FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - RAPID 1-1

Rapidiştii încă mai speră, dar depind de Dinamo şi de TAS

Cristi Sapunaru, Sapunaru, Porto
Cristi Sapunaru, Sapunaru, Porto

Articol de - Publicat luni, 17 mai 2010 00:00

Alb-vişiniii nu au reuşit să profite de semieşecul dinamoviştilor şi îşi mai pot salva sezonul doar dacă primesc la Lausanne punctele din meciul cu Timişoara.
Vezi rezumatul meciului FC Braşov - Rapid 1-1! (video)

Rapidiştii au intrat pe teren cu gîndul la partida din Ştefan cel Mare. O victorie în faţa Braşovului, coroborată cu un pas greşit al lui Dinamo, îi ţinea pe giuleşteni în lupta pentru Europa League. Chiar şi aşa, prima acţiune de poartă le-a aparţinut braşovenilor. Aflat la un pas de o revenire în "Groapă", Cătălin Munteanu a vrut să-şi ducă viitoarea echipă în Europa şi a şutat puternic de la 17 metri, însă Bornescu a boxat (6).

Răduţă, acelaşi ratangiu!
La poarta cealaltă, Spadacio a executat bine o lovitură liberă, dar Grigorie a respins balonul încercînd să-l devieze (8)! Cel mai bun pasator din Liga I i-a pus o minge pe tavă şi lui Răduţă, însă acesta a călcat pe balon în 6 metri! Cinci minute mai tîrziu, acelaşi atacant a luftat incredibil, încercînd un voleu din careul mic!
Braşovenii au dat lovitura pe contraatac, "un-doi" Roman - Grigore şi primul deschide scorul cu un şut plasat din apropiere (27). Grigorie iroseşte şansa egalării, "capul" său fiind respins în corner de Mincă, iar ardelenii îşi puteau dubla avantajul, însă Bornescu i-a blocat excelent pe Munteanu şi pe Roman.

Elveţia, ultima şansă
Imediat după pauză, giuleştenii primesc veşti bune din Ştefan cel Mare, Săpunaru le strigă colegilor: "Hai că e 2-2! Trebuie să batem", dar ştirea parcă le-a turnat plumb în ghete rapidiştilor, care ajung la poarta adversă din ce în ce mai greu. Abia în minutul 67, Spadacio centrează perfect pentru "Săpun", însă fundaşul trimite în transversală cu capul de la 14 metri, mingea revine la Juliano, al cărui şut din marginea careului e respins de Mincă. Zece minute mai tîrziu, sud-americanul îşi încearcă iar norocul, dar trasorul său de la 30 de metri e deviat peste poartă de goalkeeper.

Golul egalizator a venit în prelungiri, dintr-un penalty transformat de Săpunaru şi giuleştenii mai pot prinde Europa League doar printr-o minune: Dinamo să nu cîştige la Vaslui, ei să învingă Bistriţa, iar conducerea să cîştige la TAS punctele din meciul cu Timişoara!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
 •  18 Mai 2010, 13:42
Postat de pe 17 Mai 2010, 10:31

Daca TAS va da punctele inapoi Rapidului, inseamna ca aproba o ilegalitate,un fals si in continuare se vor face nuai incalcari ale regulamentului.Probabil ca mai degraba Rapid va suferi o pedeapsa mai mare pentru ca are tupeul sa ceara unei organizatii internationale incalcarea legii.

daca TAS da punctele inapoi inseamna ca ilegalitatea a fost la liga si ar trebui toti omorati. la TAS nu mai merge cu pile sau spagi ca in tara, aia nu sunt niste incapabili, asa ca nu mai comentati aiurea!!

 •  18 Mai 2010, 07:41
Postat de pe 17 Mai 2010, 10:09

RAPIDISTILOR!!!! DECI SA INTELEG CA PE VOI VA TINUT VAMA IN LIGA I ? ASA CUM SPUNE-TI ACUM DE BRASOV? PE CE LOC SUNTE-TI? IN CE CUPA JUCATI?

Auzi profesore, invata sa scrii in romana dupa aia apuca-te de citit gazeta.

 •  17 Mai 2010, 17:48

de fapt de cand a plecat Vama de la noi nu am mai avut un presedinte de club si de ce sa nu recunoastem e dezastru la organizare,la transferuri cam in toata organigrama clubului

Vezi toate comentariile (9)
Comentează