FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

FRF prezintă: „Top 4 date esențiale din calendar pentru EURO 2024” » Când trebuie să fie atenți fanii „tricolorilor”

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 19:25 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 19:43

România se pregătește de EURO 2024, primul turneu final după o pauză de 8 ani. Iar FRF a prezentat care sunt cele mai importante date din perioada următoare.

  • Tricolorii” au fost repartizați în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia, plus câștigătoarea play-off-ului B (semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda)

Primele date importante sunt în finalul lunii martie, când se va stabili care va fi a patra adversară din grupa „tricolorilor”. Ulterior, în iunie, selecționerul Edi Iordănescu va stabilit lotul pentru EURO 2024, iar apoi urmează debutul la turneul final din Germania.

Fosta mână dreaptă a lui Burleanu ratează Euro 2024 din cauza AUR » S-a autosuspendat la UEFA
DECIZIE
Fosta mână dreaptă a lui Burleanu ratează Euro 2024 din cauza AUR » S-a autosuspendat la UEFA

4 date importante înainte de debutul României la EURO 2024

Iată cum prezintă FRF.ro cele mai importate date înainte de Campionatul European.

  • 21 martie - „Pe data de 26 de martie se va disputa finala play-off-ului de calificare la EURO 2024, dar în prealabil se vor disputa semifinalele barajului, pe 21 martie. Vom avea, într-o singură manșă, Bosnia-Herțegovina versus Ucraina și Israel versus Islanda, cu câștigătoarele calificate în finala de totul sau nimic, tot într-o singură manșă programată.”
  • 26 martie - „Pe data de 26 de martie se va disputa finala play-off-ului de calificare la EURO 2024 din care vom afla ultimul adversar din grupa Belgia, România, Slovacia. Această națională va fi primul adversar pentru tricolori la EURO 2024, în data de 17 iunie, meci programat la Munchen.”
  • 10 iunie: - „Potrivit regulamentului competiției, fiecare reprezentativă calificată la EURO 2024 are ca termen-limită de anunțare a lotului final pentru Campionatul European data din calendar cu 7 zile înaintea debutului în turneu. Așadar, pentru naționala noastră, al cărei prim meci în grupele EURO 2024 este programat pe 17 iunie, împotriva câștigătoarei din play-off, data de 10 iunie este ultima în care selecționerul Edward Iordănescu poate aduce modificări lotului tricolor compus din 23 de jucători.
  • 14 iunie: „Este data la care, prin partida dintre Germania, reprezentativa țării-gazdă, calificată automat la turneul final, și Scoția, din cadrul grupei A, începe oficial EURO 2024. Pentru România, datele de disputare ale partidelor din grupă vor fi însă 17 iunie (Munchen), 22 iunie (Koln) cu Belgia și 26 iunie (Frankfurt) cu Slovacia.

E prematur să ne hazardăm acum în analize cu privire la adversari. Mai sunt luni bune, o perioadă de transferuri în vară care poate schimba situația multor jucători, atât de la naționala noastră, cât și de la adversare. Va conta mult cât și cum vor juca băieții noștri până la toamnă, dar și fotbaliștii rivalelor noastre din grupă. Cert este un singur lucru, obiectivul României trebuie să fie primul loc, iar asta cu atât mai mult cu cât vorbim de o șansă importantă, în paralel cu preliminariile clasice, pentru o eventuală calificare la barajul pentru Cupa Mondială 2026.

- Edi Iordănescu, după tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

VIDEO Ce spune Rodion Cămătaru despre șansele României la EURO 2024

Citește și: 

Edward Iordănescu, reacție „tăioasă” cu privire la noua regulă din fotbal: „O inepție! Unii se plictisesc în birouri”

Ministerul Afacerilor Externe, poziție despre meciul România - Kosovo » Răspuns oficial pentru GSP: „Un astfel de demers va fi evaluat”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează