FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI TIMIŞOARA - STEAUA 0-0

VIDEO Analiza fazei la care steliştii au cerut penalty la Timişoara » Verdictul unui fost arbitru FIFA

Articol de - Publicat luni, 07 aprilie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 06 aprilie 2014 22:15

Dan Lăzărescu a analizat faza din meciul ACS Poli Timişoara - Steaua, scor 0-0, la care oaspeţii au cerut penalty după ce mingea l-a lovit în mînă pe Şeroni. Fostul arbitru FIFA crede că Marius Avram trebuia să acorde lovitură de pedeapsă!


Steaua a terminat protestînd meciul cu Poli Timişoara. Reghecampf a sprintat de pe bancă direct către arbitrul Marius Avram şi i-a reproşat neacordarea unui penalty pentru campioană. Antrenorul s-a referit la o fază petrecută în minutul 72: Adi Popa a intrat în careu cu mingea la picior, a ridicat balonul şi mingea l-a lovit în mînă pe Şeroni. Avram a lăsat jocul să continue, considerînd că apărătorul nu a lovit mingea cu mîna intenţionat şi că distanţa de la care a venit balonul era prea mică.

Click aici pentru VIDEO!

Dan Lăzărescu, fost arbitru FIFA, a acceptat ieri să comenteze faza pentru GSP, susţinînd că Şeroni a greşit şi trebuia dictat penalty: "Fundaşul şi-a asumat un risc cînd a întîmpinat adversarul cu mîinile depărtate de corp. E ca la un tackling întîrziat: apărătorul îşi asumă riscul de a nu juca mingea. Şi dacă n-o atinge, e 11 metri!".
"Marius Avram le-a zis jucătorilor că n-a dat penalty fiindcă mingea s-a dus spre mînă, nu invers. Nu se poate să explici astfel! Mă deranjează aroganţa unor arbitri!" a comentat după meci Reghecampf.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (50)
reality
reality  •  08 Aprilie 2014, 14:33

Hai domnu' ziarist, chiar nu mai trebuie sa scoateti toate fosilele care iubesc Steluta si nici nu mai au habar de noile regulamente. In primul rand ca distanta de la care a pornit sutul/centrarea e sub doi metri, as fi curios care om are un reflex de a-si trage ana la un sut/centrare de la o astfel de distanta? Apoi daca vrei sa-ti mentii echilibrul in miscarea pe care o facea Seroni chiar trebuia sa-si deschida bratele, altfel ar fi alunecat si lasa adversarul cu mingea singur in marginea careului. Deci chiar nu inteleg ce ma vreti, poate vreo retragere a echipei de pe teren sa bage Steaua 100 de goluri gratis si fara efort, ar fi fost si Reghencampf multumit atunci.

lapusneanul
lapusneanul  •  07 Aprilie 2014, 18:46
Postat de varanga53 pe 07 Aprilie 2014, 17:35

Regulamentosule , dar cand mingea ,fara a fi sutata , intalneste o mana tinuta MULT lateral de corp si care influienteaza o faza in careu, este ca se numeste PENALTY ?

am o propunere, fundasii sa joace cu mainile legate :) cu o etapa inainte steaua a beneficiat de doua favoruri, daca o scadem pe asta e plus 1, avantaj serviciu :) scorul general e vreo 20 pro si 8 contra, nu cred ca egalati pana la sfarsitul campionatului :)

simohayha
simohayha  •  07 Aprilie 2014, 17:41
Postat de vladutz13 pe 07 Aprilie 2014, 14:46

Sunt stelist si nu sunt de acord cu Lazarescu. Una este cand faci o alunecare si tii si mainile pe sus. Stiu ca se recomanda sa stai cu mainile la spate, dar nu poti face asta chiar tot timpul in careu. Nu se spune ca e nevoie si de intentie totusi ca sa dai penalty??? Mana oricum nu era departatat in lateralul corpului, era dusa cumva la spate....

Ai vrut sa fii mai mult decat obiectiv si sa fii aplaudat concentic. Ai gafat. Seroni nu numai ca a facut hent, venind precum caracatita spre Popa (oprind pasa la Sânmartean) dar l-a si busculat pe acesta in doua rânduri. O data izbindu-se cu pieptul in el, din alergarea-i dezordonata. Apoi, cand stelistul s-a redresat inainte lui si a dorit sa joace balonul din nou, fiind cu fata la minge si timisoreanul cu spatele. In faza asta aparatorul il impinge pe Popa cu bratul stang in piept si-l arunca in afara careului, obtinand timpul necesar ca sa se intoarca la minge, s-o protejeze si sa degajeze imediat. Hent si fault. Penalti fara dubii.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează