FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI

UPDATE » Moldovan confirmă varianta blatului de 23 de milioane de euro făcut de FC Vaslui

Pavol Farkaş a marcat un autogol în meciul Gloria Buzău - FC Vaslui
Pavol Farkaş a marcat un autogol în meciul Gloria Buzău - FC Vaslui

Articol de GSP - Publicat marti, 28 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2011 09:21

UPDATE » Viorel Moldovan, antrenorul lui FC Vaslui la meciul cu Gloria Buzău din 2009, la care a făcut referire ieri Adrian Porumboiu, confirmă voalat varianta blatului.

„Buzăul era pe ultimul loc în clasament. Sigur, puteam pierde cu ultima clasată, dar nu la modul în care s-a întâmplat atunci. Ulterior, am auzit şi eu că prin Singapore s-ar fi pariat sume mari pe înfrîngerea noastră cu 4-1, dar pînă azi nu am nicio dovadă că acel meci a fost aranjat", a declarat Viorel Moldovan pentru „Adevărul".

Scorul meciului Gloria Buzău - FC Vaslui din 2009 a fost deschis de Farkaş, printr-un autogol, iar antrenorul moldovenilor de la acea vreme s-a prins că se întâmplă ceva necurat. Într-o încercare de a schimba cursul jocului, el a făcut două schimbări la pauză. I-a scos din teren pe străinii Ljubinkovici şi Pavlovici, iar în locul lor i-a băgat pe Zmeu şi pe Burdujan. Mutările au fost în zadar, meciul s-a terminat 4-1.

În urma acestui rezultat, la casele de pariuri din Singapore s-au înregistrat cîştiguri de aproximativ 23 de milioane de euro!

Despre mafia pariurilor din Singapore a vorbit pentru Adevărul Vasile Ghindaru, component al formaţiei GEYLANG Utd. Dezvăluirile sale sînt uluitoare:

"Sînt foarte multe meciuri aranjate de mafia pariurilor. Ce se întâmplă aici este un lucru rar. În fiecare lună suntem chemaţi la detectorul de miciuni să spunem dacă ne-am apărat corect şansele la meciurile pe care le-am jucat. Dacă te prinde că ai minţit, eşti terminat! Eu ultima oară am fost la detector acum două săptămâni. Am avut ceva emoţii, dar am trecut cu bine de acest hop.", a mărturisit Ghindaru pentru Adevărul.

Porumboiu, «lucrat» de jucătorii străini, care au făcut blat la un meci cu Gloria Buzău!

Finanţatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a făcut dezvăluiri extrem de interesante în această dimineaţă, amintind de o înfrîngere a "galben-verzilor" cu scorul de 1-4, într-un meci suspectat de patronul moldav ca fiind blat din partea fotbaliştilor săi. 

Acesta spune că impresarii jucătorilor sîrbi şi bulgari care au fost pe teren la acel meci s-au implicat în stabilirea rezultatului final al partidei cu Gloria Buzău! Porumboiu acuză o "mafie a pariurilor" organizată de agenţii de jucători.

ÎNFRÎNGERE CU CÎNTEC
Meciul la care Adrian Porumboiu face referire s-a disputat pe 23 mai 2009. La acea vreme, Vasluiul se bătea pentru cupele europene, în vreme ce Gloria Buzău era lanterna roşie a campionatului. Cu toate acestea, Gloria s-a impus cu un neverosimil 4-1, care i-a îmbogăţit pe cei care au mizat pe buzoieni la pariuri. Gloria Buzău avea cota 10.00 pentru un succes în faţa vasluienilor! :O

"Cred că au existat şi influenţe în ceea ce priveşte evoluţiile mai slabe ale unora dintre fotbalişti. De fapt, chiar sunt ferm convins de acest lucru, pentru că după meci al nostru la Buzău s-au câştigat mulţi bani prin Singapore pe înfrângerea noastră cu 4-1. Jucătorii sunt teleghidaţi de ei, majoritatea agenţi sârbi. Impresarii străini conduc o mafie a pariurilor! Farkaş, Kuciak, Milisavljevici, Ljubinkovici, Genchev şi Pavlovici, care au fost pe teren la acel meci, au acelaşi impresar, care locuieşte la Lausanne, la cîţiva paşi de locul în care se dă ora exactă în fotbal. Impresarii cîştigă de 10 ori mai mult decît fotbaliştii, dar asta nu înseamnă că au ceva în cap. Eu ştiu pe unul care semnează cu degetul, că nu ştie să scrie. Impresarii nu sînt străini de aceste practici cu pariurile", a spus Adrian Porumboiu la sportro.

