FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Croatul care joacă în România mizează pe Zeljko Kopic că va salva „haita”: „Are valoare mare, a învins pe West Ham în Anglia!”

Țîră, lângă Kopic
Țîră, lângă Kopic

Articol de - Publicat duminica, 17 decembrie 2023 11:12 / Actualizat duminica, 17 decembrie 2023 12:12

Dinko Trebotic, 33 de ani, s-a duelat cu ”câinii” în 2010 când era la Hajduk Split și i-a eliminat. Apoi, în ediția precedentă, în meciurile dintre Dinamo și Buzău pentru promovare. A lucrat sub comanda lui Zeljko Kopic, știe de ce e capabil

Dinamo este penultima în clasament, la 13 puncte distanță de prima echipă pe care trebuie s-o depășească pentru a ajunge măcar la baraj. Sosirea lui Zeljko Kopic, 46 de ani, nu a provocat încă șocul așteptat de "câini", formația a pierdut și cu Sepsi (1-2), și cu U Cluj (0-1), iar luni seară, de la ora 20:00, se va duela cu FC Botoșani în „derby-ul lanternei roșii”.

Dan Șucu îi „suflă” una dintre țintele rivalei FCSB » Oferă 1 milion de euro pentru jucătorul dorit cu insistență de Gigi Becali
TRANSFER
Dan Șucu îi „suflă” una dintre țintele rivalei FCSB » Oferă 1 milion de euro pentru jucătorul dorit cu insistență de Gigi Becali

Dinko Trebotic s-a luptat cu Dinamo și la Hajduk Split, și la Buzău

Dacă suporterii "câinilor" sunt neîncrezători în șansele de salvare ale echipei, în condițiile în care "haita" a adunat 13 etape consecutive fără victorie, 10 eșecuri și 3 remize, cei de la echipă sau cei care-l cunosc pe Zeljko Kopic sunt de părere că antrenorul de 46 de ani poate contribui la renașterea, sportivă, a formației.

Dinko Trebotic, 33 de ani, a jucat de mai multe ori contra lui Dinamo. În 2010, într-un meci de tristă amintire, când Hajduk Split a răpus Dinamo în cupele europene, scor 3-0 pe "Poljud", după 1-3 în Ștefan cel Mare. Apoi, în stagiunea 2022/2023, când croatul și Gloria Buzău s-au luptat cu "câinii" pentru promovare. 

Croatul care joacă în România mizează pe Zeljko Kopic că va salva „haita”: „Are valoare mare, a învins pe West Ham în Anglia!”
Dinko Trebotic

Până la urmă, și Dinamo, și Buzău au ajuns la "baraj", roș-albii i-au învins pe cei de la FC Argeș, echipa lui Trebotic a fost învinsă de UTA.

9meciuri a adunat Trebotic în actuala ediție de L2 la Buzău, fiind unul dintre liderii echipei lui Andrei Prepeliță

Dinko Trebotic despre conaționalul Zeljko Kopic: „Nu este în vârstă, dar are experiență"

Mijlocașul ocupantei locului 5 din L2 a evoluat sub comanda lui Kopic la Slaven Belupo, în Croația. Oricum, își cunoaște conaționalul bine, nu doar prin prisma faptului că a fost pregătit de acesta în 2017/2018.

„El a avut rezultate bune și la Slaven, dar și la alte echipe pe unde a antrenat. A mai fost la Hajduk Split, apoi la Dinamo Zagreb, așa că e evident că are valoare mare. A antrenat în cupele europene, a învins West Ham în Anglia! A mai fost în Cipru, în Bulgaria, are experiența muncii în străinătate.

Nu antrenează doar CV-ul lui, sunt sigur că va putea ajuta Dinamo. Înțelege bine fotbalul și jucătorii săi știu tot ceea ce au nevoie pentru a izbuti pe teren. Înțelege și predă bine! Nu este în vârstă, dar are experiență", a declarat Trebotic pentru GSP.ro.

Revedere cu Dinamo, dar în Liga 1: „Acolo, da, dar nu în eșalonul secund sau la baraj”

Trebotic nu ar vrea un nou duel cu Dinamo, cel puțin nu în liga secundă! El speră să promoveze cu Buzăul, să se lupte din nou cu "câinii", dar în primul eșalon.

„Nu vreau ca Dinamo să retrogradeze! Nu doar fiindcă sunt niște croați acolo, Kopic, Ilic, dar clubul este unul important în România, nu are ce căuta în a doua ligă. Eu sper ca după acest sezon să promovăm și Buzăul, pentru meciuri tari în prima divizie. Acolo, da, vreau să jucăm cu Dinamo, dar și cu alte mari echipe din România.

Și nici nu vreau să ne întâlnim la baraj! Poate Buzăul va promova direct, pentru asta muncim", a mai spus mijlocașul.

Citește și alte știri:

EXCLUSIV / UPDATE Plecare importantă de la Dinamo » Kopic vrea un director sportiv croat

EXCLUSIV / VIDEO O nouă ipoteză despre presupusul blat dintre Dinamo și Lazio: „Am tot auzit că a fost ceva. Poate i-or fi spus lui Lotito la dineul oficial: «Dacă câștigi îmi iei un jucător!»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează