GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată cine sunt nominalizații pentru luna februarie

Articol de , - Publicat marti, 01 martie 2022 15:55 / Actualizat marti, 01 martie 2022 16:15

Gazeta Sporturilor va decerna în curând trofeele pentru „Jucătorul lunii februarie” și „Antrenorul lunii februarie”. Câștigătorii vor fi aleși împreună cu voi, publicul Gazetei, și cu specialiști din fotbal. Puteți vota mai jos, în sondajele speciale din finalul articolului!

Distincția de "Jucătorul lunii", una cu tradiție deja în marile campionate ale Europei, a fost impusă de Gazetă și în România. Redacția GSP a decernat trofee speciale începând cu august 2021, iar până acum au câștigat Iosif, Ciobotariu, Reghecampf, Prepeliță și Petrescu la antrenori, plus Săpunaru, Betancor, A. Ivan, Cicâldău și Tamaș la jucători. 

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

Jucătorul lunii februarie 2022 - nominalizări

Pentru trofeul "Jucătorul lunii februarie", Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • GUSTAVO » (Universitatea Craiova). Chiar dacă n-are imaginea lui Ivan și nu e nici vandabil precum Markovici sau Baiaram, brazilianul e noul "lunetist" al Universității. Omul care rezolvă toate situațiile dificile, iar în ultimele 5 meciuri din februarie a marcat 4 goluri cu CFR Cluj, Dinamo, FCU Craiova și Chindia. În plus s-a remarcat și cu două assisturi, ambele cu Dinamo.
  • VLAD CHIRICHEȘ » (Sassuolo). Mai mereu titular la Sassuolo, chiar dacă-i mai scârțâie piesele din când în când, dar și om de bază în echipa națională, Vlad a făcut meciuri foarte bune în ultima lună în Italia. Victorii de răsunet cu Inter (2-0) și Fiorentina (2-1), dar și un egal cu Roma lui Mourinho (2-2).
  • ANDREA COMPAGNO » (FCU Craiova). Vârf de careu clasic, tot mai util echipei, italianul intră și-și face treaba pentru FCU. A înscris golul victoriei cu FC Botoșani (3-2), golul care i-a adus Craiovei un punct și în duelul cu UTA Arad (1-1), apoi a punctat în victoria lejeră cu Gaz Metan (3-0).
  • JEFTE BETANCOR » (Farul). Hagi a avut fler și a pus mâna pe un super-jucător, iar Betancor continuă să-și facă datoria pentru Farul. Trei goluri în februarie, "dublă" cu Clinceni și o reușită cu FCSB la București. Spaniolul n-are milă de rivali și e primul în clasamentul golgeterilor (15 goluri), la patru lungimi în fața lui Andrei Ivan și Florin Tănase.
  • RĂZVAN MARIN » (Cagliari). Chiar dacă echipa se chinuie să scape de retrogradare, Răzvan e printre cei mai buni de pe teren și a avut un februarie fără înfrângere la Cagliari. Victorii cu Atalanta (2-1) și Torino (2-1), apoi egaluri cu Empoli (1-1) și Napoli (1-1).

Pe lista preliminară au mai fost George Câmpanu (U Craiova), Dennis Man (Parma), Claudiu Bălan (FCU Craiova), Horațiu Moldovan (Rapid), Mario Camora (CFR Cluj), Iasmin Latovlevici (FC Argeș), Alexandru Greab (FC Argeș), Alexandru Maxim (Gaziantep), Adrian Petre (Farul) și Andrei Ivan (U Craiova).

Antrenorul lunii februarie 2022 - nominalizări

Pentru trofeul "Antrenorul lunii februarie", Gazeta Sporturilor a nominalizat 3 tehnicieni:

  • NICOLO NAPOLI » (FCU Craiova). Revenirea italianului se dovedește a fi o mutare inspirată făcută de familia Mititelu. Oltenii au pierdut doar un meci în februarie cu el pe bancă, derby-ul cu rivala din oraș (2-0), în rest două victorii, cu FC Botoșani (3-2) și Gaz Metan (3-0), dar și două remize, cu FCSB (2-2) și UTA Arad (1-1). 
  • COSMIN CONTRA » (Al-Ittihad). Al-Ittihad defilează cu "Guriță" pe bancă: e lider în campionatul Arabiei Saudite, la șapte puncte distanță de locul 2, Al Nasr. Cinci meciuri în februarie, patru victorii de răsunet, cu Abha (4-0), Al Nasr (3-0), Al-Taawon (2-1) și Al Ahli (4-3), dar și un egal în campionat, cu Al-Taawon (1-1). 
  • LAURENȚIU REGHECAMPF » (Universitatea Craiova). Reghe a schimbat sistemul și a redresat corabia! Patru victorii, cu Dinamo (6-1), FCU Craiova (2-0), Clinceni (3-1) și Chindia (1-0), dar și o remiză, cu CFR Cluj

Pe lista preliminară au mai fost Dan Petrescu (CFR Cluj), Ionuț Badea (UTA Arad), Cosmin Olăroiu (Sharjah), Liviu Ciobotariu (FC Voluntari), Marius Croitoiu (FC Botoșani), Andrei Prepeliță (FC Argeș).

Votați în sondajele de mai sus, pentru a fi parte din decizia noastră. Câștigătorii vor fi anunțați în curând pe GSP.ro și în Gazeta Sporturilor.

CONTEXT: Distincția de „Jucătorul lunii” este una cu tradiție deja în marile campionate ale Europei. În 4 din primele 5 ligi de pe continent (Premier League, Bundesliga, LaLiga și Ligue 1), EA Sports este sponsorul principal al trofeului. Pe lângă acesta, câștigătorul primește și un card cu cifre mult mai bune în FIFA. Serie A e singurul campionat mare care nu are contract cu EA Sports. Există însă un parteneriat cu Konami, firma care face PES. MVP-ul este anunțat direct de Liga Profesionistă Italiană și este stabilit după indexul Stats Perform.

CITEȘTE ȘI:

Gabi Tamaș, „Jucătorul lunii decembrie”! Cum s-a votat + Declarațiile fundașului: „Sper să mă țină cât mai mult balamalele!”

Dan Petrescu, ales „Antrenorul lunii decembrie"! Cum arată voturile + Reacția sa: „A fost cel mai bun decembrie din întreaga mea carieră de antrenor!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
george_br
george_br  •  02 Martie 2022, 15:02
Postat de flosud97 pe 02 Martie 2022, 10:41

Ma asteptam ça la clonati sa voteze aia 8000 sau cati erau pe soarili meu si pe gustavito, dar se pare ça fara à fi platiti cu apa Plata o shaorma nu voteaza si poate ceva bilete gratis

:))) Fără apiță și sandwiciuț ei nu pot să-și dea cu părerea. Oricum, acum se pregătesc de ""alegeri"...

flosud97
flosud97  •  02 Martie 2022, 10:41

Ma asteptam ça la clonati sa voteze aia 8000 sau cati erau pe soarili meu si pe gustavito, dar se pare ça fara à fi platiti cu apa Plata o shaorma nu voteaza si poate ceva bilete gratis

644888013151049
Ady Nicoara  •  02 Martie 2022, 10:13

Antrenorul lunii Napoli ,a făcut ceea ce marele antrenor Stoican nu a putut să facă și Napoli tot cu aceeași jucători a făcut treabă ,iar Gustavo este de neoprit

Vezi toate comentariile (10)
Comentează