FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

E gata! Joacă la Bayern, a fost căpitanul Germaniei și a decis: „Vreau la naționala României”

Rareș Canea/ foto: Facebook @Rareș Canea
Rareș Canea/ foto: Facebook @Rareș Canea

Articol de - Publicat luni, 25 decembrie 2023 14:30 / Actualizat luni, 25 decembrie 2023 14:53

Rareș Canea (19 ani), fundașul român de la echipa secundă a lui Bayern Munchen, a anunțat că vrea să joace pentru naționala României.

La prima vedere, pare că FRF a dat o adevărată lovitură. Canea a fost căpitan la echipele de tineret ale lui Bayern, dar și la naționala U17 a Germaniei. Deși a jucat la juniori pentru nemți, la seniori vrea să reprezinte România.

Se pregătește o nouă numire de antrenor în Superliga: „O să-l anunțăm în două zile”
ANTRENOR
Se pregătește o nouă numire de antrenor în Superliga: „O să-l anunțăm în două zile”

Canea a făcut pasul la echipa a doua a lui Bayern în această vară, de la cea U19. A mai jucat la Bayern U17 și Bayern Youth, dar și la TSV 1860 Munchen Youth, acolo unde a început fotbalul. El e născut în Constanța și a plecat în Germania la 7 ani.

Rareș Canea: „Următorul pas e să joc pentru România”

„Vara trecută am fost cu tatăl meu la baza FRF și am vorbit cu domnul Stoichiță. Am mai avut contact cu naționala României la U16, dar clubul nu m-a lăsat să mă duc. La U16 și U17 am jucat pentru naționala Germaniei, înainte să înceapă povestea cu genunchiul (n.r. - ruptură a ligamentului încrucișat anterior).

Următorul pas pe care vreau să-l fac e să joc primul meu meci pentru România. Am ales România! M-am și întâlnit la Munchen cu un selecționer”, a declarat Rareș Canea, potrivit iAM Sport.

A fost căpitanul Germaniei la U17, Rareș Canea. Este căpitanul lui Bayern. Am vorbit cu familia lui, i-am invitat la noi, la FRF, împreună cu președintele FRF, și am stat de vorbă cu ei. Mi-au spus: «Da, domne, suntem de acord să joace pentru România». 

Aștept să intre la primul meci la Bayern și apoi să-l chemăm la naționala României. Este U20, născut 2004, fundaș central. A fost căpitanul lui Bayern la juniori, a avut o accidentare la genunchi, dar acum și-a revenit și așteptăm să intre

- Mihai Stoichiță, în noiembrie

Rareș Canea a avut probleme grave la genunchi

„E al 10-lea meu sezon la Bayern. Joc pentru echipa a doua în acest an. Nu mi-a fost ușor pentru că vin după o pauză lungă, cred că 2 ani am fost chinuit de accidentări la genunchi.

Am avut o ruptură de ACL (ligament încrucișat anterior) A trebuit să fac patru operații în acești doi ani. Am avut două recidive. Însă azi sunt bine, refăcut, am trecut de faza de reintegrare în echipă. Din vară și până acum doar antrenamente. De curând am intrat și într-un amical.

Te ajută mult un astfel de club. Dezvoltarea e una rapidă și continuă. N-ai cum să nu faci asta dat fiind faptul că mereu te antrenezi la cel mai înalt nivel. Am avut ocazia să mă antrenez și cu prima echipă, ceea ce reprezintă o mare motivație pentru mine să văd asemenea vedete”, a mai declarat fundașul central, potrivit sursei menționate.

Citește și:

Declarație de dragoste pentru echipa națională: „Tricoul ăsta îți dă o satisfacție pe care nu ți-l dă niciun alt club, indiferent de mărimea lui”
ECHIPA NAȚIONALĂ
Declarație de dragoste pentru echipa națională: „Tricoul ăsta îți dă o satisfacție pe care nu ți-l dă niciun alt club, indiferent de mărimea lui”
Radu Drăgușin taie elanul optimiștilor înainte de Euro 2024: „Eu nu cred că este o grupă ușoară”. Ce spune despre Iordănescu jr
românia
Radu Drăgușin taie elanul optimiștilor înainte de Euro 2024: „Eu nu cred că este o grupă ușoară”. Ce spune despre Iordănescu jr

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (17)
cschaka
cschaka  •  10 Ianuarie 2024, 01:39
Postat de VardyParty pe 25 Decembrie 2023, 19:13

Nu este evident? Sarmale, piftie, farmecul vieții. Dincolo, plictiseală tată; plictiseala de te dor urechile. Știi vreun banc cu nemți? Știu eu unul: “Un neamț a ajuns exact la timp la servici, într-o joi. Poliția deja fusese anunțată în legătură cu răpirea.”

Majoritatea nemților nu sunt plictisitori. La ei e plătită munca de 10 ori mai bine decât în România, deci au motivația să muncească. Asta e diferența. Plus că mulți sunt patrioți.

francklin67
francklin67  •  26 Decembrie 2023, 12:33

E greu sa treceti in paranteza ca a fost capitan la U"17" a Germaniei .Vanatori de senzatii sunteti Gsp-istilor.

arnautull
arnautull  •  26 Decembrie 2023, 12:05

Deja nemtii l-au informat ca e rebut si cum nationala e o adunatura de rebuturi a prins curaj sa se duca sa vorbeasca cu "domnul Stoichita" , probabil cu promisiuni de ambele parti

Vezi toate comentariile (17)
Comentează