FOTBAL  »  Superliga  »  CAZUL AVRAM - ŢERBEA

Procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la FRF » Mircea Sandu a fost miercuri, ca martor, la DNA

Dan Petrescu-Fibră a fost dis-de-dimineaţă la sediul DNA pentru declaraţii în dosarul Avram. Foto: Cristi Preda
Dan Petrescu-Fibră a fost dis-de-dimineaţă la sediul DNA pentru declaraţii în dosarul Avram. Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat joi, 06 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 06 octombrie 2011 11:55

UPDATE // Sebastian Colţescu a ieşit după mai puţin de 30 de minute din sediul DNA. "Aşa am crezut eu, că e vorba despre o rectificare. De fapt, am dat din nou declaraţia de săptămîna trecută, dar de data asta în prezenţa domnilor avocaţi ai apărării", a declarat Colţescu la ieşire.

UPDATE // La 11:45, în faţa FRF au oprit trei autoturisme cu geamuri fumurii. Unul dintre ele are MAI la număr. Conform celor de la FRF este "vorba de jandarmi şi celelalte forţe de ordine care vor fi prezente la meciul România-Belarus, de vineri, de la ora 21:00.

UPDATE // La 11.23, Sebastian Colţescu a intrat grăbit în sediul DNA. "Am venit doar pentru o rectificare. Pentru asta am venit", a afirmat arbitrul delegat la mai multe partide ale clubului FCM Tg Mureş şi chemat săptămîna trecută la DNA în calitate de martor în dosarul "Avram-Ţerbea".

UPDATE // Conform GSP TV, procurorii DNA au fost acasă la Mircea Sandu extrem de devreme, în jurul orei 6:00, pentru solicitarea unor documente! Conform aceleiaşi surse, prezenţa acasă la şeful FRF ar fi legată de plîngerea penală făcută de Adrian Mititelu împotriva lui Sandu.

UPDATE // Avocatul lui Mircea Sandu, Cristian Ene, a explicat cum s-a ajuns la situaţia de astăzi: "procurorii au cerut mai multe documente privind modul de delegare a arbitrilor şi regulamente ale FRF, acte ce puteau fi comunicate fie pe fax, fie prin predare directă. Cele două instituţii au decis ca documentele să fie predate direct".

UPDATE // După Zotta, Ştefan şi Ionescu, foşti sau actuali membri ai CCA, azi la sediul DNA a ajuns şi Dan Petrescu-"Fibră", cel care în sezonul trecut a condus departamentul Delegări la Liga 1. "Am fost chemat ca martor. Am explicat delegările, modul în care se trimit arbitrii la meciuri. Nu am simţit vreo presiune din partea anchetatorilor, la fel cum nu am simţit nici cînd puneam arbitrii".

UPDATE // Procurorii au fost acasă la Mircea Sandu şi la sediul FRF, conform Antena 3, pentru a ridica mai multe documente. "Este vorba despre o procedură folosită în unele cazuri. DNA a fost cea care a mers după documente în loc să cheme martorii şi avocaţii la Direcţia Naţională Anticorupţie", s-a precizat în corespondenţa de la faţa locului.

Întrebat de ce avocatul Penciu i-a dus lui Avram un document pe care să-l semneze în arest, Petrescu a fost mirat: "Chiar nu înţeleg. Acea hîrtie era semnată din ianuarie de mine şi de Vasile Avram".

Direcţia Naţională Anticorupţie face astăzi o nouă acţiunea în cazul Avram-Ţerbea şi merg la FRF pentru ridicarea unor documente. Preşedintele FRF a fost citat, ca martor, miercuri la sediul DNA, acolo unde, după propria declaraţie, "am răspuns unor întrebări legate de delegările arbitrilor. Vasile Avram a greşit cînd a spus că se consulta cu mine la desemnarea unor arbitri. La finala Cupei mi-a zis că a pus pe nu ştiu cine, nu m-a întrebat pe cine să pună".

Tot ieri, la DNA au mai fost prezenţi în calitate de martori Constantin Zotta (fost membru CCA), Constantin Ştefan şi George Ionescu (membrii CCA).

Procurorii DNA merg la sediul FRF din vecinătatea National Arena, de unde vor ridicat mai multe documente. "Mircea Sandu a fost informat că, astăzi, procurorii DNA se vor prezenta la FRF pentru ridicarea unor documente pe care Mircea Sandu trebuie să le dea. Nu este vorba de o percheziţie, ci o predare instituţională de acte", a declarat avocatului lui Mircea Sandu, Cristian Ene..

Vasile Avram şi Sorin Ţerbea, apropiat al clubului FCM Tg. Mureş, au fost reţinuţi pe 18 septembrie pentru cîte 29 de zile într-un dosar în care şeful arbitrilor este acuzat că a luat mită 19.000 de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (47)
zadkiel
zadkiel  •  06 Octombrie 2011, 15:17

Corleone si Nasu sunt oameni foarte bogati si stapanesc bine Legea împărţirii! Au dat tot timpul din bani, celor aflati mai sus in piramida puterii! Numai prostii viseaza ca astia doi vor raspunde in fata legii! Si in telenovela cu vamesii si politistii de frontiera, au fost luati pestii cei mici pt sume de ordinul curcilor: 2-10 euro mita iar Regina Blejnar, este bine merci si produce in continuare! Circ pentru prostime! In antichitate romanii ofereau prostimii paine si circ, azi romanii primesc doar circ!

bozgor
bozgor  •  06 Octombrie 2011, 14:25

cum nu l-au luat si pe nasu'? vai ce eroare judiciara. poate-l ia maine sau o data cu corleone sa nu le fie urat unul fara altul;

goldengoal
goldengoal  •  06 Octombrie 2011, 13:29
Postat de ciocaneanu pe 06 Octombrie 2011, 11:59

Ghesepe se bucura ca are acum "un caz" si toti pot scrie fara sa se mai miste de acasa si trimit "articolele" per E-Mail daca e sa mai adauge ceva! "Cazul" Avram nu e un caz si usor usor se vor linisti lucrurile. Daca DNA s-ar lua de unul al dracului care sa-i dea in judecata pt. abuzurile care le fac - la un tribunal international - sa vezi ce le dispare zimbetul si incep sa transpire de la mic la mare. Nu exista nici-o lege valabila in tara asta. Legea e interpretata in functie de interese de aici si lipsa de credibilitate a intregului stat! Lupii sint pusi de paza la stina.

Du-te intr-o padure de acum 20 de ani si ciocaneste pe-acolo.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează