FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA-FRANŢA 0-0

Bani aruncaţi » Istoria unui gazon execrabil care a costat 80.000 de euro » Ce se va întîmpla acum

Adrian Oprişan este fratele mult mai vizibilului Marian Oprişan, membru marcant al PSD, partidul din care provine şi primarul Sorin Oprescu, acum independent +14   FOTO
Adrian Oprişan este fratele mult mai vizibilului Marian Oprişan, membru marcant al PSD, partidul din care provine şi primarul Sorin Oprescu, acum independent

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2011 13:32

Nici la Divizia C nu ar fi simplu să găseşti un teren atît de prost cum a fost cel pe care s-a jucat un meci atît de important pentru noi, România-Franţa. A fost 0-0 şi nu ştim dacă greutatea cu care jucătorii stăteau în picioare, dară-mi-te să mai mai dea şi o pasă mai lungă de 20 de metri, ne-a dezavantajat pe noi sau pe oamenii lui Blanc. Nu vom şti niciodată, dar ieşim tare prost din această afacere. Avem un stadion de 234 de milioane de euro, efectiv impresionat, şi un gazon de 80.000 de euro care arată oricum, numai a teren de fotbal nu!

Bătaie de joc pe bani publici, reuşită la privat
Istoria gazonului pus pe Naţional Arena nu face decît să confirme amatorismul de care se dă dovadă atunci cînd e vorba de bani publici. SC Gama Verde SRL este firma care s-a ocupat de contractul gazonării. Administrator e Adrian Oprişan, cel care în primăvara lui 2003 a apărut în atenţia presei după ce Europa fotbalistică a mai rîs o dată de noi din aceaşi cauză: firma lui s-a angajat să facă un gazon perfect pentru România-Danemarca pe fostul stadion 23 August, şi a ieşit mai mult o plajă decît un teren de fotbal, iar fluierul final consemna 2-5 pe tabelă. Erau tot bani publici, oferiţi de guvernul Năstase. Tot Oprişan a realizat gazonul şi în Giuleşti, pe care Copos a plătit 150.000 de dolari, iar terenul a devenit atunci cel mai bun din ţară.

Cînd trebuia pus, cînd a fost întins
În prima decadă a lunii iulie era programată desfăşurarea rulourilor de iarbă aduse de la o firmă din Italia. Au fost achiziţionate şi ţinute în Ungaria, în nişte containere frigorifice, pentru a fi întinse imediat după pregătirea solului pe Naţional Arena, acţiune realizată tot de firma lui Oprişan. Finalizarea s-a produs pe 29 iulie, la trei zile după începerea gazonării. Iarba a avut 38 de zile pentru a se prinde şi nu s-a produs acest lucru. Ce se întîmpla dacă Argentina nu ne zicea pas şi jucam pe 10 august?

Ce se va întîmpla în continuare cu gazonul
Pe 4 septembrie, Primăria vine cu un comunicat în care, pe lîngă motivaţii de genul căldură prea mare, lipsa precipitaţiilor, explică faptul că "acest stadion are ca prim obiectiv major finala Europa League din 2012". Numai că România va juca tot aici cu Belarus, pe 7 octombrie, iar Oţelul, Steaua şi Rapid dispută meciurile din Europa tot pe Naţional Arena. Steaua chiar săptămîna viitoare!

"La un astfel de gazon, de cinci centimetri grosime, rădăcina trebuie să aibă cam aceeaşi lungime. Din cauza condiţiilor meteo, ea nu a ajuns decît la 2 centimetri. D-aia s-a rupt", ar fi motivaţia oferită de Oprişan oamenilor de la Primărie.

Dacă Sorin Oprescu a preferat o declaraţie din care să reiasă că nu are nici o vină, "Nu pot comanda să crească iarba", Gigi Becali a anunţat că a vorbit cu George Copos şi că va fi cumpărat un nou gazon, din Olanda, cu 120.000 de euro. "Tirurile vor fi încărcate imediat şi aduse la Bucureşti. Se va putea juca pe el de-a doua zi, iar într-o săptămînă terenul va fi impecabil", a spus stelistul.

Vezi mai jos o galerie foto cu gazonul de coşmar de pe Naţional Arena

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (44)
craciuncosmin
craciuncosmin  •  08 Septembrie 2011, 13:25

Chiar nu le sparge nimeni site-ul astora: ://www.gamaverde.ro/ si sa le bage la portofoliu si imagini cu national arena?

cfr_atlanta
cfr_atlanta  •  08 Septembrie 2011, 04:08

Bucurestiul ne conduce in continuare. Nu va mai mirati ca tara aia e codasa europri...

mateuts37
mateuts37  •  07 Septembrie 2011, 22:27

Daca eram pe vremea lui Ceausescu, Oprisan ar fi fost arestat, inchis si condamnat...Doamne ce om rau era Ceausescu ala, cum ii restrictiona omului de afaceri - pe bani publici - libertatea pe 10 ani cu confiscarea averii ))). Ponta, oare iei vreo masura?? evident ca da, il pui pe Opresca sa mai aduca un gazon dar pe 100000 euro, tot bani pulici

Vezi toate comentariile (44)
Comentează