FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO 6-1

VIDEO+FOTO Fotbalişti contra căţei de circ » Înfrîngere ultraumilitoare pentru Dinamo, 1-6 cu Astra, zi de naştere neagră oferită cadou lui Danciu-gol

Articol de - Publicat duminica, 07 decembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 06 decembrie 2014 22:58

Astra a călcat în picioare aseară aşa-zisă "haită" venită din Ştefan cel Mare. Putea ieşi măcel, dacă giurgiuvenii nu se jucau cu ocaziile


Dacă au existat două echipe ce-au avut trasee sinusoidale în acest campionat, adică serii pozitive, urmate de serii slabe, ei bine, Astra şi Dinamo sînt respectivele. Ambele au lăsat impresia că puteau mai mult decît au realizat în sezonul de toamnă. Cum ne-au obişnuit în confruntările directe, giurgiuvenii şi "cîinii" au oferit un meci viu, deschis, cu nerv şi dinamică.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

"Cîini" cu goluri în coadă
Startul l-a dat Alibec (6), care a trimis incredibil de prost după centrarea de manual a lui Enache. Fai se gîndea la soarele torid din Camerunul natal. Cordoş (13), după o centrare a lui De Amorim, i-a pus mari probleme colegului Marc. Plouaţi, muraţi, "cîinii" au permis adversarului să conducă mingea, aşa că nu trebuie să mire că aceasta l-a lovit în picior pe Budescu (16), iar Marc n-a mai putut evita golul gazdelor. Takayuki (20), cu driblinguri sud-americane şi precizie niponă, a rezolvat frumos o ghiduşie de-a lui Fai, care a tras ca blegul în Boubacar. Gol de vis al lui De Amorim (30): ghiulea fără şanse pentru Marc, după o respingere nefericită a unui aşa-zis "cîine". Astra defila în premieră în mandatul lui Protasov, care era ameninţat cu demiterea înaintea confruntării. Dinamo era praf pe faza ofensivă, iar defensiva mai bine rămînea la hotel. Halal cadou de ziua lui Danciu-gol.

KO în 45 de minute
La 0-3, ruşinaţi, roş-albii şi-au adus aminte cum stă treaba cu fotbalul, dar Matei (32) doar a fost aproape de gol. Norocul dinamoviştilor e că Alibec (33), unu la unu cu Marc, a vrut să aibă o execuţie de Inter Milano. Dacă şi Oros (36) a marcat, şi spectaculos pe deasupra!, vă daţi seama ce-a fost la Giurgiu! Moş Niculae ar refuza şi nuiaua s-o aducă băieţilor lui Dănciulescu.

Marc (43) a prins lovitura de cap a lui Enache, iar şansă mare de gol, apoi a respins şi la şutul lui Morais (45). Balonul stătea doar la "albi", "roşii" erau elemente de decor.

Definitivarea ruşinii
După pauză, s-a creat un pic ideea că s-a mai echilibrat situaţia. Silviu Lung junior (61) a reuşit prima paradă a partidei, după reluarea cu capul a lui Alexe. Bine că Marc (66) a fost în poarta lui Dinamo, a blocat din nou unu la unu cu Alibec. Dar n-a mai avut ce face în acelaşi duel, apărarea fiind iar şvaiţer. Cînd se căuta în statistică după cea mai umilitoare înfrîngere din palmaresul lui Dinamo, Bilinski (70) l-a taxat pe Silvică Lung, care a vrut să fie dribler. Ben Youssef (74) a vrut să bată penalty-ul scos de Junior Morais şi-a făcut-o cu sete. Marc, tot Marc (90), a scos cu un ultim efort, cu piciorul, şutul lui Chiţu. Circul s-a încheiat, Astra s-a ales cu pîinea, Dănciulescu nu va uita niciodată ziua cînd a împlinit 38 de ani.


7-0 a fost raportul şuturilor pe spaţiul porţii pentru Astra în prima repriză, dintre care 4 au fost goluri. 10-1 a fost pentru giurgiuveni spre poartă

1 victorie a lui Protasov contra roş-albilor în trei confruntări. În primele două, în 2005, ca antrenor al Stelei, o remiză în campionat şi eşec în Supercupa luată de "cîini"

1958 este anul în care Dinamo a mai primit 6 goluri într-un meci, 2-6 cu Ştiinţa Timişoara, pe 23 martie

Cifrele meciului
Astra Dinamo
19 şuturi spre poartă 9
13 şuturi pe poartă 4
2 cornere 4
56% posesie 44%

Alexa, apostrofat!
Cei aproximativ 250 de fani ai dinamoviştilor au evitat să-i umilească la pauză pe elevii lui Dănciulescu, în ciuda acelui 4-0 de pe tabelă din dreptul Astrei. În schimb, a fost luat în colimator preşedintele Constantin Anghelache, mai vechi "client" al galeriei, dar şi Dan Alexa. Fostul jucător al roş-albilor, acum antrenor la ACS Poli Timişoara, este favorit pe lista "cîinilor" să preia echipa din 2015. Mai sînt însă suporteri ai dinamoviştilor care îi poartă pică lui Alexa după plecarea acestuia din Ştefan cel Mare, în vara 2006.

Penalty contestat
În minutul 73, după o pasă extraordinară a lui Alibec, Junior Morais a pătruns în careul advers, iar Boubacar l-a atacat şi pe el, dar şi mingea. Arbitrul Haţegan a arătat punctul cu var, iar dinamoviştii, în frunte cu senegalezul, au protestat vehement.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
cristid.
cristid.  •  08 Decembrie 2014, 00:13

Mie chiar imi pare rau de Dinamo. Prefer derbyuri cu Dinamo decat cu echipe de plastic sau conduse de primarii.

katakuha
katakuha  •  07 Decembrie 2014, 22:57

De asta e frumos circul... :))

conasu_boeru
conasu_boeru  •  07 Decembrie 2014, 22:20
Postat de dasigur pe 07 Decembrie 2014, 12:24

Știți cum numără Дина́моviștii până la 10? 1, 2, 3, 4, Steaua, Astra, 7, CSKA Sofia, 9, 10. Poate-i rezolvă cineva cu un "7", strică șirul....

Dar tu stii cum aduna cifrat urmasii Anei Pauker 5 + 5 ? Eiii.....e usor : Haifa + Shalke !!!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează