FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

FOTO Stadionul „Giulești” e gata de inaugurare » Ultimele imagini de la arena pe care va evolua Rapidul

Stadionul „Giulești” // Foto: Instagram Concelex +8   FOTO
Stadionul „Giulești” // Foto: Instagram Concelex

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 decembrie 2021 12:18 / Actualizat sambata, 25 decembrie 2021 12:19

Cadou pentru rapidiști în prag de sărbători: arena din Giulești e gata de inaugurare și va putea fi dată în folosință la începutul anului 2022. Rapid avea în plan să joace un amical cu Beșiktaș.

Concelex, unul dintre constructorii stadionului de lângă Podul Grant, a publicat noi imagini din incinta lui și a anunțat că arena e gata.

„Stadionul din Giulești este gata pentru mult-așteptata revedere cu suporterii clubului Rapid. Un proiect de referință pentru sportul românesc, acesta cuprinzând pe lângă terenul de fotbal, și săli de antrenamente pentru sporturi precum karate, box, judo, atletism, popice.

Cu o suprafață desfășurată construită de 40.522 mp, acesta beneficiază de 14.050 de locuri pentru spectatori, 184 locuri de parcare și 7.560 mp de gazon natural ranforsat sintetic.”, se arată în comunicatul companiei Concelex.

+4 FOTO

*Foto: Instagram Concelex

Rapid voia să inaugureze stadionul cu un amical cu Beșiktaș

Arena va fi dată în folosință începând cu prima parte a anului 2022, iar oficialii rapidiști își făceau planuri să o inaugureze cu un amical de gală cu Beșiktaș. Meciul ar celebra și retragerea din activitate a lui Daniel Pancu.

„Am discutat chiar zilele trecute și cu patronul Victor Angelescu să facem un meci de inaugurare cu Beșiktaș și să fie și meciul de retragere al lui Daniel Pancu. Se va întâmpla cât de curând.

Am vorbit și cu vicepreședintele lui Beșiktaș și acum se fac actele. Am vorbit cu un prieten care are o legătură mai strânsă cu vicepreședintele lui Beșiktaș și o să verifice programul echipei. Turcii au fost foarte încântați”, spunea Gheorghe Răducanu, alias Corsicanu, în urmă cu câteva zile pentru Fanatik.

Caracteristici stadion „Rapid - Giulești”:

  • Capacitate: 14.050 de locuri
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • Beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP

Citește și alte știri din Liga 1: 

Scenariu-șoc: „Dinamo nu va retrograda! Din informațiile pe care le am, vor face campionatul de 18 echipe”

Gigi Becali i-a găsit deja înlocuitor lui Keșeru: „M-am interesat de el, vreau să văd ce poate”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (12)
alenb
alenb  •  28 Decembrie 2021, 10:03

14k... o capacitate penibil de mica, sigur se puteau gasi solutii pentru marire, de ex partea de mijloc a trib 2 putea si supraetajata, mai erau si alte variante, Rapid avea nevoie de macar un 18k.

ucluj2011
ucluj2011  •  26 Decembrie 2021, 09:49
Postat de carol_k pe 25 Decembrie 2021, 14:42

Da, ne putem mandri ca avem un stadion de Rugby la cele mai inalte standarde. Pentru intretinerea lui ar trebui alocati bani de la buget, nu sa-l dau echipelor de fotbal si galeriilor lor sa-l distruga. Cat dadea Becali pt un meci? 8000 de euro, deci 16.000 pe luna, cat lua(poate inca mai ia) doamna Cristina Neagu de la PMB la CSM. Tot bani publici, nu are MTS banii astia? Ministrul se lauda ca acum are, i-au fost suplimentati din buget. La fel ar trebui sa se faca si cu Ghencea si Giulesti, intretinerea lor sa se faca de la entitatea care le detine. Sa le avem si peste 50 de ani poate la fel de atragatoare. Da, bani publici, pentru public, azi si in viitor. Oricum ar fi aruncati pe alte prostii sau .... nu mai spun ce s-ar mai putea intampla cu ei, stie toata lumea.

"La fel ar trebui sa se faca si cu Ghencea si Giulesti, intretinerea lor sa se faca de la entitatea care le detine."-------- Stadionul a fost făcut de Compania De Dezvoltare Națională , dar stadioanele APARȚIN cluburilor CSA , respectiv Rapid. A fost o investiție din bani special "creați" pentru sport , dar de aparținut (scuze că mă repet) , APARȚIN cluburilor , "Acum , și Pururea , și-n Vecii Vecilor... AMIN"!!!

gojgaru
gojgaru  •  25 Decembrie 2021, 18:06
Postat de gicab pe 25 Decembrie 2021, 12:31

Serios?... pancu nu s a retras din activitate?

Nu , a asteptat sa se faca stadionul :)))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează