FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

EXCLUSIV Angajatul CCA a analizat erorile lui Colțescu și Kovacs și ridică un semn de întrebare: „Eu mă mir de altceva... Am impresia că e un protocol”

Maniera de arbitraj a lui Istvan Kovacs a provocat mari controverse / Sursă foto: Imago Images
Maniera de arbitraj a lui Istvan Kovacs a provocat mari controverse / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 11:57 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 13:22

Un fost arbitru experimentat la nivel de primă divizie, aflat în prezent și în corpul observatorilor CCA, s-a pronunțat, sub protecția anonimatului, pe marginea „turbulențelor” de arbitraj de la Farul - FCSB și CFR - Petrolul, meciuri care au provocat mari controverse în etapa recent încheiată

Iar sinteza fostului arbitru contactat de GSP.ro confirmă două dintre erorile grave comise de Sebastian Colțescu și Istvan Kovacs. Nu și pe cea de-a treia, acesta considerând că „centralul” de la CFR - Petrolul a luat decizia corectă la faza faultului comis de Răzvan Sava asupra „petrolistului” Musi.

Adrian Porumboiu îl face praf pe Istvan Kovacs: „Este un tâlhar! Sărbătorea cu șampanie titlurile luate de CFR!” + Ironii la adresa lui Sebastian Colțescu
CFR CLUJ - PETROLUL 1-0
Adrian Porumboiu îl face praf pe Istvan Kovacs: „Este un tâlhar! Sărbătorea cu șampanie titlurile luate de CFR!” + Ironii la adresa lui Sebastian Colțescu

„Din punctul meu de vedere, la faza cu Musi eu nu aș fi dat, acolo n-are nicio intenție, dar dincolo, la cealaltă fază, când l-a călcat, e «11 metri» fără dubii (n.r. - momentul în care Ajeti l-a „capsat” pe Pedro).

Iar la FCSB nu trebuia dat penalty la faza cu Șut! Trebuia lăsat jocul să meargă, că n-a fault fost de penalty. Dar se mai întâmplă”, a spus fostul „fluieraș”, care a insistat să-și păstreze identitatea anonimă. 

„De ce nu s-au dus să vadă la VAR?”

Dincolo de concluzia evidentă că Sebastian Colțescu și Istvan Kovacs au luat unele decizii eronate în partidele pe care le-au oficiat, fostul arbitru nu înțelege de ce aceștia nu au mers să analizeze fazele litigioase la monitorul VAR pentru a spulbera orice dubiu. 

„Așa, nici nu s-ar mai fi pus problema de rea-credință”, consideră acesta, care militează pentru o comunicare mai transparentă între „centrali” și oamenii din cabina VAR. 

„Eu mă mir de altceva, că nu s-au dus să vadă la VAR. Dacă vedeau fazele încă o dată, cu încetinitorul, eu zic că și Colțescu, și Istvan Kovacs ar fi luat deciziile bune. Am impresia că este un protocol în care, dacă «centralul» ia decizia și e aproape de fază, ăla din camera VAR nu intervine. 

Deși eu am văzut că fost momente la unele meciuri, de exemplu, când Hațegan a intervenit (n.r. - din camera VAR), chiar dacă arbitrul de centru nu și-a schimbat apoi decizia. Acum, nu știu dacă Istvan Kovacs a fost chemat la margine. Am văzut ce a spus Dan Udrea în emisiune, că a citit pe buzele lui Kovacs: «Penalty pentru Petrolul? Nu, am controlat faza». 

Angajatul CCA a analizat erorile lui Colțescu și Kovacs și ridică un semn de întrebare: „Eu mă mir de altceva... Am impresia că e un protocol”
Momentul cu Istvan Kovacs din CFR - Petrolul

Înseamnă că Istvan a fost atenționat, dar dacă el a considerat că a controlat faza, nu s-a mai dus s-o vadă”, a mai spus fostul arbitru. 

Am fost furați! Sunt două faze de penalty, la Musi și la Pedro. N-ai voie să faci asemenea greșeli. Și VAR să nu intervină. Se face că nu vede. De-aia e înjurat Kovacs când vine la Ploiești.

- Claudiu Tudor, președinte Petrolul

VIDEO Istvan Kovacs a refuzat un penalty clar Petrolului în Gruia

Citește și alte știri din Superligă:

VIDEO Discurs manifest în această dimineață, după arbitrajul de la CFR - Petrolul: „Să fie suspendat până la Crăciun! Sfidător, UEFA să se sesizeze”

A răbufnit la adresa lui Istvan Kovacs: „Știam de când am văzut cine ne arbitrează că o să fim furați! Îl umple de sânge și nu dă nimic! Incredibil”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
bobikesz
bobikesz  •  19 Septembrie 2023, 21:03

Din punctul meu de vedere ambele faze sunt penalti clar. Doar un om ca domnul Cristi Balaj care a fost cel mai corupt arbitru cand arbitra poate sa spuna ca nu e penalti . Dumnealui uita ca si in meciul cu Craiova , domnul arbitrua facut ptaf meciul ... Si mai uita ca CFR a castigat cinci campionate fu ajutorul arbitrilor . Ieri sear a fost rusinea fotbalului romanesc .

canad
canad  •  19 Septembrie 2023, 19:06

In prima faza a fost fault la jucatorul clujean...da o undeva...la fcsb s-au sarutat genunchii celor doi---aici jucatorul clujean a fost tras in spate din care cauza acelui fapt s-a desechilibrat...binenteles ca fcsbistii abia aun asteptat sa iasa ceva un pic ne inregula ca sa tipe incercand sa-si acopere penaltiul primit...tipic contemporan romanesc

Yuri_macel
Yuri_macel  •  19 Septembrie 2023, 18:15

Domnnu’ specialist a zis ca la Steaua nu a fost “fault de penalty”. Deci tocmai a afirmat ca exista faulturi in careu pentru care nu se da penalty. Dar ce se da? Indirecta? Noaptea mintii

Vezi toate comentariile (33)
Comentează