FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

ANALIZĂ Pițurcă vs. Reghecampf » Cum arată duelul lor pe banca lui CSU Craiova

Articol de , - Publicat luni, 11 octombrie 2021 08:22 / Actualizat luni, 11 octombrie 2021 08:38

Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, și Laurențiu Reghecampf s-au contrat de multe ori, de-a lungul timpului, pe tema ”cine e mai bun antrenor”. La CS Universitatea Craiova, duelul lor este echilibrat, după primele 11 meciuri.

Două mari tunuri a dat Mihai Rotaru pe piața antrenorilor, de la promovarea Universității Craiova în Liga 1, acum 7 ani. Este vorba despre Victor Pițurcă, în 2019, și despre Laurențiu Reghecampf, actualul tehnician al juveților. 

Două personalități ale fotbalului românesc care n-au fost niciodată pe aceeași lungime de undă. Cei doi au avut numeroase conflicte, inclusiv pe tema „cine e mai bun antrenor". 

„Reghe a antrenat pe la Snagov, pe unde se știau rezultatele dinainte. Apoi pe la Bistrița, două săptămâni la Craiova, a avut un retur bun la Chiajna și apoi l-a luat Gigi. La Steaua a găsit o echipă gata făcută. El a venit la Steaua cu noutatea asta, cu forță, ceea ce era pe placul jucătorilor. Însă erau jucători foarte buni, iar adversarele, foarte slabe", l-a încondeiat Piți, în martie 2017, pe antrenorul de atunci al Stelei.

„Singurul care nu a dus Steaua în Europa"

Reghe i-a replicat prompt: „Piţurcă e singurul antrenor de după 1989 care nu a putut duce Steaua în cupele europene. Repet, e singurul. Eu am câştigat titlul, am jucat în grupele Ligii, am ajuns cu echipa în primăvara europeană, unde am bătut Ajax şi m-am bătut de la egal la egal cu Chelsea.  Referitor la ce se întâmplă la noi la echipă - programul, achiziţiile - decidem cu patronul. Asta nu înseamnă că noi suntem de decor, cum sugerează el”.

În Bănie, aduși în plin sezon, Pițurcă și Reghecampf n-au avut debuturi spectaculoase. Cifrele lor, după primele 11 meciuri pe bancă, sunt destul de apropiate. Piți a făcut 1,90 puncte per partidă, în toate competițiile, iar Reghe, 1,81 puncte pe meci: 

În Europa, nu există termen de comparație. Primul a fost instalat după ce Universitatea fusese eliminată din calificările pentru Europa League, de către AEK Atena, Reghe a venit chiar la returul cu Laci, din preliminariile Conference League.

Lipsit și de cel mai bun jucător, Alex Cicâldău, tocmai vândut lui Galatasaray, el n-a avut resurse pentru a întoarce acel 0-1 din prima manșă și s-a mulțumit cu un 0-0, echivalent cu eliminarea.

În Cupa României, amândoi au bifat numai victorii. Pițurcă, două, Laurențiu, una, cu campioana CFR Cluj, pentru că atât a jucat până acum.

PițiParametruReghe
11Primele meciuri11
6Victorii6
3Remize2
2Eșecuri3

Aduce Reghecampf titlul pe care nu l-a reușit Piți cu CSU Craiova?

Miza cea mare este campionatul. Piți a fost primul antrenor al lui CSU care a vorbit apăsat despre titlu, dar Craiova nu era pregătită la acea vreme pentru un asemenea obiectiv. Mental, în primul rând. 

Finanțatorul Mihai Rotaru i-a adus câțiva jucători, Andrei Ivan, Mățel, Zakarici, Cosici, însă fostul selecționer al naționalei a considerat în cele din urmă că n-are suficientă calitate în lot. 

A cerut întăriri, nu i s-au adus la timp, astfel că în decembrie 2019 și-a pierdut răbdarea și a aruncat mănușa. Bilanțul său în Liga 1, după primele 9 meciuri: 15 puncte, adică 1,66 pe partidă.

