FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 1-2

VIDEO Horror! » Dinamo a pierdut dramatic un meci pe care l-a avut în mînă, 1-2 cu Viitorul

Închizătorii Boubacar și Daminuță s-au ciocnit deseori ieri în linia mediană
Închizătorii Boubacar și Daminuță s-au ciocnit deseori ieri în linia mediană

Articol de - Publicat luni, 24 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 23 februarie 2014 23:28

Dinamoviştii s-au făcut de rîs în faţa unui stadion plin, pierzînd dramatic după ce au condus timp de 80 de minute.

Ce o fi fost în sufletul lui Stoican înaintea meciului? Întîlnea un adversar pe care Dinamo nu-l bătuse niciodată în Liga 1. Bilanţul? Două egaluri şi o înfrîngere. După un cantonament reuşit, în care "cîinii" au impresionat prin joc şi rezultate, pentru echipa din Ştefan cel Mare venea un meci psihologic, împotriva complexului Viitorul.

Într-o formulă cu mulţi jucători ofensivi, Stoican le-a spus băieţilor să atace din primul minut. Matei şi compania s-au conformat şi golul a venit repede. Rus a primit o pasă filtrantă din centrul terenului şi a centrat impecabil în "gura" porţii, iar Ţucudean a transformat fără probleme.

Slabi pe stînga
Cuplul Filip – Rotariu nu a avut randament în prima jumătate de oră, acel flanc dînd ocazia celor de la Viitorul să pună poarta lui Naumovski în pericol: Benzar a trimis o "torpilă" ce l-a lăsat fără reacţie pe portar, din afara careului, însă s-a oprit în bară. Relaxarea şi lipsa de productivitate de pe partea celor doi tineri l-au făcut pe Stoican să iasă la margine.

Urmările? Matei s-a dus în stînga, iar Roti a venit pe dreapta. Multe nu s-au schimbat.

Cele mai multe acţiuni au venit de pe partea dreaptă, unde Rus a fost extrem de activ. Prezent la originea centrărilor, dar şi la recuperările din careul propriu, fundaşul a fost răsplătit de fani la fiecare acţiune prin aplauze şi scandări.

Repriză de coşmar
Partea a doua a fost însă dominată de la un capăt la celălalt de băieţii lui Vintilă. Primele opt minute au fost fabuloase şi ilfovenii puteau egala. Prima dată prin Benzar, apoi prin Mitrea.

Atacurile puştilor lui Hagi i-au pus pe gînduri pe dinamovişti şi Stoican a renunţat la un atacant, Bilinski, şi a aruncat în luptă un "demolator", pe Cioinac. Dar acesta n-a demolat ce trebuia, ci doar rezultatul de pe tabelă!

Strategia a fost dezastruoasă, axul Thicot - Grigore – Boubacar - Cioinac scîrţîind încă de la început. "Cîinii" s-au limitat doar la contraatacuri. Şi au greşit.

Nou-intratul Gavra a părut Alexis Sanchez în duel cu apărătorii din partea a doua a clasamentului din Primera. A făcut ce a vrut, a driblat cu naturaleţe în flancul drept, a tras în Naumovski, iar mingea deviată de portar l-a lovit pe Cioinac şi s-a strecurat în poartă.

Pe baza unui joc jenant al dinamoviştilor, Mitriţă a scăpat în zonă centrală, Cioinac l-a urmărit şi a intervenit prin alunecare. Penalty, fără dubiu! Larie a executat şi a dus trei puncte la Chiajna. Stadionul a îngheţat.

Cîte speranţe aveau dinamoviştii şi toate au fost distruse în 10 minute. Roş-albii s-au mulţumit cu puţin, aşa că s-au ales cu nimic.

În loc de locul patru, "cîinii" au terminat în genunchi. Privirea în gol a lui Stoican, mîinile pe cap ale lui Ţucudean şi regretele lui Cioinac nu au putut salva nimic. Dinamo n-a avut nici o scuză.

"Ne-au ajutat discuţiile despre meciul Steaua - Dinamo, probabil că adversarii noştri s-au gîndit mai mult la derby decît la partida cu noi" (Bogdan Vintilă, antrenor Viitorul)

"Vom avea o săptămînă foarte urîtă înaintea derby-ului cu Steaua. Nici cei mai mari duşmani ai lui Dinamo nu s-au gîndit că putem pierde acest meci" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

"Cel mai greu e să te duci la peluză după meci şi să vezi că, deşi ai pierdut, oamenii te susţin în continuare. Ţi se rupe inima că nu i-ai putut face fericiţi, dar sper să mă revanşez cu prima ocazie" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

"Este vina noastră, a jucătorilor. Trebuia să ţinem de rezultat. Sîmbătă trebuie să arătăm că sîntem Dinamo şi să cîştigăm" (George Ţucudean, atacant Dinamo)

606674-dinamo-viitorul-1-2.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Şerban, singurul OK
În meciul cu Viitorul, antrenorul Flavius Stoican a decis să folosească patru jucători transferaţi de Dinamo în această iarnă. Mijlocaşul Ionuţ Şerban şi atacantul Kamil Bilinski au fost titulari. Primul a avut o prestaţie decentă, a fost bun la recuperare, însă acţiunile ofensive au lăsat de dorit. Bilinski a părut însă din alt film, nu i-a ieşit absolut nimic şi a fost schimbat în minutul 53. Gelu Velici şi Ionuţ Cioinac au intrat pe parcurs, dar nu au schimbat deloc în bine jocul "cîinilor". Dacă Velici nu a avut nici o realizare, Cioinac a devenit eroul negativ al meciului.

Lazăr şi Munteanu, rupţi!
Mijlocaşii Valentin Lazăr, 24 de ani, şi Cătălin Munteanu, 35 de ani, nu au fost pe foaia de joc la meciul contra echipei lui Bogdan Vintilă. Cei doi sînt accidentaţi, iar tehnicianul roş-albilor nu i-a putut utiliza. "Lazăr şi Munteanu sînt accidentaţi, iar staff-ul medical m-a sfătuit să nu îi trec pe foaia de joc. Eu nu folosesc decît jucători apţi sută la sută. Sper să se recupereze cît mai repede, am nevoie de ei!", a declarat Stoican.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (63)
cristivoce
cristivoce  •  24 Februarie 2014, 23:56

1pauza -2final

alexmirona
alexmirona  •  24 Februarie 2014, 17:07

Tucudean, tu iti dai seama ce vorbesti?!?."Trebuia sa tinem de rezultat..." !! 1-0 cu Viitorul Chiajna si trebuia sa tinem cu dintii de rezultat?!? Trebuia in minutul 30 sa avem 3-4 la 0 daca vrem ca Dinamo sa insemne ceva in campionat. Cu Steaua ce-o sa facem? O sa ne aparam ca disperatii sa nu luam o caruta de goluri? Cu asa mentalitate nu vad cum putem reusi. Pacat!

cristi1097
cristi1097  •  24 Februarie 2014, 15:38
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

bucuria romanilor care nu țin cu 5t3au4 cine o fi aveți voie sa ghiciți de 3-4-5, ori

Vezi toate comentariile (63)
Comentează