FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

U Cluj l-a angajat pe „omul care i-a descoperit pe Falcao, Griezmann și Joao Felix”

Nene Reis // foto: Facebook @ FC Universitatea Cluj
Nene Reis // foto: Facebook @ FC Universitatea Cluj

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2023 22:15 / Actualizat vineri, 05 mai 2023 22:34

U Cluj l-a angajat pe Nene Reis ca șef al departamentului de scouting și manager al Academiei clubului. Portughezul a lucrat la și împreună cu echipe uriașe, precum FC Porto, PSG, Inter și Red Bull Salzburg.

„Transfer” de marcă pentru U Cluj. Ardelenii l-au convins pe portughezul Artur Manuel de Sousa Reis, supranumit „Nene”, să se alăture clubului în pozițiile de șef al departamentului de scouting al Academiei.

Nene Reis are un CV impresionant. Iată cum îl descriu „șepcile roșii” pe site-ul oficial:

Este scouter-ul care i-a descoperit pe Radamel Falcao, Antoine Griezmann, Ruben Nevez, Joao Felix și Alphonso Davies. Lucrează de peste 30 de ani ca specialist în domeniul scouting-ului și a analizei de jucători. În CV-ul scouter-ului portughez se găsesc echipe precum FC Porto, Leicester City, Inter Milano, Red Bull Salzburg sau Paris Saint-Germain.

La Leicester, Néné Reis a activat ca First Team Senior Scout, între 2015 și 2017, perioadă în care “vulpile” au luat titlul în Premier League (2015/2016) și au ajuns între primele opt echipe în Liga Campionilor (2016/2017).

La FC Porto, clubul din orașul său natal, Néné Reis a lucrat între 2008 și 2015, ocupând diverse poziții, printre care cele de coordonator adjunct al departamentului de scouting și de team manager al echipelor U13 până la U23 ale clubului portughez.

Néné Reis a fost trainer și a ținut cursuri pentru cluburi precum Inter Milano, Red Bull Zalzburg, Paris Saint-Germain sau Academica de Coimbra.

„Eroare monumentală!” » Cea mai mare gafă văzută în play-out: greșeala copilărească a portarului i-a costat scump + explicația oferită la final
CHINDIA - PETROLUL
„Eroare monumentală!” » Cea mai mare gafă văzută în play-out: greșeala copilărească a portarului i-a costat scump + explicația oferită la final

U Cluj l-a angajat pe Nene Reis, ex-FC Porto și Leicester

Nene Reis a început munca la Universitatea în urmă cu câteva zile. Între timp, și-a format primele impresii despre clubul din Cluj-Napoca.

„În ultimii ani am fost în Portugalia în prima divizie, pentru că aveam nevoie de un proiect nou unde să reconstruiesc ceea ce înseamnă scouting.

Aici pot face asta. Pentru mine e important pentru că nu exista un departament scouting aici la ”U” Cluj. Pot contura un departament bun și să ajut echipa, desigur. Pentru mine e o provocare, dar simt că am nevoie de asta pentru viața mea,

Pentru viitor ne propunem să creștem nivelul din academie la toate categoriile de vârstă, iar apoi juniorii să facă tranziția la prima echipă. Acesta este obiectivul nostru.

În acest moment, analizăm ce avem în academie, dacă sunt jucători ce pot face pasul spre prima echipă. Apoi ne uităm în zona Clujului, în România, iar apoi în afară. Pot fi doi jucători străini, însă cu calități. Dacă nu pot face diferența, atunci e mai bine să cauți în România.

Scopul nostru este să căutăm jucători în țară, iar apoi străini dacă au cu adevărat calitate. Când nu găsim un jucător pe o anumită poziție în România, atunci putem să ne uităm în alte țări”, a transmis portughezul, conform site-ului oficial al Universității Cluj.

Cred în talentul jucătorilor români. Nu înțeleg de ce în general există răbdare pentru jucătorii străini, însă cluburile nu acordă același timp de acomodare românilor. Nu le oferim același timp. Trebuie să le oferim șansa să joace, să se dezvolte.

- Nene Reis

Mai multe știri din Liga 1: 

Strategia lui Adrian Mititelu. Transferul lui Moses Abbey, făcut filiera prin care l-a descoperit pe Andrea Compagno

Chemat la Comisia de Disciplină, MM Stoica a răbufnit: „E ofensator! Suntem luați peste picior în continuare”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (10)
belane
belane  •  06 Mai 2023, 12:10

Pai daca si acest portughez, strain cu vasta experienta zice : "Pot fi doi jucători străini, însă cu calități. Dacă nu pot face diferența, atunci e mai bine să cauți în România." ce sa mai zicem de ai nostrii "manageri" ? Niciodata n-am inteles acest model de business : s-aduci ciurucuri straine de prin ligile inferioare din estul sau vestul europei doar ca sa-i ai de umplutura si pe care ii platesti si mai mult la salariu decat pe un jucator roman (vezi Botosani, Arges si ca ei multe alte echipe). Dinamo, Gaz Metan, Pandurii etc. in trecut erau experte la asa ceva : aduceau gratis, liber de contract un fundas, mijlocas globetrotter a carui singura realizare era c-a facut junioratul pe la un club faimos sau c-a prins 2-3 selectii in nationala de juniori a unei tari puternice, fotbalistic vorbind, il platea cu un salariu de top ptr. Liga 1, uneori chiar peste media acestor salarii de top, te "ajuta" sa termini sezonul in play-off si nu play-out dar la final nimic concret, fara vreo cupa castigata sau vreun loc in clasament de cupa europeana si dupa 1 sezon, 1 sezon si ceva pleca GRATIS si-ti lasa o gaura in buget cat casa. Bineinteles acest fenomen exista si pe fondul influentei impresarilor, relatii si comisioane cu antrenori, directori sportivi, manageri etc. adica ti-l aduc p-asta, ii dai contractul asta si-ti iei si tu acolo ceva...ca organizare fotbalul romanesc e DEZASTRU iar coruptia Doamne, Doamne

nicolae.ungureanu
nicolae.ungureanu  •  06 Mai 2023, 10:04

RB Salzburg nu e nici măcar echipă mare, darămite una uriaşă. E doar o echipă bună ṣi atât.

FotbalClubSteauaBucurest1
FotbalClubSteauaBucurest1  •  06 Mai 2023, 09:30
Postat de johny2003 pe 06 Mai 2023, 07:36

Poate cu Nenea asta portughez ,U Cluj sa le dea cu Varga frinarilor.

U Cluj sunt vasalii perfecti ai Kfreului! :-((

Vezi toate comentariile (10)
Comentează