GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Gimnasta care se ridică împotriva lui Vladimir Putin: „Sărbătoare în timpul ciumei! Cum poți să faci așa ceva?”

Vladimir Putin / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Vladimir Putin / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2022 18:58 / Actualizat luni, 21 martie 2022 20:21

Ucraineanca Hanna Rizatdinova (28 de ani), campioană mondială și medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2016 la gimnastică ritmică, îi dă o replică dură lui Vladimir Putin, după evenimentul propagandistic organizat de președintele Rusiei pe stadionul Luzhniki din Moscova.

Mitingul lui Putin de pe stadionul Luzhniki e ca o sărbătoare în timpul ciumei! Cum poți să sărbătorești în timp ce în Ucraina ai tăi ucid oameni nevinovați, distrug orașe și case?!”, a spus Hanna Rizatdinova. 

Hanna Rizatdinova, mesaj dur pentru sportivii ruși interziși

Zilele trecute, Rizatdinova le-a transmis un mesaj de impact sportivilor ruși: „Sunteți furioși că nu mai aveți dreptul să participați la competiții, vi se pare nedrept? Priviți fotografia maternității atacate în Mariupol! Mai sunteți indignați că nu puteți concura? 

Ucraina e bombardată în fiecare zi. Dacă ar fi fost război în țara voastră, nu v-ați mai fi gândit la sport, ci la supraviețuire!”

Gimnasta care se ridică împotriva lui Vladimir Putin: „Sărbătoare în timpul ciumei! Cum poți să faci așa ceva?”
Hanna Rizatdinova / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Vladimir Putin, discurs pe cel mai mare stadion din Rusia

Pe stadionul Luzhniki, cel mai mare din Rusia, a avut loc vineri un concert dedicat aniversării a 8 ani de când Rusia a anexat ilegal Crimeea de la Ucraina. Pe scena montată în mijlocul arenei și-a făcut apariția și președintele Vladimir Putin, care a folosit evenimentul pentru o nouă repriză de propagandă în favoarea războiului din Ucraina.

Sub câteva bannere mari, pe care era inscripționată litera Z, devenită simbol al agresiunii rusești, Putin a vorbit în fața la aproximativ 100.000 de oameni, despre care s-a scris că au fost convocați din universități sau de la locul de muncă pentru a umple stadionul.

Soția ucraineanului de la Atalanta, mesaj pentru rușii care susțin războiul: „Nu am fost niciodată frați”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Soția ucraineanului de la Atalanta, mesaj pentru rușii care susțin războiul: „Nu am fost niciodată frați”

Sportivi olimpici ruși, surprinși alături de Vladimir Putin la concertul de la Moscova

Mai mulți sportivi olimpici ruși au fost surprinși la evenimentul de amploare organizat de Vladimir Putin pe stadionul Luzhniki din Moscova.

Presa internațională a analizat în amănunt imaginile apărute la concertul de vineri, descoperindu-se astfel câteva detalii revoltătoare. Sportivi cunoscuți ai Rusiei au fost invitați de oficiali pe scenă, toți purtând pe piept litera Z, zimbol al invaziei rusești din Ucraina.

Gimnastele Dina și Arina Averina și alți patru patinatori artistici au fost primii sportivi identificați pe scenă, notează publicația Inside The Games. Dina Averina, 23 de ani, este medaliată cu argint la Jocurile Olimpice, dar și multiplă campioană mondială. La eveniment au mai fost surprinse și Vladislava Urazova și Viktoria Listunova, două nume cunoscute din gimnastica artistică, medaliate cu aur la J.O. 2020.

Citește și alte știri de actualitate: 

Războiul din Ucraina » Cu ce a putut înlocui Rusia celebra siglă de la McDonalds

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează