FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OUT

VIDEO Două măsuri propuse de Burleanu, după ce Gaz Metan și Clinceni au stricat campionatul: „Vă dau o veste proastă”

Răzvan Burleanu / Sursă foto: GSP
Răzvan Burleanu / Sursă foto: GSP

Articol de , - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 18:57 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 21:51

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a fost luat la întrebări de reporteri pe marginea situației iscate în Liga 1 din cauza problemelor financiare de la Gaz Metan și Academica Clinceni.

Astăzi, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis să depuncteze din nou formațiile Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș din cauza datoriilor neachitate către foștii jucători, iar în acest moment ambele echipe, clasate pe ultimele două locuri din play-out, au ajuns să aibă minus de puncte. Cum vedea Burleanu această situație și ce măsuri propune?

Răzvan Burleanu: „Ne dorim să contribuim în viitor la sustenabilitatea cluburilor”

„Vă dau o veste proastă. N-o să putem elimina aceste situații. Gândiți-vă că aceste lucruri sunt prezent și în alte sectoare de activitate, mă refer la insolvență, la faliment. Cu siguranță că insolvența este o armă, un instrument, dar nu avem pârghii pentru a interveni. 

Ce ne dorim e să contribuim în viitor la sustenabilitatea cluburilor, astfel încât să reducem cât mai mult posibil numărul acestor cluburi (n.r. - cu probleme financiare). De eliminat, n-o să putem să ne asumăm acest obiectiv. Cum dorim s-o facem? Sunt mai multe direcții de acțiune pe care le vom avea, iar ele vor fi aprobate chiar în vara acestui an. 

Am discutat și cu reprezentanții LPF, dar și cu reprezentanții cluburilor. Una dintre direcții înseamnă un control mai strict în ceea ce privește raportarea financiară a cluburilor, iar o altă direcție va fi în ceea ce privește introducerea unei limite pentru bugetul de salarii”, a declarat președintele ales al Federației Române de Fotbal.

Ovidiu Hațegan, gata să revină după infarct?! Burleanu dezvăluie: „Ne așteptăm ca el și Kovacs să fie prezenți la Mondial”
CAMPIONATUL MONDIAL
Ovidiu Hațegan, gata să revină după infarct?! Burleanu dezvăluie: „Ne așteptăm ca el și Kovacs să fie prezenți la Mondial”

Gaz Metan și Academica, sancționate din nou de Comisia de Disciplină

Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, ultimele două echipe clasate din Liga 1, au fost penalizate din nou de Comisia de Disciplină, din cauza datoriilor pe care le au către foștii jucători.

Astfel, după noile decizii ale Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, Academica Clinceni a fost sancționată cu două puncte, iar Gaz Metan Mediaș cu 10. Ilfovenii au ajuns la -5 în clasament, în timp ce Gaz Metan este la -37 de puncte.

Academica Clinceni a fost depunctată ca urmare a litigiului cu mijlocașul Marius Iulian Cioiu, în timp ce Gaz Metan Mediaș a fost sancționată după punerea în aplicare a deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv în cazul jucătorilor Sergiu Popovici și Alexandru Munteanu.

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO „Ați mutat naționala din Ghencea de teama înjurăturilor?” » Răzvan Burleanu, primele explicații: „Mutarea e doar un test”

Gigi, uite ce-ai pierdut! FCSB l-a dat afară după 5 etape, acum e o soluție pentru națională: „Ar putea ajuta România”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  29 Aprilie 2022, 06:46
Postat de mal. pe 28 Aprilie 2022, 06:43

Încercați o liga cu 10 echipe și 4 tururi, in total 36 de meciuri. Va creste valoarea, se vor concentra jucătorii de valoare, scade posibilitatea jocurilor degeaba și a aranjamentelor de tip Farul-FCSB.

ce te face sa crezi ca la o liga cu 10 echipe farul-fcsb=pcr nu va fi blat? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  29 Aprilie 2022, 06:44
Postat de platinicuy pe 27 Aprilie 2022, 22:57

pai logic ca nu puteti face ce trebuia sa faceti inca de acum 5 ani,adica sa interziceti cluburile insolvente in liga 1,pentru ca urmeaza peste mai putin de un an insolventa si la kfr aka ru88sinea romaniei. si cum aveti sarcini de servici sa tineti kfr in liga 1,nicio sansa la normalitate aka interzicerea echieplor aflate in insolventa in liga 1.

ce inseamna "aka" ala pe care il folosesti abuziv? "adica" iti este necunoscut? banuiesc ca un alt cuvant de care abuzezi este "gen"?! vorbiti ba, romaneste, nu va mai *** pe voi!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mal.
mal.  •  28 Aprilie 2022, 06:43

Încercați o liga cu 10 echipe și 4 tururi, in total 36 de meciuri. Va creste valoarea, se vor concentra jucătorii de valoare, scade posibilitatea jocurilor degeaba și a aranjamentelor de tip Farul-FCSB.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează