FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - OŢELUL 3-2

VIDEO Wow, ce goluri! Grigoraş mai propune un nume pentru granzii Ligii 1: Boutadjine!

Articol de - Publicat marti, 21 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 21 august 2012 01:19

Boutadjine i-a executat pe gălăţeni cu două execuţii fabuloase, aducînd victoria Pandurilor în ultimul minut de prelungiri.

Deşi nu recunosc, gorjenii speră la un sezon de vis, adică măcar la o calificare într-o cupă europeană. Şi au şi de ce! Pînă şi granzii recunosc, chiar dacă o fac cu o jumătate de gură, că Pandurii practică cel mai frumos fotbal din Liga 1. Numai că ieri n-a fost ziua lor. Spre deosebire de primele meciuri din acest sezon, elevii lui Grigoraş n-au mai reuşit să se impună la mijlocul terenului şi de aici au apărut problemele. Cu un Răduţ care a încercat să finalizeze la fiecare atingere de balon şi cu un Matulevicius complet dezorientat în atac, gazdele s-au chinuit împotriva campioanei.

VIDEO: Vezi aici rezumatul partidei!

Gorjenii au fost cei care au deschis scorul, Maxim învingîndu-l pe Brăneţ din penalty (18), şi pînă la pauză mai trebuie amintită doar cursa lui Inkango, care a făcut ce-a vrut cu Răduţ şi Unguruşan, dar şutul său a fost blocat de Viera (36).

Benzema de Gorj
Partea a doua a debutat cu gălăţenii la conducere şi cu Pandurii la pîndă. Numai că Mingote a gafat, faultîndu-l în careu pe Pena, şi Iorga a restabilit egalitatea pe tabelă (62). Imediat, Grig l-a scos pe Răduţ, aflat la cel mai slab meci de cînd e în Oltenia, şi l-a trimis pe teren pe francezul Karim Boutadjine. Mijlocaşul cu acelaşi prenume ca şi vedeta lui Real, Benzema, a oferit momentul meciului, în minutul 73, cînd l-a executat pe Brăneţ cu un şut din prima, din unghi, direct în vinclu! Dorinel n-a cedat însă şi a forţat cu doi atacanţi, aruncîndu-l în luptă pe Punosevac lîngă Pena

Final nebun
Pandurii puteau să încheie conturile în minutul 89, dar Lemnaru a lovit bara şi a lăsat-o pe Steaua pe fotoliul de lider. La faza următoare, Pena i-a pasat pe culoar lui Inkango, care a trimis printre picioarele lui Mingote. 2-2! Dar nu s-a încheiat aşa, Boutadjine a vrut să arate că execuţia de la primul gol n-a fost întîmplare şi a repetat-o în ultimul minut de prelungiri pentru o victorie importantă, care îi readuce pe gorjeni pe locul 1.

"Brad Pitt" a greşit
În minutul 18, "centralul" Alexandru Tudor a dictat penalty după un duel între Brăneţ şi Răduţ. Reluările TV au demonstrat însă că portarul Oţelului a reuşit să scoată mingea de sub controlul adversarului înainte de a-l atinge pe mijlocaşul Pandurilor. Totuşi, faza a fost atît de grea încît nici goalkeeperul nu şi-a dat seama dacă a faultat înainte sau după ce a atins balonul. Acesta i-a rugat pe cameramanii de la DolceSport, televiziune care a transmis meciul, să-i spună dacă decizia lui Tudor a fost corectă sau nu. În schimb, în minutul 60, la penalty-ul acordat Oţelului, "centralul" a luat decizia corectă.

A costat 50.000 de euro!

Karim Boutadjine (23 de ani) a venit în această vară la Pandurii din postura de fotbalist liber de contract, iar gorjenii au achitat pentru el doar un comision de 50.000 de euro către impresari. Mijlocaşul ofensiv a evoluat ultima oară la formaţia secundă a lui Evian, unde sezonul trecut a bifat doar 5 meciuri, din care 3 ca titular, şi a reuşit un gol.

"De mult n-am mai văzut două execuţii senzaţionale de la acelaşi jucător într-un meci. E un cîştig pentru noi, dar Karim trebuie să rămînă modest şi să muncească în continuare" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

Inbox
- Stromajer, fostul atacant al Pandurilor şi actualul fotbalist al gălăţenilor, a fost huiduit ieri la fiecare atingere de balon.
- Dorinel Munteanu n-a putut privi execuţia lui Iorga de la penalty-ul din minutul 62. Antrenorul Oţelului s-a uitat în jos şi a ţinut cruciuliţa de la gît în mînă.

514566-caseta-pandurii-otelul.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
darvvin0
darvvin0  •  21 August 2012, 17:36

ce cauta stirea asta la ,,top stiri Steaua,, ?

alexxmr
alexxmr  •  21 August 2012, 12:31
Postat de alex.j pe 21 August 2012, 07:47

O fi anul Pandurilor ? Crapa fierea in cioban daca iar nu ia Steaua campionatul !

Chiar daca nu e anul Pandurilor , stelemeaua tot nu o sa ia campionatu . Doar daca isi schimba conducerea :)

dansulnorilor
dansulnorilor  •  21 August 2012, 10:49

Absolut fabuloase golurile, dar mai ales importante. Cand a fost nevoie mai mare el a inscris. Bravo Grigoras, cel mai bun antrenor din Liga 1 de multi ani. Ce frumos ar fi sa castige titlul cu Pandurii si cand se vor bate toate echipele din Romania pe el, sa plece sa antreneze afara. Echipele asa-zise mari din Romania nu il merita. Felicitari!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează