FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

Mircea „renascentistul” » Rednic, transformare neverosimilă: aproape de o performanță nebănuită cu UTA, „Puriul” și-a redresat cariera în declin!

Mircea Rednic și-a redresat cariera la Arad / Sursă foto: Facebook@ UTA
Mircea Rednic și-a redresat cariera la Arad / Sursă foto: Facebook@ UTA

Articol de - Publicat sambata, 02 martie 2024 17:51 / Actualizat duminica, 03 martie 2024 11:16

Sfidând un infarct, opoziția din club și contestatarii din tribune, Mircea Rednic și-a stabilizat cariera în cel mai neașteptat moment posibil. „Puriul” a luat-o pe UTA din neantul clasamentului și luptă cu șanse reale să prindă play-off-ul.

La aproape 62 de ani, pe care-i va împlini în aprilie, Mircea Rednic și-a jucat la Arad una dintre ultimele șanse de a rămâne în „lumea bună” a antrenorilor din România. Asta deoarece ultimele experiențe, modeste, scurte, neconcludente, îl poziționaseră pe Rednic într-o lumină extrem de nefastă în peisajul intern.

UTA Arad o învinge pe FCU Craiova. „Bătrâna Doamnă” urcă pe loc de play-off, oltenii se scufundă
UTA ARAD - FCU CRAIOVA 3-2
UTA Arad o învinge pe FCU Craiova. „Bătrâna Doamnă” urcă pe loc de play-off, oltenii se scufundă

Mircea Rednic și-a salvat cariera la UTA!

Până s-o preia pe UTA, în aprilie 2023, tehnicianul fusese șomer mai bine de un an. Era fără angajament din decembrie 2021, când fusese „executat” de la Dinamo de Iuliu Mureșan.

În prealabil, le mai antrenase pe Viitorul și Poli Iași, fără a fi reușit însă vreo urmă de rezultate notabile. Din contră, mandatul derulat la clubul lui Hagi a fost sinonim cu una dintre cele mai slabe perioade ale constănțenilor în prima ligă.

Iar înainte de cele două, consumase un alt mandat submediocru la Dinamo, finalizat printr-o clasare dezamăgitoare în play-out-ul sezonului 2018-2019. Experiențe modeste, așadar, care îi determinau pe jurnaliștii GSP să titreze, în septembrie 2021: „Rednic înseamnă colaps”.

Mircea Rednic, aproape de o performanță nebănuită cu UTA

Doi ani și jumătate mai târziu, charismaticul Rednic e aproape de a atinge o bornă pe care UTA n-a mai reușit-o de la promovarea în prima ligă: clasarea în Top 6, obiectiv pe care „Bătrâna Doamnă” îl va îndeplini dacă o învinge pe Dinamo în ultima etapă și, mult mai important, dacă jocul rezultatelor va fi de partea arădenilor.

Totul, într-un sezon în care UTA a fost mult timp pe ultimele locuri ale clasamentului, în care fanii i-au cerut în repetate rânduri demisia lui Rednic și în care tehnicianul a trecut și printr-un infarct minor, suferit în august.

39 de meciuriare Rednic ca antrenor la UTA: a bifat 15 victorii, 14 egaluri și 10 înfrângeri în toate competițiile, contabilizând o medie de 1.51 puncte/meci

UTA visează cu ochii deschiși la play-off

Temporar, UTA ocupă poziția a șasea în clasament și așteaptă pașii greșiți ai rivalelor Sepsi, U Cluj și Hermannstadt pentru a depinde doar de ea în ultima etapă, când „Bătrâna Doamnă” vine la București pentru a o înfrunta pe Dinamo.

„Ne întoarcem la prima dragoste, va fi greu, se vede că au un antrenor cu experiență”, a opinat „Puriul” la finalul meciului cu FCU Craiova.

Arădenii visează la un obiectiv ce părea complet irealizabil în vară, când evitau retrogradarea în urma „barajului” cu Gloria Buzău. Iar după schimbările drastice de la nivelul lotului, criticate aspru atât în oraș, cât și de către criticii lui Rednic, UTA era văzută „victimă” sigură în actualul sezon.

Mircea „renascentistul” » Rednic, transformare neverosimilă: aproape de o performanță nebănuită cu UTA, „Puriul” și-a redresat cariera în declin!
Mircea Rednic, în al nouălea cer după ce UTA a învins-o pe FCU Craiova / Sursă foto: Facebook@ Luana Rednic

Cine credea că vom ajunge cu șanse bune la play-off? Depindem și de celelalte echipe, îmi pare rău că am ajuns la mâna lor, dar mă bucur de ce am realizat.

Multă lume și-a dat cu părerea la început, au spus că vom retrograda. Dar la început au fost situații în care nu am avut 20 de inși... După, ne-am adunat. Mi s-au pus mai mulți jucători la dispoziție, iar eu am decis, am avut mână liberă.

Mircea Rednic, antrenor UTA

VIDEO Superatmosferă la Arad: imnul celor de la UTA, cântat de întreg stadionul

Citește și alte știri de actualitate:

Mircea Rednic, „pont” pentru Adrian Mititelu: „Pune suflet și investește, ar trebui să rezolve și problema asta”

FOTO+VIDEO UTA Arad o învinge pe FCU Craiova. „Bătrâna Doamnă” urcă pe loc de play-off, oltenii se scufundă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  03 Martie 2024, 13:12

Dupa ce s-a ales praful si pulberea de echipele pe unde a trecut cu metoda de schimbare a cate 30-40 de jucatori,se pare ca acum Rednic ar avea in fine o sansa sa reuseasca ceva .Dat sa nu ne grabim sa vedem pana la sfarsitul campionatului ce va fi.Daca va fi bine e clar exceptia care confirma regula si nu o metoda.

headhunterz2
headhunterz2  •  03 Martie 2024, 12:10

La ce nulitati au antrenat echipa nationala, Rednic ar fi trebuit sa aiba sansa lui

Vezi toate comentariile (2)
Comentează