Reghecampf vizează și el titlul. Are avantajul de a lucra cu jucători mai căliți acum în lupta pentru râvnitul trofeu, dar a pornit cu un handicap serios. A „descălecat" în Bănie după un start modest în Liga 1, accentuat și de pierderea lui Cicâldău, iar dintre fotbaliștii ce i s-au adus, doar Houri poate fi considerat în acest moment o întărire. A bifat 16 puncte în 9 meciuri, în medie 1,77 pe partidă, și are destule de recuperat, aflându-se la 11 distanță de liderul CFR Cluj. 

A refuzat să dea mâna

În 2014, când Reghecampf era antrenorul lui Al Hilal, iar Pițurcă o pregătea pe Al Ittihad, cei doi s-au întâlnit la meciul direct (0-0), din campionatul Arabiei Saudite. Însă fostul selecționer a refuzat să dea mâna cu Reghe.

„Am făcut un gest de om normal! Doi antrenori români se întâlnesc într-un campionat străin! Am fost îndemnat de toată lumea să merg şi să-l salut pe acest individ, nu pot să-i mai pronunţ numele, nu merită. Mi-am dat seama că este un om extrem de rău şi lipsit de caracter", a tunat Reghecampf.

VIDEO România, meci decisiv în preliminariile CM 2022! Totul despre meciul cu Armenia

Citește și: 

Cârțu a intrat în direct, după „circul” lui Rădoi din conferință: „Nu mi-a plăcut ce i-a făcut lui Ivan! O să-i spun”

CS Universitatea, victorie clară în amicalul cu Viitorul Pandurii. Mihai Roman II a revenit pe teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
robotucigas
robotucigas  •  17 Octombrie 2021, 21:06

Nu sunt de acord cu uni proști care spun de Pițurcă ca este petardă. Dar recunosc că Reghe aduce ceva mai mult. Avem încredere în el, cu toate ca acuma nu a adus mari jucători. Dar probabil în iarna va aduce, și va face Craiova o forță. El este antrenorul Craiovei pentru 10-20 ani. Aveți încredere în el, de la suporter la patron și veți fi o forță, iar patroni ar trebui sa facă o investiție în ceea ce vrea el. Anul asta CFR nu va mai avea șansă, fcsb nu cred ca se mai dau la o parte sa joace cu juniori, apoi Craiova sa piardă putând sa facă și egal sa ia campionatul. Au pierdut nemeritat, nu am înțeles și nu voi înțelege ce au făcut cei de la FRF. De ce sa pui un meci sa câștige una din 2? Au jucat 14 și 2 se luptau pentru campioana, dar ce prostie a fost asta. Eu cred ca Craiova trebuia declarată campiona, ce au făcut ăștia este exact acele meciuri care se câștigau la aruncarea banului. Fcsb nu are șanse sa devina echipa când are asa patron. Este un om minunat, dar nicidecum patron

jony_10
jony_10  •  12 Octombrie 2021, 16:54

Universitatea Craiova.... Iar Reghe > Piturca. Piturca rămâne o pata neagra în istoria Craiovei el fiind declarat 100%stelist.

opinca_de_aur
opinca_de_aur  •  11 Octombrie 2021, 17:09

Piturca a fost o petarda ca jucator, eterna rezerva la nationala, n-are nici 15 meciuri jucate, dintre care vreo 7-8 amicale. Cine era pe lume in perioada de glorie a Stelei isi aduce aminte cum cei mai mari stelisti faceau un misto crunt de el. Ca antrenor n-a rupt inima targului dar a fost mereu in gasca Becali & co. si de-aia nu a dus lipsa nici de angajamente, nici de cash pentru barbut. Gura mare, scandalagiu, atotstiutor. Reghe a avut o cariera ok in Germania, dar niciodata sclipitoare. N-a prins nationala pentru ca nu era inhaitat cu stapanii de atunci ai fotbalului. In schimb, e un antrenor serios, care a adus titluri si trofee pe unde a fost. Sa speram ca va fi lasat sa lucreze, ca schimbarea de mentalitate se vede deja in echipa. Craiova are lot de campioana, fara dubii. Dar nu cu un Piti sau cu un Marinos.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close