FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Potul cel mare » Ce planuri are Ionuţ Negoiţă cu terenurile din Complexul Sportiv Dinamo

Ionuț Negoiță a precizat că a investit două milioane de euro în sponsorizarea dinamoviștilor, plus alte 4 milioane de euro, însemnînd plata acțiunilor și investiții în club
Ionuț Negoiță a precizat că a investit două milioane de euro în sponsorizarea dinamoviștilor, plus alte 4 milioane de euro, însemnînd plata acțiunilor și investiții în club

Articol de GSP - Publicat joi, 06 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2013 01:54

Ionuţ Negoiţă ar vrea să dezvolte un megaproiect imobiliar pe terenul Complexului Sportiv Dinamo din care să finanţeze şi clubul, de aceea doreşte să devină numărul 1 la gruparea ”cîinilor”.

Dinamo se pregăteşte să treacă prin transformări majore în 2013, după cum dezvăluie apropiaţi ai grupării. Unul dintre planurile de revitalizare a clubului este transformarea Complexului Dinamo într-o megastructură imobiliară din care se preconizează să fie finanţată şi echipa de fotbal!

Mişcările tectonice din prezent de la club ar putea duce la trecerea puterii în mîinile lui Ionuţ Negoiţă, aceasta şi dacă Nicolae Badea va dori. Ar însemna ca primul să preia pachetul majoritar de acţiuni sau măcar să obţină funcţia de preşedinte al roş-albilor.

"Politicul are în plan să dea o lege prin care cluburile vor putea intra în posesia bazelor sportive. Cu sprijin politic, Negoiţă ar putea ajunge să controleze terenul complexului din Ştefan cel Mare. De aceea se doreşte urgentarea plăţii datoriilor către stat şi către Ministerul de Interne, printre alţii, ca să se ajungă pe zero. Complexul Dinamo este unitate militară, iar multe unităţi s-au desfiinţat sau au intrat în arondismentul primăriilor.

Ideea ar fi ca Negoiţă, care are afaceri imobiliare, să poată controla terenul complexului. Ar face lucrări de amenajare la stadion, iar pe restul bazei va demara un mega proiect imobiliar. Astfel, va fi finanţată şi echipa de fotbal. Pînă atunci, omul de afaceri ar putea rămîne singur la Dinamo, ca unic acţionar", au dezvăluit oameni din anturajul "cîinilor".

În prezent, FC Dinamo are datorii însemnate către CS Dinamo, implicit către Ministerul Administraţiei şi Internelor, care deţine complexul din Ştefan cel Mare.

Multe încercări eşuate
Complexul Dinamo a fost atractiv în ultimul deceniu pentru mulţi oameni de afaceri şi pentru toţi acţionarii din trecut şi din prezent ai clubului. Pînă să înceapă criza financiară mondială, un grup de investitori din străinătate au vrut să preia complexul şi să construiască un cartier rezidenţial, un mall, dar şi să refacă stadionul, oferind o sumă-record de 400 de milioane de euro!

"Dar legislaţia nu a permis, deşi s-au făcut eforturi să fie cedat complexul. Pînă şi miniştrii de la Interne s-au implicat în cedarea terenului către diverşi oameni de afaceri, majoritatea de la FC Dinamo, însă, cu toate că au existat bani mulţi la mijloc, nu s-a putut. Se estimează ca noile alegeri să ducă şi la elaborarea unei legi prin care complexul sportiv să poată fi cedat", au mai afirmat oameni din anturajul "cîinilor".

20 de hectare este suprafaţa complexului din Ştefan cel Mare, situat în centrul Capitalei

100.000 de metri, jumătate din complex, ar fi disponibili pentru construcţii, conform unor estimări specializate

1.000 de euro costă, în medie, un metru pătrat de teren în zona Ştefan cel Mare

Ce deţine Complexul Sportiv Dinamo
- stadion FC Dinamo
- stadion de antrenament ("Florea Dumitrache", unde joacă Dinamo II)
- bazin de înot
- un teren sintetic la dimensiuni regulamentare
- 2 mini terenuri sintetice
- sală de sport
- sală de forţă

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Acţionar nou pe lista "cîinilor"
Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, 59 de ani, patronul UTI Group, ar putea să se implice financiar şi la clubul de fotbal din Ştefan cel Mare, a anunţat ieri ziarul Naţional. Un om cu potenţă financiară, în primii 100 de miliardari ai României, Urdăreanu va finanţa de la începutul anului viitor secţia de rugby a roş-albilor. Apropiaţi ai grupării spun că el ar putea prelua acţiunile lui Dragoş Săvulescu. Poate chiar pe-ale lui Nicolae Badea, dacă va dori să se retragă.

Sărbătorit în cantonament
Veteranul "cîinilor", Ionel Dănciulescu, împlineşte astăzi 36 de ani, iar jucătorii i-au pregătit un tort pentru a-l sărbători pe golgeterul roş-albilor la Săftica. "Îmi doresc să fiu sănătos, alături de familie, de colegi şi să mai joc cîţiva ani la cel mai înalt nivel", a mărturisit atacantul, care are 211 reuşite în Liga 1.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (94)
chris1391
chris1391  •  08 Decembrie 2012, 20:21

Eu cred ca miroase a invarteala urata rau de tot : va dati seama ca dupa adoptarea legii cu cedarea terenurilor catre clubul de fotbal (deci majorarea capitalului social cu 100 mil euro) actiunile FC Dinamo isi vor tripla (in cel mai rau caz) valoarea ? e extrem de interesant in mainile cui va fi pachetul majoritar dupa adoptarea legii : pe langa castigul mare din explozia valorii actiunilor FC Dinamo, noul majoritar va putea si "dirija" (citeste exporta) profitul din afacerile imobiliare prognozate catre firmele proprii, aruncand clubului doar firimituri. Mai bine nu s-ar da legea aia, ar deschide cutia Pandorei pentru cluburile cu baze sportive apartinand ministerelor si primarii

ianez
ianez  •  06 Decembrie 2012, 19:00
Postat de conasu_boeru pe 06 Decembrie 2012, 17:23

De bine de rau Dinamo are unde sa se antreneze avand o baza proprie moderna unica in Romania ! Dar la Steaua daca se supara tovarasii cu epoleti, va exileaza si iar va pregatiti prin parcuri ! Nu stiu ce cauta stelistii pe aici sa isi dea cu parerea si macar nu o fac cu bun simt ! Pierdeti vremea in loc sa fiti prin biserici !

da, da hai 5telisti, repede, la pupat de moaste pentru meciul cu Kobehavn.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  06 Decembrie 2012, 17:26
Postat de andystar pe 06 Decembrie 2012, 16:49

SA RETROGRADEZE SAU SA SE DESFIINTEZE RAPID !

Cine esti tu baietas ? Hai, ia-ti cercul si du-te ca te asteapta mamica cu lapticul ! Ti-ai terminat de facut bastonasele ?

Vezi toate comentariile (94)
Comentează
Close