FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID 3-1

Tragedia evitată în ultimul moment la derby-ul FCSB - Rapid » Ce s-a întâmplat în prelungiri

Tragedia evitată în ultimul moment la derby-ul FCSB - Rapid / Captură Look Sport
Tragedia evitată în ultimul moment la derby-ul FCSB - Rapid / Captură Look Sport

Articol de GSP - Publicat joi, 16 decembrie 2021 10:52 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 22:26

Derby-ul FCSB - Rapid, încheiat 3-1, a fost marcat și de spectacolul pirotehnic al celor două galerii. 

Inconștiența suporterilor putea avea consecinţe tragice aseară. În prelungirile partidei, aflat la pământ, Claudiu Belu-Iordache, fundașul celor de la Rapid, a fost ținta unei petarde aruncate dinspre galeria roș-albastră.

Atenționat de colegi și simțind fitilul petardei gata să explodeze, Belu a avut inspirația de a se ridica rapid de pe gazon și a de a se îndepărta la timp de locul exploziei.

Tragedia evitată în ultimul moment la derby-ul FCSB - Rapid » Ce s-a întâmplat în prelungiri
Tragedia evitată în ultimul moment la derby-ul FCSB - Rapid / Captură Look Sport
„Praf de pușcă” în peluze, la FCSB - Rapid » Roș-albaștrii și-au continuat războiul cu Gigi Becali
FCSB - Rapid
„Praf de pușcă” în peluze, la FCSB - Rapid » Roș-albaștrii și-au continuat războiul cu Gigi Becali

„Petarde ideale pentru a speria urși”

Pe site-urile care comercializează materiale pirotehnice, astfel de petarde, numite „FS3”, se vând în seturi de 20 de bucăți și nu sunt recomandate tinerilor sub 21 de ani. Sunt descrise drept „petardele ideale pentru a speria urși”. 

De asemenea, se recomandă „utilizarea mănușilor și dopurilor în urechi la folosirea produsului”. Nivelul de zgomot indică și el în ce situație periculoasă s-a aflat Belu: 120 de decibeli!

Tragedia evitată în ultimul moment la derby-ul FCSB - Rapid » Ce s-a întâmplat în prelungiri

„E imposibil ca forțele de ordine să confiște astfel de materiale la porți. De ce? Suporterii nu vin cu ele în mâini, nu vin cu ele în buzunare, ci și le ascund în zonele intime”, explică pentru GSP o sursă din Jandarmerie.

Amenzi usturătoare pentru debandanda de pe Arena Națională + 5 dosare penale

A plouat cu amenzi după derby-ul incendiar dintre FCSB și Rapid, încheiat cu victoria roș-albaștrilor, scor 3-1. Ultrașii celor două rivale s-au dezlănțuit pe Arena Națională și au creat o atmosferă irespirabilă încă din startul partidei.

„În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FCSB și FC Rapid București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: În urma încălcării prevederilor legale în vigoare, Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în acest moment, 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.230 de lei.

De asemenea, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru cinci fapte de natură penală, fiind predate lucrătorilor din cadrul Poliției Capitalei. În continuare, se vor efectua verificări pentru identificarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare, în vederea aplicării măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei București.

Pistol găsit în incinta stadionului

La un control de rutină al mașinilor din perimetrul Arenei Naționale, a fost găsit, printre altele, un pistol de tip airsoft, alături de câteva materiale pirotehnice și un spray paralizant. 

Ca urmare, au fost întocmite actele necesare începerii cercetării, iar cazul a fost mai apoi predat Poliției Capitalei. Nu este nevoie de un permis special pentru armele de tip airsoft, însă uzul lor în public este interzis.

Coregrafii și show-uri pirotehnice la FCSB - Rapid 3-1

Pe lângă show-ul pirotehnic, cu fumigene și petarde, care a oprit meciul minute bune, cele două peluze s-au prezentat și cu coregrafii. Suporterii echipei gazdă au afișat mai multe mesaje anti-Becali, precum: 

„Pentru tine suntem plecați”, „Avid după bani”, "Gigi fariseu” sau „Din bani ți-ai făcut chip cioplit”. În peluza rapidistă s-a putut observa o pânză pe care era pictat un ultras mascat care se strâmbă la rivali, cu mesajul „Capitala ne aparține”.

VIDEO Adrian Porumboiu, verdict categoric în disputa Săpunaru - Kovacs: „Ține de civilizație, nu te poți rățoi la el!”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Adrian Porumboiu, categoric în disputa Săpunaru - Kovacs: „Ține de civilizație, nu te poți rățoi la el!”

EXCLUSIV Istvan Kovacs a rupt tăcerea și a răspuns atacului lui Săpunaru, într-o reacție pentru GSP: „Nu aș vrea să-l fac de rușine, dar nu tolerez așa ceva!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
roaitavasile
roaitavasile  •  16 Decembrie 2021, 13:14

"Nivelul de zgomot indică și el în ce situație periculoasă s-a aflat Belu: 120 de decibeli!" Cam cât un motor tunat...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează