GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

S-a dat verdictul după atacul terorist de la maratonul din Boston » Dzhokhar Tsarnaev, condamnat la moarte!

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 mai 2015 22:38

În urmă cu 2 ani, pe 15 aprilie 2013, a avut loc un atentat la maratonul din Boston. Atunci două bombe au fost detonate în apropierea liniei de sosire de către frații Dzhokhar și Tamerlan Tsarnaev, provocînd moartea a 3 persoane și rănirea cîtorva sute de oameni.

Tribunalul din Massachusetts l-a condamnat vineri la moarte pe Dzhokhar Tsarnaev pentru 6 capete de acuzare. Juriul a fost format din şapte femei şi cinci bărbaţi și a deliberat timp de 14 ore, în ultimele 3 zile, înainte să ajungă la un verdict. Tsarnaev a fost condamnat pentru toate cele 30 de capete de acuzare. 

În total, procesul lui Dzhokhar Tsarnaev s-a întins pe durata a 59 de zile. Fratele său, Tamerlan, a fost omorît de forțele de ordine la puțină vreme după atentatul din 2013. Apărarea a încercat să demonstreze că Dzhokhar a fost influențat de fratele său în acțiunile criminale, însă juriul nu a fost impresionat.

În schimb, acuzarea a adus sute de martori, a folosit descrieri grafice pentru victime și a convins cei 12 membri ai juriului că inculpatul trebuie condamnat la moarte pentru faptul că a folosit arme de distrugere în masă și pentru că nu a arătat deloc remușcări. 

Atentatele din au dus la moartea a trei persoane şi la rănirea a peste 240 de oameni. Mai mult, 17 răniți și-au pierdut o parte a corpului în atentat. 

Sentința poate fi atacată la Curtea Supremă, dar sînt șanse minime ca verdictul să fie schimbat. Tsarnaev a fost impasibil cînd s-a juriul s-a pronunțat. Americanul de origine cecenă va fi omorît prin injecție letală. 

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (30)
936029636441337
Francisc Erdei  •  16 Mai 2015, 15:46

Ce prosti pot fi unele natii de aplica condamnarea la moarte,unii lupta pt. eutanasiere in cazul de boala forte grea ca sa nu mai sufere iar ei cica il omoara prin injectie letala,mai bine de atat nu-i puteau face,eu as redeschide inchisorile comuniste pt. condamnatii la moarte ai americanilor,ar fi un biznis bun.

tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  16 Mai 2015, 12:49

DOAR REARDATII MAI IAU INFORMATIILE DIN PRESA SISTEMULUI... SCRIETI IN GOAGAL BOSTON HOAX URMARITI CATEVA ANALIZE INDEPENDENTE SI...... ABIA APOI DATI VA CU PAREREA...

phantom13
phantom13  •  16 Mai 2015, 10:29

bravo. o decizie corecta. o tara adevarata. trebuia sa ii puna si lui un rucsac cu explozibil in spinare.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează