FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV În public e susținut, în culise e în pericol! » Scaunul lui Bergodi se clatină: „Ne plictisim pe teren!”

Cristiano Bergodi // foto: Facebook @ FC Rapid 1923
Cristiano Bergodi // foto: Facebook @ FC Rapid 1923

Articol de , , - Publicat miercuri, 16 august 2023 07:11 / Actualizat miercuri, 16 august 2023 08:42

Conducerea clubului Rapid a confirmat postul lui Cristiano Bergodi (58 de ani) în declarațiile publice, însă un nou eșec în etapa următoare, cu Farul, l-ar expune demiterii pe antrenorul italian. 

Rapidiștii au căutat un antrenor chiar înainte de începutul stagiunii și se pot întoarce în curând la preocuparea aceasta. Cristiano Bergodi, tehnicianul pe care l-a ales conducerea, a câștigat numai cinci puncte în cinci etape și a ajuns să fie în pericol de demitere.

Conducătorii au insistat în declarațiile publice că postul italianului nu este în pericol, dar surse din club susțin că Bergodi urmează să fie demis dacă forma slabă a echipei se va perpetua. Primul moment în care îi va fi testată rezistența: duminică, la meciul cu Farul. Încă un eșec i-ar putea dinamita locul lui Cristiano.

Denis Alibec a fost prezentat la noua formație! Primele imagini
TRANSFER
Denis Alibec a fost prezentat la noua formație! Primele imagini

Rapid - Farul, crucial pentru Cristiano Bergodi

Partida va fi tot în Giulești, pe arena pe care vișiniii au pierdut cu Petrolul, 0-2, în etapa trecută. Suporterii au reacționat deja împotriva conducerii, ei consideră că a fost greșită campania de achiziții și că lotul e unul slab, care nu justifică promisiunile pe care și le asumaseră acționarii și conducătorii executivi.

Rapid a împlinit recent o sută de ani și oficialii din Grant au mutat centenarul în 2024, ei au insistat că sezonul centenarului ar fi acesta care a început, doar ca să justifice rezultatele din campionatul trecut, unele de care fanii giuleșteni fuseseră, de asemenea, dezamăgiți.

Galeria ceruse demiterea lui Mutu la un moment dat. Conducerea a susținut atunci că Adrian era „în obiectiv, că scopul fusese doar calificarea în play-off, „dar în sezonul următor ne propunem să câștigăm campionatul!”.

Promisiunea aceasta apasă asupra lui Bergodi acum, iar echipa nu arată ca o potențială campioană și nu stă deloc bine în clasament.

Rapidiștii se plâng: „Ne plictisim pe teren la antrenamente”

Lui Cristiano îi este greu și să gestioneze lotul care e foarte mare, fiindcă unii dintre fotbaliști nu au acceptat să semneze rezilierea contractelor, nici să plece în alte locuri. 

Surse din club povestesc că există jucători nemulțumiți de relația pe care o au cu italianul. „Face antrenamente de câte două ore, foarte îndelungate, ne plictisim pe teren” e unul dintre reproșurile pe care le au.

Bergodi se interesase înainte să semneze cu giuleștenii, el era preocupat de relația strânsă pe care o aveau cu galeria unii dintre fotbaliști, se temea ca nu cumva ei să fie influențați de dorința fanilor ca Șumudică să devină antrenorul Rapidului. 

A acceptat oferta fiindcă s-a bazat pe sprijinul pe care urma să-l primească din partea lui Săpunaru, un jucător cu care Cristiano a lucrat la FC Național, într-o vreme în care amândoi se aflau la începutul carierelor.

Revine problema Marius Șumudică

Eventuala demitere a lui Bergodi ar redeschide discuțiile despre Marius Șumudică, favoritul suporterilor. El e în continuare un antrenor liber și își dorește să revină la Rapid. 

E în conflicte cu Daniel Niculae, președintele, și cu Victor Angelescu, acționar minoritar, ceea ce complică discuțiile și a împiedicat angajarea lui înaintea sezonului. Șumi a refuzat de curând oferte de la U Cluj și de la Petrolul. 

L-ar tenta să se întoarcă în Arabia Saudită sau în Turcia, însă în ligile acelea s-ar putea elibera locuri în lunile următoare, nu imediat, așa că el o să rămână o amenințare pentru Bergodi și pentru conducătorii care nu-l agreează. 

Daniel Niculae: „Am avut și ghinion”

Daniel Niculae a comentat la DigiSport despre criza de la Rapid

„Cristiano Bergodi e antrenorul Rapidului și el va pregăti echipa pentru meciurile următoare. A venit Bogdan Lobonț, care este antrenorul portarilor. Vestiarul e unul dintre cele mai puternice din prima ligă și va demonstra asta! Avem jucători foarte buni și e un moment în care ei trebuie să ne demonstreze asta. 

Am avut și ghinion în unele meciuri, în partida cu Petrolul am avut multe ocazii. Dacă am fi reușit să înscriem un gol, alta ar fi fost situația!”. Niculae a colaborat cu Șumudică la Astra, când Nico era jucător, iar Șumi era antrenor, și au câștigat campionatul împreună, dar au ajuns să aibă o relație foarte proastă.

Citește și: 

Angelescu a făcut anunțul în direct: „Ne așteptam la mai mult, că de asta l-am adus”
RAPID
Angelescu a făcut anunțul în direct: „Ne așteptam la mai mult, că de asta l-am adus”
Rapid începe curățenia după startul ratat de sezon » Fotbaliști importanți puși pe lista de transferuri
Rapid
Rapid începe curățenia după startul ratat de sezon » Fotbaliști importanți puși pe lista de transferuri

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (33)
CLIENT
CLIENT  •  17 August 2023, 18:48
Postat de ED_BAD pe 16 August 2023, 22:24

Tot in Giulesti mai avem "Centenarul pu**lor trecute prin mama dumneavoastra". "Partikipi"?! :)) Amuzantule!

Astia studiaza "scaunul" lui Bergodi! Au constatat ca se clatina, dar nu au spus daca era tare sau moale.

CLIENT
CLIENT  •  17 August 2023, 18:39

Am inteles ca o "sursa' a fost in apropierea scaunului lui Bergodi si a constatat ca se clatina. A uitat sa precizeze, era tare sau moale.

ED_BAD
ED_BAD  •  16 August 2023, 22:24
Postat de godot pe 16 August 2023, 13:13

Asta cu "sezonul centenar" e bună, după aia ar trebui invocat "deceniul centenar". Centenar înseamnă anul când faci 100 de ani de la un eveniment, Centenarul Marii Uniri, Centenarul Nașterii lui Eliade, Centenarul Înființării Universității din București sau al înființării Rapidului. Dar în Giulești, unde sunt 3 titluri în 100 de ani, și multe frustrări corelative, e mai greu cu bunul-simț.

Tot in Giulesti mai avem "Centenarul pu**lor trecute prin mama dumneavoastra". "Partikipi"?! :)) Amuzantule!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close