După declaraţiile fostului arbitru internaţional, se pare că pe meciul Gloria - Vaslui s-a pariat foarte mult în Singapore, unde s-au cîştigat aproximativ 23 de milioane de euro ca urmare a rezultatului final de 4-1. 

Scorul a fost deschis printr-un autogol al lui Farkaş, dar Vasluiul a egalat la 1 prin penalty-ul lui Wesely. După aceea, fundaşul Mera a făcut 2-1, pentru ca Mansour şi Claudiu Ionescu să stabilească scorul final, în ultimele 10 minute de joc. 

MOLDOVAN I-A MIROSIT PE "BLATIŞTI"
Antrenorul Vasluiului la acea vreme era Viorel Moldovan, care a sesizat încă de la pauză că se întîmplă ceva dubios cu echipa sa. Drept urmare, el a operat două mutări după primele 45 de minute. Atunci, Zmeu a intrat în locul lui Pavlovici, în vreme ce Burdujan l-a înlocuit pe Ljubinkovici.

ECHIPELE
Gloria Buzău: 83. Zimmermann - 16. Cojocnean, 4. Da Silva, 23. Mera, 29. Bonfim - 17. Ad. Popa, 30. Poparadu, 14. Teuşan (34. Ademar '56), 3. Fl. Sandu (20. Cl. Ionescu '69) - 7. Chiţu, 11. Mansour. Antrenor: Constantin Cârstea.
FC Vaslui: 1. Kuciak - 15. Buhuş, 16. Zubar, 26. Farkas, 27. Hugo Luz - 20. Ljubinkovici (9. Burdujan '46), 4. Genchev, 23. Pavlovici (8. Zmeu '46), 10. Milisavijevici - 19. Temwanjera, 80. Wesley. Antrenor: Viorel Moldovan.

PORUMBOIU ARE PROBLEME CU STRANIERII
Patronul Vasluiului a vorbit despre situaţia a doi jucători străini din lot, care îi dau mari bătăi de cap:

"Pouga a plecat chiar dacă are salariul plătit la zi. Are restanţă doar pe luna iunie, dar n-am cum să-l plătesc dacă el nici nu a venit la echipă. Kuciak întîrzie şi tot întîrzie, cînd am avut nevoie de el la finala Cupei nu s-a prezentat. În finalul campionatului a scăpat-o în poartă de două ori. Ce vrea acum, să-i aduc flori?", a comentat Porumboiu la sportro.

Citește și:

Generația de Aur, show și la microfon » Hagi, Petrescu și Lăcătuș s-au întrecut în glume: „Cine a petrecut până la 3:00 nu mai joacă!”. Răducioiu, emoționat până la lacrimi: „Oameni buni...”
Nationala
Generația de Aur, show și la microfon » Hagi, Petrescu și Lăcătuș s-au întrecut în glume: „Cine a petrecut până la 3:00 nu mai joacă!”. Răducioiu, emoționat până la lacrimi: „Oameni buni...”
Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii
Nationala
Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii
Șocant! Fotbalistul plătit de Dinamo cu 24.000 de euro pe lună: „O spun din sursă sigură”
Superliga
Șocant! Fotbalistul plătit de Dinamo cu 24.000 de euro pe lună: „O spun din sursă sigură”

Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii

Cine transmite la TV meciul de adio al Generației de Aur » Ploaie de staruri mondiale pe Arena Națională


Comentarii (13)
snoopmind
snoopmind  •  13 August 2011, 23:53
Postat de boss_imperator pe 29 Iunie 2011, 12:54

Pai cum sa bata ma Brasovul -Steaua in Ghencea cu un 3-0 clar ???

deoarece steaua este foarte slaba

ditfloris
ditfloris  •  30 Iunie 2011, 11:06

am fost la meci.....In tribuna se afla un singur oficial de la Vaslui...Unde era Porumboiu.?..nu tb sa fie la meci,mai ales ca el e buzoian? nu cumva si-a luat si el ceva bani din Singapore???

costy81gl
costy81gl  •  29 Iunie 2011, 15:33
Postat de boss_imperator pe 29 Iunie 2011, 12:54

Pai cum sa bata ma Brasovul -Steaua in Ghencea cu un 3-0 clar ???

Hai sa nu exageram. Daca am gandi in felul asta, fiecare echipa trebuia sa faca 100 de puncte, si tot ce s-a pierdut a fost blat. Brasovul nu e o candidata la retrogradare si nici Steaua nu-i pe podium.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează