FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC ARGEȘ

Tensiune la cote maxime la clubul de tradiție: „Domnii au cerut să plece. Cum să ne lase baltă?!”

Tofan (jos) și Turda, amândoi în violet, într-un meci de Liga 1 cu CSU Craiova // foto: Imago Images
Tofan (jos) și Turda, amândoi în violet, într-un meci de Liga 1 cu CSU Craiova // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2023 14:31 / Actualizat sambata, 02 septembrie 2023 14:42

Situația de la FC Argeș este extrem de tensionată. Retrogradați la finele sezonului trecut, piteștenii au început foarte rău noua stagiune, iar doi dintre cei mai importanți jucători au cerut să plece. Principalul sponsor, Viorel Tudose, s-a opus vehement.

La doar două luni după ce l-a angajat pe Alexandru Pelici pentru a readuce echipa în Liga 1, FC Argeș l-a dat afară pe antrenorul în vârstă de 49 de ani, conducerea fiind nemulțumită de rezultatele înregistrate în acest început de sezon.

FC Argeș a început campionatul catastrofal, 3 egaluri și un eșec, iar tensiunea se resimte și în vestiar.

Edi Iordănescu îi aduce în premieră la națională! Lotul României pentru meciurile cu Israel și Kosovo
EURO 2024
Edi Iordănescu îi aduce în premieră la națională! Lotul României pentru meciurile cu Israel și Kosovo

Tensiune la cote maxime la FC Argeș: Turda și Tofan au cerut să plece

Doi dintre cei mai importanți jucători ai echipei, stoperul Grigore Turda și fundașul dreapta Costinel Tofan, au cerut să plece. Sponsorul principal, Viorel Tudose, i-a blocat pe aceștia.

„Domnii Tofan și Turda mi-au cerut să îi lăsăm să plece de la FC Argeș. După înfrângerea din Cupa României de la Oradea cei doi jucători mi-au cerut să îl lăsăm să plece liberi de contract. Mi-au spus că nu se mai regăsesc sub nicio formă la FC Argeș după retrogradare. Ce spuneți de treaba asta?

Le-am spus clar lui Turda și Tofan că nu îi vom lăsa să plece de la FC Argeș. Este adevărat că ambii fotbaliști au jucat destul de slab în acest început de sezon, dar ei trebuie să își revină și trebuie să ne ajute să promovăm. Nu ne pot lăsa baltă prin Liga 2 și să plece”, a transmis Tudose pentru Prosport.

Tudose nu l-a menajat nici pe Alexandru Pelici, antrenorul dat afară după numai 4 etape:

„Ne-am fript și cu domnul Pelici, iar acum am ajuns la concluzia că poate că este mai bine să facem cum face și Adrian Mititelu. Dânsul se ocupă de transferuri și le pune la antrenori la dispoziție un lot format de el și de club. Îi convine antrenorului lotul, preia echipa, nu îi convine, nu o preia.

Noi ce am făcut? L-am lăsat pe domnul Pelici să facă lotul și și-a adus ce jucători a dorit el. Dar ne-am trezit că dânsul nu poate să facă treabă tocmai cu jucătorii aleși de el”.

FC Argeș a dorit să-l angajeze pe Nicolae Dică după despărțirea de Alexandru Pelici, dar planul a picat după ce Dică a mers la Botoșani să negocieze preluarea echipei de Liga 1. Momentan, alb-violeții sunt pregătiți de Eugen Beza, ca antrenor interimar.

  • Costinel Tofan evoluează la FC Argeș din iulie 2017, când a fost adus gratis de la Sepsi OSK. 
  • Grigore Turda are 5 ani la FC Argeș, care l-a adus în vara lui 2018 de la Pandurii Tg. Jiu.

Tot din Liga 2: 

S-au terminat primele 5 meciuri ale etapei de Liga 2: răsturnare senzațională la Dej

Fază inexplicabilă în Liga 2: jucătorul cu peste 100 de meciuri în SuperLigă și-a îngropat echipa

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (6)
CezarArg
CezarArg  •  04 Septembrie 2023, 13:16

Ăștia doi fac parte din grupul 'folcloristelor' de boceau străinii anul trecut, că au salarii mai mari că ei, că nu pun osul s.a.m.d. Sunt la fel de vinovați că ei pentru retrogradare. Au demonstrat că vor să plece inca de anul trecut. Turda la FCSB, iar Tofan la Craiova. Nu le mai sta gândul la Pitești de cel puțin 1 an și jumătate. La fel a făcut și Calcan, dar ăla a plecat până la urmă. Și-a făcut treabă când a luat cartonașul roșu fara nicio treabă la mijlocul terenului. Merita lăsați să plece, dar nu așa cum vor ei. Trecuți la echipa a doua până le expira contractul, rezerve și acolo apoi sa plece unde vor și unde mai pot. Sa câștigi care 8 mii de euro în liga 2 și să nu faci nimic, este cam mult...nu credeți, domnilor fotbaliști!? La cum jucați, maximul Avântul Prăbușirea scrie pe voi!!!

danke
danke  •  02 Septembrie 2023, 19:06

Acești doi nenorociți au retrogradat echipa, două *** de care trebuie scăpat urgent. Sa vedem cine aduce pe aceste două ***, poate cineva din Liga 3, acolo unde le este locul defapt!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Crinughe1
Crinughe1  •  02 Septembrie 2023, 16:21

Acest Tudose sa termine cu criticile la adresa staff-ului. Niciodată un sponsor minuscul ca Tudose nu va reuși sa aducă jucători care sa facă o echipa care sa promoveze. Echipa și-o face antrenorul.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează