FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mircea Lucescu, enervat de Basarab Panduru: „Să spui așa ceva nu suport!”

Mircea Lucescu s-a supărat pe afirmațiile lui Basarab Panduru
Mircea Lucescu s-a supărat pe afirmațiile lui Basarab Panduru

Articol de GSP - Publicat joi, 21 mai 2020 11:42

Mircea Lucescu (74 de ani) a pus pe jar fotbalul românesc în urma interviului acordat în exclusivitate pentru GSP.ro. Afirmațiile lui „Il Luce” au provocat mari ecouri, unul dintre cei care i-au răspuns acestuia fiind Basarab Panduru (49 de ani).

Basarab Panduru, fost jucător la Steaua, a pus la îndoială dominația pe care Lucescu pretinde că o aveau „câinii” în anii '80 și înaintează o teorie: „ Dinamo din perioada lui Mircea Lucescu juca numai în lateral”. Afirmația l-a enervat pe Mircea Lucescu.

„Spunea Panduru că jucam lateral, dar cum făceam că marcam cele mai multe goluri? În campionat, în meciurile cu Steaua. Tot! Jucând lateral, cum puteam să marcăm 6 goluri, 8 goluri, 9 goluri? Să îmi explice şi mie.

Echipele mele au fost cele care au marcat cele mai multe goluri în campionat, '85, '80, '90, cum se face asta? Aruncând câte o pastilă de genul ăsta, pun la îndoială şi calitatea mea de antrenor, iar asta nu suport. Ca cineva care habar nu are ce se întâmplă să pună la îndoială astfel de lucruri...

Nu mă aşteptam la o replică. Sigur, el mă apreciază, eu îl apreciez, dar faptele sunt cele pe care le-am spus eu, acelea trebuie analizate”, a declarat Mircea Lucescu, la TV Telekom Sport.

VIDEO. Mircea Lucescu despre cum s-au născut marile echipe Steaua și Dinamo din anii '80

Citește și alte știri despre rivalitatea Steaua - Dinamo:

GSP demontează două mituri marca Mircea Lucescu: NU, Craiova Maxima nu a fost peste Steaua '86 și NU, Rodion Cămătaru nu e mai bun decât Cristiano Ronaldo

Interviurile lui Mircea Lucescu: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
kamouniyak
kamouniyak  •  28 Iulie 2020, 15:41
Postat de godot pe 21 Mai 2020, 14:01

Habar n-ai pe ce lume trăiești. 1. A ratat rușinos calificarea la Mondialul din 1986, împotriva unei echipe foarte slabe, după ce a făcut numai gafe de selecție. Nu au jucat Lăcătuș, Belodedici, Stoica, Majearu, Balint care erau campionii Europei în acel an și în super-formă, ci au jucat Iorgulescu, Gabor, Coraș, Rednic și l-a omorât pe Hagi dându-i banderola la 21 de ani. 2. Înlocuirea lui de la națională a fost decisă și anunțată, adică a avut loc ÎNAINTE de meciul cu Austria, despre care se știa că va fi ultimul lui meci. Nu a fost schimbat după victoria cu 4-0, ci după ratarea calificării la CM 1986. O amărâtă de Cupa UEFA, de care Steaua, cu buget de zece ori mai mic, a fost la 5 minute, NU e o performanță. E un antrenor mare, indiscutabil, dar NU e atât de mare pe cât este promovat și pe cât se dă. Per total, dacă îl iei la bani mărunți plecând de la statutul de antrenor mare și raportând la exigențele aferente, și prezinți faptele metodic, ajungi la concluzii mai nuanțate și uneori opuse imaginii generale pe care o are.

Habar n-ai tu ce vorbesti. A ratat acea caloficare cu 30 de auturi la poarta Irlandei de Nord. Asta e, nu a intrat mjngea in poarta. Vezi ca a venit Ienei dupa aia si a ratat caloficarea la Euro '88 cu jucatorii aia de care zici tu ;))))))))) Ca erau mari campioni de Marbella cu victorii cu Vejle,Kuusisy Lahti si un egal chinuit cu o Barcelona numai cu spanioli. De ce nu spui ca Lucescu ne-a calificat la Euro 1984 in primele 8 ale Europei?? Ca acolo au inceput sa joace Hagi, Rednic, Andone, Klein la nationala,cei care impreuna cu alti dinamovisti ca Mateut,Sabau,Lupu au facut performanta in Italia 1990? Si carora li s-au adaugat altii crescuti de Lucescu (Raducioiu, Lupescu, Mihaki,Selymes,Dorinel Munteanu) in 1994?? Fara el nu exista echopa aia nationala.

creeperno
creeperno  •  21 Mai 2020, 23:01

Steaua era forta in champions league iar dinamo era forta in europa league

nealiniatul
nealiniatul  •  21 Mai 2020, 22:28

Panduru asta a devenit prea ingimfat. Le stie el pe toate. Nu am suportat nici mininisterul si nici clubul Dinamo de atunci. Pai mai Pandurule, Dinamo avea la mijloc pe Lupescu, Sabau, Mateut si Lupu. Te alergau de iti scuipai plaminii. Toti stiau cu mingea , mai putin Mihaiescu, dar ala in fotbalul romanesc de azi arata ca Dani Alvez.A fost precis cea mai buna echipa romaneasca din toate timpurile.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează