GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată cine sunt nominalizații pentru luna decembrie

Articol de , - Publicat luni, 27 decembrie 2021 00:00 / Actualizat luni, 27 decembrie 2021 08:58

Gazeta Sporturilor, cea mai respectată voce din presa sportivă românească, va decerna în curând trofeele pentru „Jucătorul lunii decembrie” și „Antrenorul lunii decembrie”. Câștigătorii vor fi aleși împreună cu voi, publicul Gazetei, și cu specialiști din fotbal. Puteți vota mai jos, în sondajele speciale din finalul articolului!

Ziarul care are o tradiție de aproape un secol și ale cărui anchete de final de an sunt recunoscute de întreaga suflare sportivă a decis să decerneze la fiecare început de lună câte un premiu pentru jucătorul, respectiv antrenorul lunii trecute.

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

Jucătorul lunii decembrie 2021 - nominalizări

Pentru trofeul "Jucătorul lunii decembrie", Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • GABRIEL TAMAȘ » (FC Voluntari). La 38 de ani, îşi dirijează echipa ca în anii de glorie. Fundaș de fier, Gabi e liderul vestiarului, omul cu buna dispoziție și a marcat şi un gol, cu FCU Craiova.
  • OTTO HINDRICH » (CFR Cluj). Titular în toate cele 4 meciuri disputate de clujeni în campionat în decembrie, a contribuit la stabilirea celei mai lungi serii de minute fără gol încasat din istoria Ligii 1, 845 minute. În plus, este soluţia salvatoare pentru ardeleni privind regula Under 21.
  • GABRIEL DEBELJUH » (CFR Cluj). A marcat ambele goluri din meciul cu Jablonec, la finalul căruia ardelenii au bifat singurul succes din grupele Conference, şi a înscris cu FC Argeş, reuşita sa aducându-i CFR-ului a 9-a victorie la rând în campionat.
  • FLORIN TĂNASE » (FCSB). Cu un pas în Golf, Tase e omul cu golul, căpitanul și sufletul echipei. A înscris de patru ori în decembrie, de două ori cu UTA şi de două ori cu Rapid, golurile lui dovedindu-se a fi de fiecare dată decisive.
  • MALCOM EDJOUMA » (FC Botoșani). Mijlocaş defensiv cu priză la goluri: a înscris de 4 ori în acest sezon, două dintre goluri fiind reuşite în decembrie, în remiza cu CSU 2-2 şi în victoria la limită cu Gaz Metan, scor 2-1, când a punctat cu o foarfecă spectaculoasă.

Pe lista preliminară au mai fost Valentin Costache (CFR Cluj), Bogdan Mitrea (Sepsi), Vlad Chiricheș (Sassuolo), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Jefte Betancor (Farul), Andrei Burcă (CFR Cluj) și Roger (UT Arad).

Antrenorul lunii decembrie 2021 - nominalizări

Pentru trofeul "Antrenorul lunii decembrie", Gazeta Sporturilor a nominalizat 3 tehnicieni:

  • CRISTIANO BERGODI » (Sepsi). Cu două victorii şi două remize în decembrie, covăsnenii au ajuns la 10 meciuri la rând fără înfrângere în toate competiţiile. Se simte tot mai mult mâna italianului, dovadă fiind faptul că Sepsi a încasat doar un gol în cele 4 jocuri din ultima lună.
  • DAN PETRESCU » (CFR Cluj). Prin cele 4 victorii din campionat, clujenii au ajuns la 9 succese consecutive şi au stabilit un nou record la acest capitol în istoria clubului. Cu stilul său economicos, CFR nu a primit gol în niciunul dintre cele 5 jocuri din decembrie!
  • LIVIU CIOBOTARIU » (FC Voluntari). Continuă să facă performanţe și termină anul pe 3 în Liga 1. A dus-o pe Voluntari pe cel mai bun loc ocupat vreodată în istorie, după două victorii şi două remize în decembrie. În plus, a calificat gruparea ilfoveană în semifinalele Cupei României.

Pe lista preliminară au mai fost Gheorghe Hagi (Farul), Răzvan Lucescu (PAOK), Marius Croitoru (FC Botoșani) și Anton Petrea (FCSB).

Votați în sondajele de mai sus, pentru a fi parte din decizia noastră. Câștigătorii vor fi anunțați în curând pe GSP.ro și în Gazeta Sporturilor.

CONTEXT: Distincția de „Jucătorul lunii” este una cu tradiție deja în marile campionate ale Europei. În 4 din primele 5 ligi de pe continent (Premier League, Bundesliga, LaLiga și Ligue 1), EA Sports este sponsorul principal al trofeului. Pe lângă acesta, câștigătorul primește și un card cu cifre mult mai bune în FIFA.

Serie A e singurul campionat mare care nu are contract cu EA Sports. Există însă un parteneriat cu Konami, firma care face PES. MVP-ul este anunțat direct de Liga Profesionistă Italiană și este stabilit după indexul Stats Perform.

Alexandru Cicâldău, „Jucătorul lunii noiembrie”! Cum s-a votat + Laudele turcilor: „Cea mai bună evoluție a sa în mijlocul lui Galatasaray”

Andrei Prepeliță, ales „Antrenorul lunii noiembrie"! Cum arată voturile + Reacția sa: „Acest premiu este o onoare pentru mine. Îmi dă multă încredere”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
112651963934596
Neagu Mihai  •  27 Decembrie 2021, 16:05

tovarase Alexandru Chis- Tamas e un mare fotbalist,oricit de prieten ar fi cu Bachus tot ramane cel mai bun fotbalist din Liga1.Cu el in nationala,n am fi pierdut calificarea.Cu el in echipa Becali ar fi fost campion en fanfare !!!

sibelius
sibelius  •  27 Decembrie 2021, 10:38

Prima luna in care niciun necalificat nu e nominalizat la "antrenorul lunii". Wow!

dubluv
dubluv  •  27 Decembrie 2021, 09:49

Mircea Lucescu.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează