FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mircea Rednic, la colțul rușinii » Antrenorul lui Dinamo, egalul lui Chirilă

Articol de - Publicat marti, 02 noiembrie 2021 08:20 / Actualizat marti, 02 noiembrie 2021 09:12

Adus ca un salvator la Dinamo, Mircea Rednic întârzie să producă declicul așteptat. Culmea: are o singură victorie în ultimele 18 meciuri din Liga 1 ca antrenor, când a umilit-o tocmai pe formația alb-roșie.

Mircea Rednic (59 de ani) a fost adus ca un salvator de către dinamoviști, când echipa ajunsese pe penultimul loc în Liga 1, după o vară pierdută, cu interdicție la transferuri, și cu Dario Bonetti antrenor, care se lăsase de meserie de cinci ani!

Remontada a întârziat să se producă, doar două remize și două eșecuri în patru etape, plus eliminarea din „optimile" Cupei României. Bonus: trei rezultate bune irosite în prelungiri, cu goluri luate după minutul 90!

Mirce Rednic i-a batjocorit tocmai pe „câini"

Nu este o surpriză faptul că „Puriul" întârzie să producă declicul necesar formației aflate la retrogradare. Cu toate că Rednic a apreciat după o nouă umilință, 1-4 cu Sepsi - echipă ce a învins în premieră după trei luni în campionat -, că „adversarele au început să ne respecte mai mult", antrenorul-salvator al roș-albilor nu trece nici el prin cea mai fastă perioadă.

Cu toate că este unul dintre tehnicienii aureolați ai campionatului intern, cu șase trofee câștigate în carieră, în România și în Azerbaidjan, Rednic a reușit o singură victorie în ultimele 18 partide bifate în Liga 1 ca antrenor. Se întâmpla în ediția 2020/2021, când, antrenor la Viitorul fiind, i-a umilit tocmai pe "câini" în Ștefan cel Mare, scor 5-0! În rest, 10 remize și 7 eșecuri.

Rednic e precum Chirilă

Comparativ, antrenorul ultimei clasate din acest moment, Ionuț Chirilă (Clinceni), revenit și el în antrenorat, este fără victorie în ultimele 20 de meciuri bifate pe bancă în Liga 1. Are în palmares 7 remize și 13 eșecuri.

Rednic încearcă să-i mai liniștească pe fani, care și-au pierdut încrederea în mare parte: „Știam care este situația, este de muncă. Fanii să aibă încredere, va fi mai bine din iarnă!". 

Ultimele transferuri vor aduce calitate, gabarit, la faze fixe avem probleme, intră la marcaj jucători precum Sorescu și Radu. Meciurile se câștigă din faze fixe
 - Mircea Rednic, antrenor Dinamo

Cifrele dezastrului la Dinamo

  • 11 meciuri consecutive fără victorie în Liga 1, 9 înfrângeri și 2 remize
  • 7 eșecuri la rând în deplasările campionatului, un golaveraj penibil, 2-22, singura formație fără punct "afară" dintre componentele primei divizii
  • 2,35 este media golurilor încasate pe meci de către Dinamo în primele 14 etape, cea mai slabă defensivă din Liga 1 (33 de goluri)
  • A 5-a cea mai slabă ofensivă a campionatului, o medie de 0,85 goluri marcate în Liga 1. 

Tocmai pe CFR Cluj vor să o răpună!

Dinamo este ciuca bătăilor în Liga 1, fără succes de fix patru luni, dar Mircea Rednic și jucătorii au planuri mari tocmai împotriva campioanei ultimelor patru ediții, CFR Cluj, care conduce autoritar sezonul. 

„Duelul cu CFR e foarte greu, dar eu sper că vom avea continuitate. Așa facem noi, un meci bun, unul slab. Jucăm acasă, jucăm șansa noastră, sper că unul sau doi din nou-veniți să poată să fie pe bancă, 15-20 de minute să intre. Ca să aducă un plus de calitate, un plus de experiență, aici ducem lipsă. CFR este o echipa omogenă, câștigă an de an campionatul, nu ne putem compara cu CFR", a declarat Rednic. 

VIDEO Ce a spus Rednic după Sepsi – Dinamo 4-1

Citește mai multe știti despre Dinamo: 

Sorescu NU se mai antrenează cu Dinamo! Prima reacție a clubului: „Vrem bani mulți pe el” » Ce spune Rednic

Torje, pus la zid: „N-are sânge în instalație! Dacă nu era Dinamo, unde juca?!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
bjk86
bjk86  •  03 Noiembrie 2021, 07:52
Postat de Ioan Stiopei pe 02 Noiembrie 2021, 12:02

Rednic e antrenor si multi nu pot dormi de grija lui. Vom trai si vom vedea iar cei care acum il vorbesc de rau vor trebui sa-si muste limba. Ce oameni de nimic, toti au tabarat asupra lui Rednic ***

Vezi cum sunt si *** astea de jurnalisti? Daca un antrenor e demis dupa 2-3 etape din cauza lipsei rezultatelor, incep toti sa spuna ca nu se face asa, ca trebuia sa i se acorde mai multa incredere, ca trebuia mai multa rabdare, ca se schimba prea des si prea rapid antrenorii bla bla bla. Acum, cand Rednic antreneaza abia de 3-4 etape pe Dinamo, incep sa spuna ca Rednic e slab, ca e la coltul rusinii, ca nu e bun de nimic, ca trebuie schimbat etc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  02 Noiembrie 2021, 16:39
Postat de adrianna. pe 02 Noiembrie 2021, 12:08

Nu a tabarat nimeni, uiti cum a plecat ultima oara?

De la Dinamo?? Da, cu un lot extrem de slab a salvat echipa cu vreo 5 etape inainte sa se termine play-out-ul, wra pe primul loc acolo (deci 7 in total) si a dat ultimele 3 etape liber tuturor jucatorilor straini (Papazoglou, Montini etc), au jucat tinerii si a terminat pe 9, iar Negoirlta i-a reprosat ca de ce nu a terminat pe 7, desi Rednic a zis ca nici nacar nu avusesera discutia asta si ca daca stia ar fi fortat ultimele meciuri cu titukarii.

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  02 Noiembrie 2021, 16:36

Depinde pe cine antrenezi ca sa aduni victorii. Cand antrenezi la Iasi sau o Viitorul de la care Hagi vanduse anul trecut pe golgheterii Iancu, Luckasen, Matan, cu Ghita accidentat 6 luni si de Nooijer imprumutat prin Ucraina, jumatate de prim 11 era schimbat. La fel si Chirila. A venit la o Clinceni total schimbata fata de anul trecut, 11 jucatori noi, nu batusera pe nimeni 10 etape.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează