FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - CRAIOVA, DUMINICĂ, 19:30

Mirko Pigliacelli speră la titlu: „Craiova merită, a așteptat momentul de 29 de ani!”

Piglia are 23 de meciuri fără gol încasat din totalul de 76 în echipamentul alb-albastru, primind 86 de golur
Piglia are 23 de meciuri fără gol încasat din totalul de 76 în echipamentul alb-albastru, primind 86 de golur

Articol de - Publicat sambata, 18 iulie 2020 09:16 / Actualizat sambata, 18 iulie 2020 09:29

Mirko Pigliacelli (27 de ani), portarul CS Universității Craiova, e încrezător că oltenii vor fi campioni după ultimele 3 etape, la asta spera de la startul sezonului.

Oltenii adulmecă titlul, înaintea unei partide extrem de dificile la Botoșani. „Eu chiar mă gândeam la titlu de când a început sezonul, de anul trecut, de atunci luam în calcul că vom fi aici. Este important şi pentru mine să câştig un titlu cu Universitatea, dar mă gândesc că pentru club este mai important, fiindcă nu s-a mai câştigat un campionat de foarte mult timp, de 29 de ani. Nu m-am gândit cum să sărbătoresc, vreau întâi să câştigăm şi apoi să vedem cum celebrăm succesul", a declarat Mirko Pigliacelli.

Portarul de 27 de ani a trecut peste problemele avute în toamnă, în mandatul lui Victor Pițurcă, atunci era considerat „trădător" de către o parte a suporterilor. Craiova a strâns 5 victorii la rând, la limită, după reluarea campionatului. „Mie îmi place să joc mult cu piciorul, jocul echipei mă ajută în acest sens. Şi dacă marcăm din posesie şi dacă dăm gol pe contraatac, cel mai important este să dăm gol şi să câştigăm", a comentat italianul.

1 golși un assist are Pigliacelli în 76 de meciuri pentru olteni

Nistor și Bancu, pericol imediat

Juveții mai au trei meciuri pe care toți, de la Mihai Rotaru la magazioner, le consideră ca trei finale, la fel de importante: Botoșani (d), Astra (d), CFR Cluj (a). Două vedete ale echipei sunt la un singur cartonaș galben de suspendare, Nistor și Bancu, esențiali în lot, având câte 3 avertismente. 

În perspectiva derby-ului cu ardelenii, care ar fi decisiv pentru titlu, alți 4 fotbaliști, și ei oameni importanți, au câte două cartonașe galbene, trebuie să scape fără avertisment mâine. Este vorba despre Pigliacelli, Cosici, Bălașa și Cicâldău.

Pe lista Sampdoriei

Alex Cicâldău a atras atenția cluburilor din Serie A. Corriere dello Sport a scris că Sampdoria ar fi formația cea mai interesată de un transfer al mijlocașului și a avansat suma de 7 milioane de euro. 

Dacă oltenii vor câștiga campionatul, vor cere mai mult pe jucătorul care a marcat 15 goluri și a oferit 8 assist-uri în 38 de partide. Decarul a fost adus în 2018 de la Viitorul pentru un milion de euro.

Citește mai multe știri despre Craiova:

VIDEO Fiesta în Bănie! Jucătorii Craiovei au sărbătorit alături de suporteri victoria cu FCSB

Poftiți în „iad”! Marius Croitoru îi amenință pe olteni cu infernul

Becali se face de râs! Dennis Man și Florin Tănase sunt „jucării” pe lângă motoarele Craiovei

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
antisistem2
antisistem2  •  18 Iulie 2020, 12:40
Postat de adi2008 pe 18 Iulie 2020, 11:58

De unde 29 de ani? Echipa asta e o scamatorie pesedista, aparuta acum cativa ani, direct in liga a II-a.

CONFIRM!

adi2008
adi2008  •  18 Iulie 2020, 11:58

De unde 29 de ani? Echipa asta e o scamatorie pesedista, aparuta acum cativa ani, direct in liga a II-a.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează