le fuseseră reziliate unilateral contractele.

Mititelu plătește acum fiindcă el și oamenii lui au angajat în vară prea mulți fotbaliști și nu au mai ținut cont de regulamentul care le limita opțiunile. Pe lista cu lotul pentru campionat pot fi trecute 25 de nume, dar numai în condițiile în care clubul respectă câteva criterii în privința unor jucători care trebuie să fi fost formați la nivel național ori în propriul centru de tineret.

Ce au făcut cei patru jucători în acest sezon

17 jucătoristrăini a folosit FCU Craiova în acest sezon şi doar 12 români

FCU Craiova mai plătește doi jucători de pomană

 După ce au greșit astă-vară, oltenii au recidivat în iarna aceasta. Ei au semnat contracte cu Gabriel Enache, mijlocașul dreapta fost la FCSB și la Astra, și cu Aurelian Chițu, fostul atacant al Farului.

Dar Craiova a fost sancționată de FIFA, care i-a interzis să înregistreze noi fotbaliști din cauza unor datorii existente către foști angajați. Enache și Chițu doar s-au antrenat cu oltenii până acum, nu au putut fi utilizați și nu e clar dacă vor putea să evolueze în vreun meci oficial până la vară. Pe Chițu îl voia și Dinamo, dar atacantul a preferat să semneze cu FCU, fără să știe că alegerea îl obliga să rămână pe margine câteva luni de zile. 

Gafele conducerii nu au îngropat echipa, care a progresat în ultima vreme și se află pe poziția a 6-a în play-out, una care i-ar permite să se salveze fără să mai participe în vreun baraj

7 străiniau avut oltenii în primul „11" la ultimul meci din Liga 1, 0-0 cu Chindia

VIDEO Pace între Adrian Mititelu și Răzvan Burleanu

Citește și:

De ziua lui, Adrian Mititelu și-a făcut apariția în cantonamentul lui FCU Craiova: „A vrut să ne transmită un mesaj”

FCU Craiova a creat secțiunea Hall of Fame » Care sunt primele nume incluse

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (6)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  19 Martie 2022, 14:52
Postat de morisca pe 19 Martie 2022, 09:02

Mititeii țepari de ce nu platiți fosti jucători ?? Hahaha , chiar asa prostovan este puscariasul de la maxima siguranța ?

Lasă că și CFR a făcut la fel. De aia au fost nevoiți să plătească niște jucători pe care nu-i puteau folosi.

ion_pila
ion_pila  •  19 Martie 2022, 11:40

Daca marele Mutu a dat afara toti jucatorii si a transferat fara numar! Nici unul din conducere nu este profesionist, toti au venit precum cainele la macelarie. Pe langa Puscas eu as fi parfum.

morisca
morisca  •  19 Martie 2022, 09:02

Mititeii țepari de ce nu platiți fosti jucători ?? Hahaha , chiar asa prostovan este puscariasul de la maxima siguranța ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează