FOTBAL  »  NATIONALA  »  DISPUTĂ

Șumudică intervine în conflictul Gică Popescu - Edi Iordănescu: „Înseamnă că îți desființezi jucătorii”

La finalul partidei Elveția - România 2-2 din preliminariile Euro 2024, Gică Popescu, președintele Farului, l-a pus la zid pe selecționerul Edi Iordănescu. Marius Șumudică, antrenorul lui Al-Raed, consideră că „Baciul a exagerat” și explică de ce.
La finalul partidei Elveția - România 2-2 din preliminariile Euro 2024, Gică Popescu, președintele Farului, l-a pus la zid pe selecționerul Edi Iordănescu. Marius Șumudică, antrenorul lui Al-Raed, consideră că „Baciul a exagerat” și explică de ce.

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2023 08:20 / Actualizat joi, 22 iunie 2023 10:01

La finalul partidei Elveția - România 2-2 din preliminariile Euro 2024, Gică Popescu, președintele Farului, l-a pus la zid pe selecționerul Edi Iordănescu. Marius Șumudică, antrenorul lui Al-Raed, consideră că „Baciul” a exagerat și explică de ce.

Băi băiatule, nouă ne e rușine să ne calificăm cu noroc!
EDITORIAL
Băi băiatule, nouă ne e rușine să ne calificăm cu noroc!

Marius Șumudică, despre disputa Gică Popescu - Edi Iordănescu: „Înseamnă că îți desființezi jucătorii”

„Eu nu sunt de acord cu aceste critici. Și eu sunt un tip mai vehement câteodată și sar calul. Eu ce am în gușă e și-n căpușă, eu ăsta sunt, dar de data asta nu sunt de acord. Bine, niciodată nu o să vin eu să îl contrazic pe Gică Popescu.

Pentru mine, ce a făcut în fotbal este magnific, să fii căpitanul Barcelonei, să joci unde ai jucat în Turcia, dar să vii și să arunci așa cu noroi într-un grup și să îi spui «Bă, băiatule» unui selecționer, indiferent că este mai tânăr ca tine...

În altă ordine de idei, și tu faci parte din acest fotbal. Să nu uităm, Gică Popescu, tu ești președintele clubului campion, ai jucători la echipa națională. Eu nu știu cum privește Gică Hagi acest reproș venit din partea președintelui de la Farul Constanța, a jucat și Ianis, a jucat Alibec, care este de acolo, a jucat Băluță, în cele două partide au fost jucători de la Farul.

Înseamnă că desființezi jucătorii tăi. OK, ești un tip franc care spune lucrurile în față, dar tu faci parte din fotbalul ăsta, tu crești odată cu jucătorii ăștia. Nu mi se pare normal, înseamnă că și tu ai o parte din vină”, a precizat Șumudică în emisiunea „Liga Digi Sport”.

Ce declarase Gică Popescu: 

Nu poți să vii să spui că ești pe drumul cel bun. Trebuia să îți dea 7 Elveția. Băi, băiatule, la echipa națională nu e grup. Aici sunt rezultate. Ce vorbești tu de grup, de drumul cel bun? Doamne, ferește! Să ne lase cu grup, familie, rezultatele contează! Doamne ferește să fie ăsta drumul cel bun. El nu știe ce e aia echipa națională. Astea sunt cele mai proaste meciuri din istoria noastră (n.r. - 0-0 cu Kosovo și 2-2 cu Elveția). 

Suntem pe un drum total greșit. Trebuie să iasă imediat de pe drumul ăsta echipa națională. Nu e meritul nostru pentru rezultat, a fost prostia Elveției. Cum să spui că ăsta e drumul cel bun? Cum să spui că ai creat valori? Habar nu ai ce înseamnă echipa națională. Care sunt valorile pe care le-ai creat? Valorile sunt calificările. Nu să îi cadă mingea în cap lui Pușcaș, să ajungă la Moruțan, apoi la Mihăilă și să facem 2-2. Nu, Edi! Nu astea sunt valorile pe care le vrem la națională!

