FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

Hermannstadt a primit verdictul de la TAS » Ce se întâmplă cu cele 9 puncte de penalizare

Articol de , - Publicat vineri, 10 februarie 2023 16:14 / Actualizat vineri, 10 februarie 2023 19:20

Hermannstadt a primit astăzi răspunsul de la TAS. Sibienii au pierdut definitiv cele 9 puncte cu care au fost penalizați. 

Sibienii fuseseră depunctați, în luna decembrie a anului trecut din cauza problemelor financiare, datorii avute pe durata acestui sezon, informație anunțată în exclusivitate de Gazeta Sporturilor. 

Din informațiile Gazetei Sporturilor, Hermannstadt a fost reprezentată la Lausanne de o echipăformată din 3 avocați: doi români și un elvețian. Ardelenii au tras speranțe că vor scăpa de penalizare, fiindcă arbitrul care a decis era avocatul lui Manchester United și se gândeau că acesta va pune accent pe latura sportivă, dar nu a fost așa. 

Mihai Rotaru a vrut să aducă la CS Universitatea Craiova noua senzație din Superliga: „Am făcut o ofertă de 300.000 de euro pentru el”
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Mihai Rotaru a vrut să aducă la CS Universitatea Craiova noua senzație din Superliga: „Am făcut o ofertă de 300.000 de euro pentru el”

Comunicat Hermannstadt, după ce TAS a dat verdictul în cazul celor 9 puncte: „Rămânem o familie unită”

La numai câteva minute după apariția informației, clubul sibian a emis un comunicat de presă, în care își arată dezamăgirea față de pronunțarea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. 

Din păcate, nu a fost să fie! Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis astăzi ca depunctarea cu 9 puncte primită de clubul nostru în luna decembrie a anului trecut să rămână în vigoare... 
Am luptat până la ultima resursă legală și morală pentru a recupera această pierdere grea! Am luptat pe toate căile juridice posibile!
Acum vom continua să luptăm doar pe plan sportiv, unde am demonstrat că ne merităm locul în primele 6 echipe din Superliga.
Rămânem o familie unită!

-comunicat Hermannstadt

Dani Coman, președintele lui Hermannstadt: „Din păcate, în România altele sunt lucrurile mai importante, nu criteriul sportiv”

La scurt timp după aceea, Dani Coman, președintele ardelenilor, s-a arătat foarte supărat de decizia primită de la TAS. 

„Aceste puncte s-au câștigat pe teren. Ar trebui să primeze criteriul sportiv. Punctele au fost câștigate cu multă sudoare, cu determinare, dar ăsta este fotbalul și lumea în care trăim. 

Ne vom lupta în continuare. Vom rămâne aceeași familie, aceeași echipă unită și vom demonstra că ăla ne este locul, acolo unde eram înainte să ni se ia punctele. Chiar dacă va fi extrem de greu să recuperăm cele 3 puncte și să ajungem acolo, pe locul 6, eu am încredere în jucători, în antrenori, și vom demonstra că suntem o echipă bună și o echipă unită. 

N-am vorbit deocamdată cu jucătorii, ei doar ce au terminat antrenamentul. Toate întrebările din ultimele zile erau legate de decizia TAS, că nu e corect să li se ia punctele, că ei au muncit pentru ele și e normal să gândească așa. 

Din păcate, în România cel puțin, pentru că de aici s-a decis depunctarea, altele sunt lucrurile mai importante, nu criteriul sportiv. Vom rămâne aceeași echipă unită și umilă, în sensul bun al cuvântului, o echipă care se luptă chiar și cu comisiile și ne vom lupta și vom câștiga. 

În loc să ne pregătim strategia pentru sezonul următor, ne vom pregăti strategia pentru salvarea de la retrogradare, având în vedere locul pe care suntem. Această comisie din Românie a decis să își bată joc de munca unor jucători, de munca unor oameni, de satisfacția unor jucători după victoriile avute”, a declarat Dani Coman, la emisiunea „Liga Digi Sport”. 

Hermannstadt rămâne pe locul 12 în clasamentul Superligii

Odată cu decizia venită de la TAS, Hermannstadt rămâne în cele din urmă pe poziția a 12-a în clasamentul Superligii, cu 25 de puncte. Dacă ar fi primit înapoi cele 9 puncte, sibienii ar fi urcat până pe locul al 6-lea, ultimul care asigură prezența în play-off. 

De ce a fost depunctată Hermannstadt

Problemele la Hermannstadt au apărut după ce șefii clubului au decis să facă un nou plan de reorganizare. Acesta a fost aprobat în Adunarea Creditorilor, pe 23.09.2022. Dar era nevoie să fie validat de un judecător, la Tribunalul Sibiu.

Pentru a nu avea probleme cu FRF, clubul trebuia să aibă planul validat până la 30 noiembrie 2022. Însă Tribunalul a fixat primul termen pe 7 decembrie 2022, ulterior existând o amânare pentru 15 decembrie 2022.

Fără ca noul plan de reorganizare să fie validat, Hermannstadt nu putea face nicio plată în baza vechiului plan de reorganizare, astfel că datoriile s-au acumulat, iar clubul a fost depunctat de FRF.

Clasamentul în Superliga României

VIDEO. Deian Sorescu, surprins cu o eșarfă anti-Dinamo după Hermannstadt - FCSB 0-1

Citește și: 

Adrian Mititelu a anunțat două posibile plecări de la echipă: „S-ar putea să ne înțelegem cu un club din est”

Alin Stoica, dezlănțuit în ultima apariție: „Fotbalul românesc e o minciună, nu există!” + „Înțepături” către Hagi: „Întrebați-l, el promovează talente”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (45)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  17 Februarie 2023, 00:55
Postat de atthur pe 10 Februarie 2023, 22:32

Ba da,Farul vine din liga a doua!Viitorul era in liga întâi. Pentru UEFA,Farul este nou-venită și normal nu ar avea dreptul să participe in Europa...

Dacă era așa, nu le dădea voie să joace în cupele europene. Viutorul și-a schimbat doar numele. De aia Farul are în palmares un titlu de campioană.

fanu2
fanu2  •  11 Februarie 2023, 20:51
Postat de CiprianBirtea_84 pe 11 Februarie 2023, 19:33

Farul e Viitorul cu altă pălărie (alt nume). Nu are palmaresul Farului.

Merci. Atunci e corect ce a decis TAS, din punctul meu de vedere.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  11 Februarie 2023, 19:35
Postat de atthur pe 10 Februarie 2023, 22:32

Ba da,Farul vine din liga a doua!Viitorul era in liga întâi. Pentru UEFA,Farul este nou-venită și normal nu ar avea dreptul să participe in Europa...

Farul nu este în Liga I. Echipa Farul din liga I e doar Farul doar cu numele, dar palmaresul e al Viitorului. Ei și-au schimbat doar denumirea în Farul. De aia le-a dat TAS dreptul de a juca în cupele europene.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează