FOTBAL  »  Superliga  »  VASLUI - RAPID 2-3

VIDEO Thriller rapid! » Epilogul anului a fost decis în ultimul minut de prelungiri de Nicolae Grigore

Rapidul iernează la trei puncte în spatele liderului.
Rapidul iernează la trei puncte în spatele liderului.

Articol de - Publicat miercuri, 21 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2011 09:15

Giuleştenii s-au impus dramatic în Moldova, la capătul unui meci presărat cu două eliminări şi erori mari de arbitraj. Elevii lui Răzvan termină anul pe locul 3, la tot atîtea puncte de liderul Dinamo.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Giuleştenii s-au impus dramatic în Moldova, la capătul unui meci presărat cu două eliminări şi erori mari de arbitraj. Elevii lui Răzvan termină anul pe locul 3, la tot atîtea puncte de liderul Dinamo.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

La prînz, în ziua partidei, decorul moldoveano-giuleştean părea desprins din Valentine's Day, cu îmbrăţişări, rîsete şi o felie de pizza servită lîngă o cafea fierbinte. Pe gazonul rece, tibiile au trosnit ca în filmele horror, iar Pavlovici (37) a stricat prietenia cu adversarul cînd i-a lăsat lui Alexa drept amintire numărul de la gheată pe gleznă.

Pînă atunci, Wesley (13) a executat o figură din Matrix şi, lăsat pe spate, a plasat mingea cu capul de 1-0! Cînd giuleştenii nu găseau nici un traseu spre poarta debutantului Puia, Zmeu a "inventat" o pasă "printre" şi Deac a mulţumit de cadou: 1-1! În zece oameni, moldovenii au cedat la şutul în diagonală al aceluiaşi Deac, dar golul a fost spectaculos şi datorită lipsei de reacţie a lui Puia.

Grigore, omul-surpriză
Inferioritatea moldovenilor a fost absorbită de fluierul "centralului", care a vrut să echilibreze confruntarea şi l-a trimis aiurea la vestiare pe eroul oaspeţilor. Adailton, călit ani buni în Serie A, ştie că, după un asemenea moment, adversarul trece printr-un moment de cumpănă psihologică. Brazilianul (63) şi-a pus stîngul în funcţiune şi a marcat din lovitură liberă, cu un şut ce a păcălit şi zidul, dar mai ales pe visătorul Dani Coman!

Porumboiu a confirmat Gazeta: "M-au trădat Zmeu şi Pavlovici"

Rapidul a rămas descumpănit, iar gazdele au colorat în galben careul giuleştean. Temwanjera (68) a încercat o reluare spectaculoasă, dar Coman a scos cu reflexele cele bune. Lui Puia probabil că i-ar mai trebui vreo doi colegi lîngă el ca să pareze măcar un şut! Grigore, în prelungiri, a marcat la colţul scurt şi Rapidul termină anul la trei puncte de liderul Dinamo, iar Răzvan Lucescu poate repeta la nesfîrşit că e cea mai bună toamnă din ultimele sezoane.

Deac, eliminat aiurea

Istvan Kovacs a reuşit să fie în prim plan-aseară, dar în sens negativ. "Centralul" din Carei i-a acordat lui Ciprian Deac cel de-al doilea cartonaş galben în minutul 54 absolut gratuit. Mijlocaşul rapidist a intrat prin alunecare la Milisavljevici, a atins mingea şi, din inerţie, l-a atins uşor şi pe adversarul său, iar Kovacs i-a acordat cel de-al doilea avertisment şi a restabilit egalitatea pe teren. "Nu ies, mă, din teren. De ce să ies, că n-am făcut nimic?!", a ţipat Deac, care a fost trimis cu greu spre vestiare. În minutul 73, Teixeira a cerut penalty la mîna aplicată în gît de Milanov, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Porumboiu l-a desfinţat pe şeful CCA: "Crăciunescu conduce ca în Columbia, cu pistoalele pe masă!"

Pavlovici s-a înjurat cu Hizo!

Unul dintre jucătorii despre care vasluienii au susţinut că au fost contactaţi de Zotta înainte de meci, Milos Pavlovici, a stîrnit un scandal imens la Vaslui. În minutul 37, mijlocaşul de 28 de ani i-a aplicat o talpă pe gleznă lui Dan Alexa, Istvan Kovacs arătîndu-i direct cartonaşul roşu. În drum spre vestiare, Pavlovici a fost înjurat de Hizo, sîrbul a replicat şi el şi a fost oprit cu greu de colegi să nu-i aplice o corecţie antrenorului. Văzînd scena, Porumboiu a părăsit imediat loja, însoţit de bodyguarzi, spre direcţia vestiarelor!

Scandalul cu Zotta continuă
Acuzaţi de Constantin Zotta că nu i-au achitat salariul pe cele patru luni petrecute la Vaslui, moldovenii au replicat. "Domnul Zotta şi-a încasat drepturile salariale în avans pe patru luni la instalarea sa la club. Faptul că aminteşte de datorii, acestea există, dar sînt ale dumnealui faţă de clubul nostru, pe care le vom dovedi în instanţă", a spus preşedintele galben-verzilor, Ciprian Damian. Moldovenii au depus o plîngere penală împotriva lui Zotta, care a fost aseară la meci, prin care îl acuză de prejudicierea clubului cu cîteva sute de mii de euro.

Improvizaţii pentru vasluieni
Viorel Hizo nu s-a putut baza aseară pe nu mai puţin de opt fotbalişti accidentaţi, suspendaţi sau fără drept de joc, cum e cazul lui Marius Constantin. Cînu, Bălace, Annang, Cerniauskas, Farkaş şi Balaur au fost ceilalţi fotbalişti ce nu au putut evolua aseară. Gladstone s-a accidentat şi el în ultima clipă, iar "Dulăul" a fost nevoit să improvizeze în centrul defensivei, trecîndu-l pe Milanov stoper dreapta.

Toţi pentru Neşu
Vasluienii şi rapidiştii au fost impresionaţi de reportajele emoţionante despre Mihăiţă Neşu prezentate de Cătălin Tolontan în Gazeta Sporturilor. Fotbaliştii celor două echipe au dorit să-şi arate susţinerea pentru Neşu şi au intrat pe gazon cu dedicaţii speciale pentru Mihai. "Mihai Neşu un campion", s-a putut citi pe tricourile moldovenilor, în timp ce giuleştenii au avut mesajul: "Alături de Mihăiţă Neşu".

Inbox:
- Portarul Claudiu Puia a debutat aseară în Liga 1 pentru Vaslui, profitînd de accidentarea lui Cerniauskas. Goalkeeperul de 24 de ani a jucat în acest sezon numai la Zurich (0-2), în Europa League, şi în două confruntări din Cupa României.
- Gazonul s-a prezentat aseară foarte bine, chiar dacă în ultimele zile a plouat abundent în Vaslui.

"Mulţumim lui Dumnezeu pentru această victorie, cea mai importantă obţinută de noi în sezonul de toamnă! Puteam cîştiga chiar mai clar, dacă ne lăsa arbitrul în pace!" (Daniel Pancu, atacant Rapid)

"De rezultatul acestui meci depindea soarta noastră pentru retur. Dacă nu băteam aici, cu greu mai puteam trage la titlu. Aşa, va depinde numai şi numai de noi" (Ciprian Deac, mijlocaş Rapid)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (149)
valah.redandblue
valah.redandblue  •  21 Decembrie 2011, 14:01
Postat de wwerko80 pe 21 Decembrie 2011, 13:58

Nici cu arbitrii nu neau batut astia. Halal echipa. Bravo Rapidu, si fara penalty, si in 10 oameni tot am castigat. FZR!!!

Gramatica din Giulesti!

wwerko80
wwerko80  •  21 Decembrie 2011, 13:58

Nici cu arbitrii nu neau batut astia. Halal echipa. Bravo Rapidu, si fara penalty, si in 10 oameni tot am castigat. FZR!!!

valah.redandblue
valah.redandblue  •  21 Decembrie 2011, 11:50
Postat de dan pe 21 Decembrie 2011, 11:47

Si oierul la care te inchini tu de cate ori a facut aceleasi lucruri?

Zotta a recunoscut insa , cazul e simplu, sedinta va fi de maxim 10 minute. Va asteapta B-ul.

Vezi toate comentariile (149)
Comentează