Cum a replicat Edi Iordănescu:

Indiferent de câte ori m-a jignit sau mă va jigni Gică Popescu, voi păstra mereu întreg respectul meu pentru FOTBALISTUL Gică Popescu și cariera acestuia. La fel cum, indiferent din partea cui vine o critică, o analiză sau o sugestie, sunt mereu deschis să ascult, să învăț și să accept dacă am greșit. Ca să pot deveni mai bun în profesia mea. 

Dar indiferent nu pot să rămân când Gică Popescu folosește în raport cu mine adresări care depășesc bunul-simț și sunt împotriva educației mele și a valorilor în care cred. Nu pot permite așa ceva. Nu îi sunt dator cu nimic domnului Popescu, deși port toată recunoștința FOTALISTULUI Gică Popescu pentru ce a făcut în tricoul României. 

Dacă un conducător de club, campion al României, cu jucători la echipa națională, are un asemenea limbaj degradant în spațiul public la adresa unui antrenor, fără să se gândească măcar cum primesc tricolorii, unii din ei fotbaliști ai clubului său, aceste exprimări, atunci ce repere să le mai oferim acestora?!

VIDEO. „Anghel is my father”. Edi Iordănescu, fază haioasă la conferința de presă de după Elveția - România 2-2

Tot despre naționala României: 

Căpitanul României U21, după înfrângerea usturătoare cu Spania: „Atunci am simțit că începe greul”
ROMÂNIA U21 - SPANIA U21 0-3
Căpitanul României U21, după înfrângerea usturătoare cu Spania: „Atunci am simțit că începe greul”
Huiduieli, războaie, tricolori „la cuțite” » 10 observații de la România - Spania 0-3
EURO U21: ROMÂNIA - SPANIA 0-3
Huiduieli, războaie, tricolori „la cuțite” » 10 observații de la România - Spania 0-3

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (23)
johny2003
johny2003  •  23 Iunie 2023, 06:38
Postat de 7kay pe 22 Iunie 2023, 12:53

A fost singura națională care a dominat România acelor ani. Nici măcar Argentina nu a reușit să ane domine așa. Eu nu contest că îi critică Popescu, eu contest că n-au făcut nimic bun după ce s-au retras din fotbal pentru fotbalul din România. Generația de aur trebuia să-și aducă aportul în formarea tinerilor fotbaliști

Ei au vrut sa faca, dar nu pot ca-i ciuruieste burlanu!

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  23 Iunie 2023, 02:06
Postat de Moshu pe 22 Iunie 2023, 18:49

Hehei...cred ca ai gresit "andrisantul",te certi cu cine nu trebuie,nimic din ce zici tu,nu-i baiu' meu ! Sanatacos !

Da, asa este :)

Moshu
Moshu  •  22 Iunie 2023, 18:49
Postat de Heiheiargesul1987 pe 22 Iunie 2023, 10:52

Care rezultate il jignesc pe Edi? Faptul ca nationala antrenata de el e neinvinsa in aceste preliminarii si ca se afla pe loc de calificare la doar 2 puncte in spatele Elvetiei (echipă pe terenul careia Edi si nationala lui au obtinut un egal istoric zilele astea, totodata echipă care a lasat-o acasa la mondialele trecute pe Italia, si care la Europenele de acum 2 ani a eliminat Franta)? Despre joc puteti vorbi fiecare ce vreti si cum vreti, dar rezultatele sunt de partea selectionerului. Ce bine ar fi sa jucam urat, chiar prost, in fiecare meci, dar sa castigam sau sa facem egal.

Hehei...cred ca ai gresit "andrisantul",te certi cu cine nu trebuie,nimic din ce zici tu,nu-i baiu' meu ! Sanatacos !

Vezi toate comentariile (23)
Comentează