FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - GAZ METAN, LUNI, 19:00, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Răzvan Lucescu: "Nu văd nici o speranţă pentru fotbalul românesc"

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 18 noiembrie 2011 20:15

Răzvan Lucescu vorbeşte despre plecarea lui Dinu Gheorghe, relaţia sa cu Copos, "teribilistul” Mutu, viitorul sumbru al "naţionalei" şi-i răspunde acid lui Hagi


- Domnule Lucescu, sînteţi pe locul doi, toată lumea vorbeşte despre cum suflă Rapidul în ceafa liderului Dinamo. E asta o presiune în plus?
- Nu are relevanţă! Eu trebuie să creez un grup care are nevoie de obiective îndrăzneţe. Punct! Sigur că poate fi o presiune în plus pentru băieţi, dar asta reprezintă un avantaj, nu o piedică.

- Apropo de Dinamo, sincer, vă reproşaţi fraza aceea de la tunel, adresată lui Colţescu, în Ştefan cel Mare?
- Am tot vorbit despre asta. Dinamoviştii m-au reclamat la comisii atunci, e treaba lor. Eu sînt bine, fericit. Probabil ei sînt nefericiţi şi nu dorm bine noaptea. Recunosc, a fost naivitatea mea că am vorbit lîngă un cameraman. Dar ce i-am spus arbitrului atunci l-a zdruncinat, iar în repriza a doua a arbitrat impecabil!

"Am devenit imun la presiunea pusă de Copos"
- S-a tot vorbit că aţi avut o campanie de transferuri fără precedent.
- Nu e chiar aşa. Investiţii prea mari în jucători nu s-au făcut, să fim serioşi! Am umplut locurile lăsate libere de cei care au plecat şi am preferat jucători pe final de contract pentru că este criză şi n-am vrut să ne pierdem stabilitatea financiară. Iar dacă ai stabilitate, siguranţă şi linişte, totul este OK.

- Şi le aveţi?
- Pentru moment, da. Vorbeai de transferuri. Da, noi la 1 iulie aveam deja lotul schiţat, cu 18 jucători şi alţi cîţiva de la Rapid II, ceea ce la echipa asta nu s-a mai întîmplat de foarte mulţi ani.

- Proverbiala presiune pusă de George Copos este şi reală?
- Aş face o comparaţie cu perioada din 2006. Atunci era doar Copos, ca voce printre patroni. Şi poate şi Gigi Becali, dar mai puţin, atunci era pozitiv, abia mai tîrziu s-a schimbat. În ziua de azi, mai toţi patronii pun presiune, numai vocea lor se aude, iar cea a lui Copos a devenit, evident, mai slab percepută. Poate am devenit şi eu mai imun între timp...

- Se resimte plecarea lui Dinu Gheorghe?
- Dinu e pentru mine un prieten adevărat, un om extraordinar, am multe amintiri cu el, şi de la Rapid, şi de la Braşov. Am fost împreună şi la bine, şi la greu, are un loc aparte în sufletul meu.

- Ar putea să mai revină la Rapid?
- (rîde) Nu ştiu, orice e posibil, viaţa e ca un film.

- Vine Zotta în locul lui?
- Că o fi Zotta sau altcineva, Rapid are neapărată nevoie de un om în conducere, dacă nu chiar de vreo doi-trei. Nu ştiu cine va fi. Treaba mea e pe teren.

"La naţională sînt doar interese"
- Ce ziceţi de amicalele echipei naţionale cu Belgia şi cu Grecia?
- Teste utile! Contează mai puţin rezultatele acum, selecţionerul trebuie să vadă pe cine se poate baza, sînt şi situaţii speciale, ca Marica, pentru că nu joacă, sau Mutu, care are o vîrstă şi nu se ştie cît va mai continua.

- Hagi spunea recent că îl sperie faptul că ultimii doi selecţioneri au rulat vreo 50 de jucători.
- Cînd va accepta el oferta Federaţiei, va şti să aleagă un grup de 25, cu siguranţă!

- N-ar fi prea uşor...
- Tocmai, fotbalul românesc asta oferă! Ştiu că înaintea unui meci cu Israel am rămas fără vreo nouă convocaţi, ce era să fac? Pe Tănase, un jucător pe care m-aş fi bazat, din 21 de meciuri l-am avut doar la vreo 7. Ştefan Radu la fel, din 21, l-am avut şi eu la un meci. Şi tot aşa. E uşor să vorbeşti aşa, dar înseamnă că o faci superficial. Am operat şi o întinerire, deşi s-a spus că nu, ştiu că e un joc al intereselor la noi... Fotbalul nostru traversează o perioadă dificilă, vedem numai scandaluri, jigniri, minciună şi ipocrizie.

- Speranţe avem?
- Eu nu prea le văd, poate doar aşa, întîmplător.

- Două vorbe şi despre Chivu? Pleacă de la Inter?
- E prematur să vorbim, mai are vreo opt luni de contract. Cristi e cel mai titrat jucător român din istorie, e un exemplu şi ca om, pentru tineri.

- Şi Mutu?
- Un mare talent care ar fi putut obţine de la fotbal enorm. Viaţa lui extrasportivă teribilistă i-a afectat cariera. Păcat!

"Tata poate să iasă în presă şi să spună ce vrea, să-mi ia apărarea, nu-l pot opri. Am încercat de multe ori să-l conving să nu mai vorbească despre mine şi n-am reuşit"
Răzvan Lucescu, antrenor Rapid

"Nu-i reproşez lui Alexa eliminarea din Europa. La Varşovia am intrat cu o atitudine greşită, poate bulversaţi. Am ieşit din competiţie, dar vom juca foarte serios şi celelalte meciuri"
Răzvan Lucescu, antrenor Rapid

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (35)
catzulinho
catzulinho  •  20 Noiembrie 2011, 21:46

Si eu consider ca are dreptate in multe privinte si imi place foarte mult modul cum vorbeste despre situatiile delicate gen plecarea lui DInu Gheorghe. PS: Poza este superba !

pancone51
pancone51  •  19 Noiembrie 2011, 18:53

Lui nick name si celorlalte oi proaste si cacacioase REDSEF2005 v-a raspuns foarte corect ,la trecutul"mare" un prezent care , reflecta realitatea :locul din clasament ,suporteri mizerabili cu o inteligenta limitata ,tigani nomazi cu terenul in spinare, un sef semianalfabet ,una peste alta de KKAT.

guineeapig
guineeapig  •  19 Noiembrie 2011, 16:12
Postat de ucluj2011 pe 19 Noiembrie 2011, 15:36

Intrusul55 , satisfactii pentru prooosti mai fraiere. Steaua NU are suporteri. Steaua are in cel mai bun caz simpatizanti SPALATI LA CREIER de catre media noastra din Rominica. Becali are mai multi "suporteri" decit steaua. Aia care spun ca "tin cu Steaua" sunt de fapt in marea lor majoritate "suporterii" lui Becali. Suporteri are Rapidul , "U" Cluj , Petrolul , Craiova. In niciun caz stelutza ta comunista in cinci colturi. Ciocul mai mic si nasul mai jos ca va sta mai bine.

Corect, corect, corect!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează